Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Energiezuinig bouwen

Traditionele bouw in combinatie met energiezuinig bouwen & duurzaamheid. SelektHuis weet hoe dit moet!

Al onze woningen worden gebouwd volgens het Bouwbesluit 2015. Daarin staat opgenomen de EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC). Deze waarde is gesteld op EPC 0,40. Uiteindelijk moeten we in 2020 energieneutraal bouwen wat een EPC ≤ 0,20 betekent. De volgende stap is Energienota-loos of 0-op-de-meter. Wat inhoudt dat de woning volledig is voorzien van duurzame energie. Zowel het gebouw gebonden energiegebruik als het eigen gebruik. Geen gasaansluiting meer, maar de woning volledig op elektriciteit.

Om dit te bewerkstelligen bieden wij, afhankelijk van jouw doelstelling, verschillende EPC concepten aan. Deze concepten bieden diverse mogelijkheden op het gebied van energiezuinig bouwen. Te beginnen met een Basis, op de regelgeving ontworpen, om vervolgens uit te groeien tot bouwen zonder gas, Energieneutraal, Passief of Energienotaloos (0-op-de-meter).

Per 1 juli gaat het nieuwe bouwbesluit in, waarbij het installeren van een CV-ketel niet meer mogelijk is. SelektHuis is druk bezig om alle informatie en prijzen inzichtelijk te maken voor alle basismodellen om ze gasloos te kunnen bouwen. Zodra we deze informatie beschikbaar hebben, zullen we deze pagina weer helemaal up-to-date maken.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen (afgekort: DUBO) betekent zodanig bouwen, dat de schade voor mens en milieu zoveel mogelijk beperkt blijft. Tegenwoordig stellen veel gemeenten DUBO-maatregelen verplicht. Hier bestaan echter geen vaste richtlijnen voor. Per gemeente verschillen daardoor de eisen die worden gesteld aan duurzaam bouwen. SelektHuis helpt graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden tijdens het uitwerken van jouw bouwplannen.

Vele toepassingen

Bij duurzaam bouwen kun je denken aan toepassing van:

  • ‘keurmerkhout’ voor kozijnen, ramen en deuren (FSC-hout, MTCC-keurmerk, e.d.);
  • domotica
  • ventilatiesystemen met warmteterugwinning;
  • thermostatische douchemengkranen;
  • zonneboilers;
  • extra isolatie;
  • douchewaterwarmteterugwinning;
  • puingranulaat in fundering en vloeren;
  • warmtepompen

EPC wordt BENG

Na het invoeren van het gasloos bouwen, zitten er natuurlijk nog meer wijzigingen aan te komen om wonen zo energiezuinig aan te pakken. Wat beter is voor het milieu, is per slot beter voor ons. Ook hier houden we nauwlettend de vinger op de pols, zodat wij de nodige maatregelen zo snel mogelijk kunnen treffen. Waarschijnlijk gaat BENG per 2012 ingevoerd worden.