Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Energiezuinig Bouwen Inspiratie

In de bouwwereld is energiebesparing, energiezuinig en duurzaam bouwen volop in de belangstelling. Bovenstaande begrippen zijn ongetwijfeld al voorbij gekomen bij het maken van bouwplannen. Voor een duurzame toekomst zullen we zuiniger moeten omgaan met energie. We maken de wereld hierdoor niet alleen een stukje mooier voor de volgende generaties, maar ook de besparing op het verbruik van energie biedt voordelen.

Nieuwbouwwoningen hebben te maken met regelgeving van overheidswege met daaraan gekoppelde gecompliceerde EPC berekeningen. Dit houdt in dat vanaf 1 juli 2018 alle bouwvergunningsaanvragen voor nieuwbouwwoningen moeten worden uitgevoerd met een EPC waarde van 0,4. De nieuwbouwwoningen dienen tevens uitgevoerd te worden zonder gasaansluiting! Kortom,de woning heeft dan een aantal andere speciale installatiesystemen nodig. Verschillende installatiesystemen zijn momenteel nog volop in ontwikkeling. Ook de regelgeving omtrent energiezuinig en duurzaam bouwen gaat in de komende jaren veranderen.

De basiscomponenten van energiezuinig bouwen zijn de thermische schil (isolatie en luchtdicht bouwen van de begane grondvloer, buitengevels en dak), installaties (ventilatie en verwarming) en hernieuwbare energie. Daarnaast is oriëntatie van de woning en het ontwerp van belang bij het verbruik van energie. Hiermee kun je eindeloos combineren en variëren. SelektHuis werkt onder andere samen met gespecialiseerde partners die de ontwikkelingen op de voet volgen en steeds betere oplossingen aanbieden.

Tevens is het mogelijk om extra maatregelen te treffen. Maatregelen om nog energie bewuster te bouwen dan strikt noodzakelijk, zodat de EPC waarde nog lager is dan de 0,4. We hebben het dan al snel over een BijnaEnergieNeutraalGebouw (BENG) woning of een NulOpdeMeter (NOM) woning.

Relevante informatie

Wij hebben een aantal relevante artikelen voor je verzameld op het gebied van Energiezuinig Bouwen. Lees alles goed door en bereid je zo verder voor op de bouwplannen.


Blogs

Artikelen

Veelgestelde Vragen

Er komt veel op je af en er moeten veel keuzes gemaakt worden. Heb je naar aanleiding van bovenstaand nog vragen of heb je nu al 1 hele specifieke vraag?

Vraag het de EnergieSpecialist!

Gedurende de maand oktober kun je jouw vraag voor de EnergieSpecialist insturen naar marketing@selekthuis.nl met het onderwerp Q&A Energie. Wij zullen alle vragen verzamelen en op 31 oktober zoveel mogelijk vragen gaan beantwoorden in een Q&A video.

Update

Inmiddels hebben we de binnengekomen vragen bekeken en er 3 uitgehaald om te beantwoorden. Bekijk de Q&A Energie video hier!


Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven