px

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een bouwkavel?

Als u op zoek bent naar een bouwkavel dan kunt u zich via diverse kanalen zich laten inschrijven. SelektHuis biedt u ook deze mogelijkheid. Hier treft u diverse bouwlocaties in Nederland aan. Dit overzicht is altijd up-to-date, mede dankzij unieke landelijke samenwerking met makelaars en ontwikkelaars.

Bouwkavels via gemeente

Kavels die via de gemeente worden verkocht, worden aan kopers aangeboden via wachtlijsten of door loting. Als u van plan bent om te bouwen in een bepaalde gemeente, informeer dan altijd bij de desbetreffende gemeente (Dienst Bouw- en Woningtoezicht) of er kavels beschikbaar zijn of komen.

Tips bij het kopen van een bouwkavel

Bij de aankoop van grond moet u met verschillende aspecten rekening houden. De tips van SelektHuis helpen u beter voorbereid te zijn bij het aankoopproces:

  • Vraag de gemeente of de bouwkavel een woonbestemming heeft
  • Vraag de gemeente wat de bebouwingsvoorschriften zijn, De gemeente kan namelijk richtlijnen vastleggen met betrekking tot goothoogte, nokrichting, inhoud, bouwstijl, etc.
  • Houdt rekening met de ligging van de kavel t.o.v. bestaande- en toekomstige bebouwing, maar ook t.o.v. de zon, infrastructuur, winkels, scholen etc.
  • Ga altijd ter plaatse de bouwkavel bekijken en laat u daarbij indien mogelijk door een deskundige ondersteunen.
  • Laat een schoongrondverklaring afgeven. Koopt u de bouwkavel niet van de gemeente, maar van een particulier, dan is de verkopende partij niet verplicht een zogenaamde schoongrondverklaring af te geven.