Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Energiezuinig bouwen

Traditionele bouw in combinatie met energiezuinig bouwen & duurzaamheid. SelektHuis weet hoe dit moet!

Al onze woningen worden gebouwd volgens het Bouwbesluit 2015. Daarin staat opgenomen de EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC). Deze waarde is gesteld op EPC 0,40. Uiteindelijk moeten we energieneutraal gaan bouwen wat een EPC ≤ 0,20 betekent. De volgende stap is Energienota-loos of 0-op-de-meter. Wat inhoudt dat de woning volledig is voorzien van duurzame energie. Zowel het gebouw gebonden energiegebruik als het eigen gebruik. Geen gasaansluiting meer, maar de woning volledig op elektriciteit.

Om dit te bewerkstelligen bieden wij, afhankelijk van jouw doelstelling, verschillende EPC concepten aan. Deze concepten bieden diverse mogelijkheden op het gebied van energiezuinig bouwen. Te beginnen met een basis, op de regelgeving ontworpen, bouwen zonder gas, om vervolgens richting Energieneutraal, Passief of Energienotaloos (0-op-de-meter) te gaan.

Per 1 juli 2018 is het nieuwe bouwbesluit ingegaan, waarbij het installeren van een CV-ketel niet meer mogelijk is. SelektHuis bouwt dan ook standaard gasloos.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen (afgekort: DUBO) betekent zodanig bouwen, dat de schade voor mens en milieu zoveel mogelijk beperkt blijft. Tegenwoordig stellen veel gemeenten DUBO-maatregelen verplicht. Hier bestaan echter geen vaste richtlijnen voor. Per gemeente verschillen daardoor de eisen die worden gesteld aan duurzaam bouwen. SelektHuis helpt graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden tijdens het uitwerken van jouw bouwplannen.

Vele toepassingen

Bij duurzaam bouwen kun je denken aan toepassing van:

  • ‘keurmerkhout’ voor kozijnen, ramen en deuren (FSC-hout, MTCC-keurmerk, e.d.);
  • domotica
  • ventilatiesystemen met warmteterugwinning;
  • thermostatische douchemengkranen;
  • zonneboilers;
  • extra isolatie;
  • douchewaterwarmteterugwinning;
  • puingranulaat in fundering en vloeren;
  • warmtepompen

EPC wordt BENG

Na het invoeren van het gasloos bouwen, zitten er natuurlijk nog meer wijzigingen aan te komen om wonen zo energiezuinig aan te pakken. Wat beter is voor het milieu, is per slot beter voor ons. Ook hier houden we nauwlettend de vinger op de pols, zodat wij de nodige maatregelen zo snel mogelijk kunnen treffen. De ingangsdatum voor BENG is nog niet bekend.

Meer weten over energiezuinig bouwen?

Lees er alles over in onderstaande blogs & Veelgestelde Vragen, die bovendien regelmatig worden aangevuld. 

Blogs

Veelgestelde Vragen

Heb jij onze SelektSpecial Energiezuinig Bouwen nog niet aangevraagd? Doe dit vandaag nog en ontvang alles helder en overzichtelijk in een informatieve brochure. Wij maken een huis bouwen makkelijk!

SelektSpecial Energiezuinig & Duurzaam Bouwen

Ja, ik wil graag een SelektSpecial ontvangen met extra informatie.

SelektSpecial aanvraag
Woont u in het buitenland?
Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven