px

Veilig bouwen

Eerste aardbevings- bestendige woning

Voor de bouwers in Groningen zal één van de bouwwensen wellicht een aardbevingsbestendige woning zijn. Speciaal voor bouwen in Groningen ontwikkelde SelektHuis in samenwerking met een aantal vaste partners een specifiek voor deze regio uitgekiend bouwsysteem. Uitgangspunt voor het uitgekiende bouwsysteem was het rapport van ingenieursbureau Goudstikker/de Vries op aanvraag van de NAM.

Inmiddels is de eerste woning dat gebouwd is met het uitgekiende bouwsysteem voor aardebevingsbestendig bouwen, opgeleverd aan de toekomstige bewoners. In Uithuizen bouwde SelektHuis zijn eerste aardbevingsbestendige woning. De woning in typische jaren 30-stijl laat zien dat ondanks alle aardbevingsbestendige aanpassingen er geen concessies gedaan zijn wat betreft het ontwerp en het comfort van de woning.

De constructeurs van SelektHuis hebben alle nodige variabelen berekend, op basis van onder andere de piekgrond-versnelling. Vervolgens hebben de ontwerpers deze informatie verwerkt in een aangepast ontwerp, met als basis de woonwensen van de opdrachtgever. Aardbevingsbestendig bouwen hoeft dus geen belemmering te zijn voor het bouwen van een mooie en comfortabele woning.

Wilt u meer weten over ons uitgekiende bouwsysteem voor aardbevingsbestendig bouwen in Groningen? Lees de informatiefolder van SelektHuis.
aanmelden

banner_uithuizen

Nieuws overzicht