px

Eigen karakter

Het uitzicht is bij deze woning één van de belangrijkste aspecten. Alle huizen in de wijk hebben 5,5 meter ruimte aan beide zijkanten en 5,5 meter aan de achterkant van de woning. Hierdoor ontstaat een luchtig, ruim beeld in de wijk. Zo ook de woning van de familie Huisman. Hun nieuwe woning bestaat vooral uit rechthoekige vormen, waardoor een gebalanceerde mix tussen een landelijke omgeving en een eigentijdse woning.

Eigentijds met een vleugje landelijk

Het aangebouwde bijgebouw wijkt af qua kleur en materiaalgebruik. Dit zorgt voor een eigentijdse uitstraling. De woning zelf is ingetogen, maar heeft door subtiele details toch de stoere uitstraling waar de bewoners naar op zoek waren. De grote ramen en de open gevel aan de achterzijde zorgen ervoor dat het uitzicht op het buitengebied behouden wordt. Eén van de eisen vanuit het bestemmingsplan was een asymmetrische gevel. De familie Huisman wilde een combinatie van een robuuste en sobere feeling, dat is ook het uitgangspunt geweest voor het ontwerpen van de woning.

Veel ruimte door slimme indeling

De ruime hal brengt je in de grote open ruimte met woonkamer aan de achterkant van het huis en een keuken met groot kookeiland aan de voorkant. Aan de andere kant van de hal bevindt zich een grote werkkamer en de garage, waardoor je in de bijkeuken uitkomt. Op de verdieping kan de familie Huisman genieten van een ruime badkamer met ligbad en een grote slaapkamer met inloopkast. In totaal zijn er drie ruime slaapkamers op de verdieping.

Prachtig uitzicht

Twee stel openslaande deuren in de woonkamer brengen je in een prachtige tuin met veel groen. Dankzij het uitzicht op het open buitengebied is het heerlijk toeven in de ruime tuin. De dorpse, warme sfeer komt onder andere tot uiting in de haag die dient als erfafscheiding. De bestaande bomen en begroeiing wilde de familie zo veel mogelijk behouden, zodat het huis nog beter tot zijn recht komt.

 

Terug naar Inspiratie