px

Veelgestelde vragen

Riet

Rieten dakbedekking is grofweg te verdelen in:

  • inlands riet uit o.a. de Nieuwkoopse Plassen en de Weerribben
  • buitenlands riet uit o.a. Roemenië en Turkije

Het beste riet voor uw dak is niet altijd het “fijnste” riet. Over het algemeen is het zo dat hoe fijner het riet, des te mooier het resultaat na het dekken. Daarom vragen de meeste consumenten om deze variant, voor een echt gezond en duurzaam dak is echter wat grover riet vaak veel beter. Voor een goed resultaat bent u vooral afhankelijk van het vakmanschap van uw rietdekker. SelektHuis werkt uitsluitend met rietdekkers die aangesloten zijn bij de vakfederatie rietdekkers. U ontvangt dan ook een officieel keuringsrapport van het betreffende rietdekkersbedrijf voor uw te plaatsen dak.

Levensduur rieten dak

Een rieten dak dat vakkundig is aangebracht en goed wordt onderhouden, is een verantwoorde investering voor jaren. De levensduur is dan minimaal 25 jaar, waar 40 jaar of langer geen uitzondering is. De hellingshoek van het dakvlak, de aanwezigheid van bomen en andere omgevingsfactoren zijn samen met het onderhoud van essentieel belang. SelektHuis adviseert om een onderhoudscontract af te sluiten met de rietdekker, zodat de zorg voor uw dak van continue kwaliteit blijft.

Brandveiligheid

Doordat rietdekkersbedrijf een gesloten dakconstructie toepast, een brandvertragend impregneermiddel aanbrengt en een vonkenvanger in de eventuele schoorsteen plaatst is de brandveiligheid uitstekend gegarandeerd. De verzekering voor een rieten dak is dan niet duurder dan die voor een pannendak. Voor meer informatie kunt kijken op de website van de Vakfederatie Rietdekkers.