px

Dubbele bewoning

Dubbele bewoning

Dubbele bewoning kan de ideale oplossing zijn voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen en voor jongeren voor wie een vrijstaande woning alleen financieel niet haalbaar is. Een passende oplossing is een kangoeroewoning bouwen, waarbij deskundige begeleiding vanuit de bouwer essentieel is. SelektHuis heeft ruime ervaring met deze woonvorm en is mede daardoor de juiste partij om u bij te staan bij de ontwikkeling en uitvoering van uw plannen voor dubbele bewoning.

Kangoeroewoning: andere term, hetzelfde begrip

Een kangoeroewoning is een andere benaming voor dubbele bewoning en is een combinatie van twee zelfstandige, aan elkaar gekoppelde woningen met een hoofdverblijf en een buidelwoning. De beide woningen zijn met elkaar verbonden door een tussendeur of trap. Beide woningen hebben een eigen woonkamer, keuken en badkamer. Dit is dan ook wezenlijk anders dan inwoning waarbij een gezamenlijke huishouding wordt gevoerd.

Bij dubbele bewoning of kangoeroewoning behouden jong en oud ieder hun eigen privacy, maar profiteren beide (of meer) gezinnen van de voordelen die deze woonvorm biedt. Denk daarbij aan sociale en financiële voordelen zoals wederzijdse zorg en lagere woonkosten.

Voorschriften en regels

De overheid stimuleert dubbele bewoning sinds enkele jaren steeds meer en is gericht op zo lang mogelijk zelfstandig wonen om de zorgkosten terug te dringen. Gemeentes hebben dan ook vaak een eigen beleidsnota voor dubbele bewoning. Stel u zich allereerst daarvan op de hoogte. Daarnaast is het van belang om u door een notaris te laten adviseren over financiële zaken en verantwoordelijkheden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dubbele bewoning een kangoeroewoning laten bouwen? Vraag dan direct het themapakket aan.

 

SelektLiving

Onze meer dan 160 pagina's tellende gratis brochure staat
boordevol inspiratie.
SelektLiving, Inspiratie Magazine van SelektHuis

Aanvragen
 

Themapakket

SelektHuis heeft voor u een speciaal pakket samengesteld over meergeneratiewoningen. Dit pakket bevat meer informatie over dit onderwerp, vraag het direct aan!

Themapakket
 

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn van SelektHuis Nieuws, SelektEvents en meer? Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks een update!

Inschrijven