px

MTB Tour SelektHuis

SelektHuis Sportief!

Sportief op de fiets! Vanuit de organisatie is een MTB Tour georganiseerd waar veel collega’s enthousiast aan hebben deelgenomen. Dit keer heeft het plaats gevonden in de Ardennen, natuurlijk een prachtige omgeving om er op uit te gaan.

Onze Toby vertelt

Donderdag 7 september 2017: Vertrek Nieuwehuis ATB weekend Houffalize
De grootste delegatie vertrekt vanuit Rijssen. Rond een uur of 3 wordt er verzameld op de plas. De auto’s worden volgepakt met fietsen, tassen en het laatste beetje proviand. Met dank aan de nieuwe service bus, waar met gemak 8 fietsen in gaan, hoeven er dit jaar geen fietsendragers mee.  Met een rit van 330 km voor de boeg kunnen we om kwart over 3 vertrekken, mooi op tijd!

De heenweg liep voor de meesten voorspoedig… onderweg kwamen er wel wat berichten over dashboard lampjes die begonnen te branden in de “oude” Crafter die Michel mee had gekregen, Maar ook met (donker) rode lampjes kun je blijkbaar dik 300 km rijden, vertraging was hierdoor minimaal. Eenmaal aangekomen in Houffalize kregen we een warm onthaal van enkele diehards van vestiging Tholen. Ook de catering was al vroeg vertrokken, waardoor we nagenoeg direct aan tafel konden. Onder het genot van een hapje, een Zeeuwse bolus en een (of meerdere) drankjes is nog tot diep in de nacht bij gepraat.

Vrijdag 8 september: De eerste fietsdag
Sommigen kwamen er ‘s ochtends achter hoe gezellig het de vorige avond was. Een goed ontbijt, tot in de puntjes verzorgt door onze catering, hielp de meesten er gelukkig weer bovenop. Rond kwart over negen (vroeg hè?!) was het tijd om op de fiets te stappen. De eerste MTB route die op het programma stond was route 3.

Na circa 500m1 was het helaas al raak, de eerste valpartij  (we zullen het anoniem houden, Stefan). Gelukkig geen ernstige schade, maar de eerste afvaller was helaas wel een feit. We vervolgden met de groep onze weg, enigzins onder de indruk van de mooie vergezichten en de natuur. Bovenop de eerste klim wordt het voor enkele duidelijk dat fietsen in de Belgische Ardennen toch iets anders is dan fietsen over Zeeuwse vlaktes of tussen de Twentse weilanden. Uiteraard wordt er wel op iedereen gewacht. De route hobbelt verder over heuvels met prachtig uitzicht, door bossen en dalen met beekjes. Aan het eind van de route, na bijna 35km, komen we aan in Houffalize centrum. De catering had het dorpsplein ingepikt, waar de broodjes, koffie en zoetigheid al klaar stonden. Even op adem komen!!

Wat betreft het weer hadden we na een droge ochtend ook in de middag geluk met het weer, een beetje miezerregen weerhield ons er niet van om nog even door te zetten. ’s Middags splitste de groep zich op en kon iedereen een route naar keuze fietsen. Overgrote deel koos er voor om route 6 te gaan  fietsen. Een route met technische beklimmingen en steile afdalingen. Ook hier kom je onderweg door prachtige natuur met rotswanden en kabbelende beekjes. Bij thuiskomst werden er nog wat fietsen gewassen en kon er vervolgens een heerlijk warme douche worden genomen. De catering verzorgde een warme hap, waarbij de frituurpan het brandalarm nog net niet liet afgaan… maar het was weer lekker!

Zaterdag 9 september: Tweede fietsdag

Het gesprek bij het ontbijt is het weer. Regen, regen en nog eens regen… Volgens buienradar zou het in de loop van de ochtend droog worden, maar daar had niet iedereen vertrouwen in. Toch was het waar, rond 9 uur was het helemaal opgeklaard en nagenoeg droog, prachtig fietsweer! Grootste deel van de groep had zich gereed gemaakt om nog een route te gaan fietsen, route 2 zou het gaan worden! De route voerde ons over heuvels met mooie uitzichten, tussen weilanden met koeien en langs steile heuvels waar haast niet tegenop te fietsen is. Na ongeveer 35 km te hebben gefietst waren we weer terug bij het huisje. Wat voor de meeste meer dan genoeg was na een flinke eerste fietsdag! Een warme douche en een broodje Twentse Bakleverworst later, was iedereen weer op de been voor de terug weg.

Ondanks enkele valpartijen en wat materiaalpech, was het weer een zeer geslaagd MTB weekend!

 

Nieuws overzicht