Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een huis inrichten, waar begin je…?

Eindelijk! Je hebt het contract voor je nieuwe huurwoning of koopwoning ondertekend… en nu… wachten op de sleutel! Je hebt nu alle tijd om alvast te beginnen met het inrichten van je nieuwe woning. Maar, hoe begin je? Hoe bepaal je je eigen stijl? Welke kleuren en materialen passen daarbij? En waar moet je rekening mee houden? De stylisten van ‘Zo in je nieuwe huis’ hebben de ultieme checklist voor je gemaakt!

 1. Het begint bij: Inspiratie
  Tegenwoordig is er inspiratie genoeg, soms misschien wel iets te veel. Bezoek woonwinkels en blader door woon magazines. Ook online vind je leuke woonblogs, magazines en inspiratiebeelden.
 2. DIY: Maak een moodboard
  Heb je al heel veel woonideeën in je hoofd? Werk ze uit! Verzamel kleurstalen, stoffen, accessoires en inspiratiebeelden uit tijdschriften en online platforms, maak hiervan een moodboard. Dat kan natuurlijk met wat ouderwets knip- en plakwerk, maar nóg makkelijker is het maken van een online moodboard! Dé perfecte app daarvoor is Pinterest.
  Sla al je favoriete afbeeldingen op en creëer je eigen, ultieme woonstijl!
 3. Maak alvast een indeling
  Als het goed is heb je de bouwtekening of de plattegrond van je nieuwe woning al ontvangen. Weet je al waarvoor je welke kamer gaat gebruiken? Onze tip: durf! Wat gebeurt er als je die muur in de woonkamer helemaal weghaalt of verplaatst? Of is er ruimte voor een aanbouw, veranda of dakkapel? Nu is het de tijd om hierover na te denken! Want… als je eenmaal ingetrokken bent, heb je toch geen zin meer in een verbouwing? Weet je zelf geen raad met de ruimtes in jouw nieuwe woning?
 4. Bepaal je kleurenpalet
  Houd je van felle kleuren? Of hou je van hele donkere kleuren? Kies vooral een kleur waar jij je prettig bij voelt. Kies je voor een bonte mix aan kleuren, dan is het belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen. Óf je laat de basis, je kozijnen, deuren, muren en plafonds, gewoon lekker wit. Wit geeft rust, combineert met alle (stijlen) meubels en is tijdloos. En: een kamer die wit is, lijkt ook nog eens groter!
 5. Kies jouw woonstijl
  Houd je van een stoer industrieel interieur met een robuuste look? Of houd je meer van een rustige, landelijke inrichting? Welke stijl je ook kiest: blijf bij jezelf! Ga voor een persoonlijk interieur waar jíj je in thuis voelt! Heb je hulp nodig bij het bepalen van de juiste sfeer en uitstraling? Schakel een vakprofessional in van Zo in je nieuwe huis. Van ontwerp tot uitvoering; als je wilt nemen ze je álles uit handen. Dus… houd je niet van schuren? Vind je het lastig om te behangen? Besteed (een aantal zaken) uit en jij kunt lekker wat anders gaan doen. Woonaccessoires shoppen bijvoorbeeld…
 6. Begin bij de basis
  Begin altijd eerst bij de basis! Zonder een vloer, raambekleding en wandafwerking kan de rest van het inrichten van je woning ook niet beginnen. Bepaal deze basiselementen eerst en bepaal daarna de kleuren en accessoires. Gebruik per etage zoveel mogelijk dezelfde vloer, dat zorgt voor rust en creëert ruimte. Houd hierbij natuurlijk ook je budget in de gaten!
 7. Houd je inrichting praktisch
  Het klinkt je vast niet onbekend, want wij willen allemaal praktisch wonen! Denk er dus goed over na wie je woonruimte gaan gebruiken. Heb je kleine kinderen? Kies een vloer die makkelijk schoon te houden is. Heb je huisdieren? Neem dan liever geen vloerbedekking en neem een krasvrije vloer, zoals marmoleum.
 8. Maak een lichtplan
  Een lichtplan wordt vaak vergeten, maar is superbelangrijk! Kijk eerst waar de aansluitpunten en stopcontacten zitten. Maak vervolgens een lichtplan door per plek te bepalen welk soort licht er nodig is. Kijk eerst naar de basis, de lampen waarmee je de ruimte volledig kunt verlichten. Kijk daarna naar de praktische lichtpunten in jouw woonruimtes, bijvoorbeeld een plek waar je kunt lezen, spotjes of een hoekje in jouw woonruimte die je wilt uitlichten, zoals een mooie plant!
 9. Visualiseer met een 3D interieur ontwerp
  Benieuwd hoe jouw ideeën er in de realiteit uit zullen zien? Op internet heb je verschillende websites, waar je aan de hand van afbeeldingen je interieur in 3D kunt ontwerpen. Zo kun je gelijk zien of bepaalde woonelementen bij elkaar passen!
 10. Wacht met woondecoratie
  Wij snappen dat je hier eigenlijk niet mee kan wachten (kunnen wij ook niet ;-)). Toch is tip 10 de gouden tip, wacht met woondecoratie! Als je huis eenmaal klaar is, begin dan met het kopen van: plaids, kussens, kaarsen, fotolijsten, planten en tafeldecoratie. Let op: koop niet teveel trendgevoelige woondecoratie, maar koop woondecoratie die echt bij jou past! Neem de tijd, koop niet alles in één keer en combineer de nieuwe woondecoratie ook met jouw oude woondecoratie. Zo kan je eerst wennen aan de ruimte en ontdek je gaandeweg wat het beste bij jou en de ruimte past. Zo creëer je jouw eigen interieurstijl!

Tips

Bekijk ook eens de website van Zo in je nieuwe huis of onze Pinterest borden.

Liefs,
De interieurstylisten van Zo in je nieuwe huis

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven