Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Casco bouwen met SelektHuis

Er zijn verschillende redenen waarom je voor cascobouw zou kunnen kiezen. Je kunt goedkoper een huis bouwen, waardoor er meer ruimte in het budget is voor andere woonwensen die je hebt bijvoorbeeld.  Wel is het van belang dat je zelf heel handig bent of mensen in de omgeving hebt die heel handig én bereid zijn je te helpen! Verderop in het blog leggen we nog even de verschillende afwerkingsniveaus aan je uit.

Casco in Teteringen

Beide woningen worden gebouwd in Jaren 30 bouwstijl en hebben overeenkomende stijlelementen.  De indeling echter is geheel aangepast aan de levensstijl van de opdrachtgevers. Zo heeft de Eiger 2 gewone slaapkamers en een slaapkamer met inloopkast en vaste trap naar de zolder. Waar de Matterhorn 4 slaapkamers heeft met een wenteltrap naar de zolder, door de opdrachtgever zelf te plaatsen. Beide opdrachtgevers hebben op de begane grond gekozen voor een open leefruimte, waarbij het woon- en eetgedeelte verbonden zijn.

Basismodel Matterhorn Casco

De aanpassingen die o.a. zijn gedaan op dit basismodel zijn een muurplaatverhoging, zodat er meer ruimte op de verdieping en op de zolder ontstaat. Daarnaast is er een hoekraamconstructie toegepast. We hebben bovendien de materialen geleverd ten behoeve van de aangebouwde garage, die door de opdrachtgever zelf wordt gerealiseerd.

In de basis:

Basismodel Matterhorn is al jaren het populairste basismodel. Door de neutrale basis, de ruime afmetingen en mooie prijsverhouding, kun je alle kanten op met deze woning.

Basisgegevens Basismodel Matterhorn

inhoud
598 m3
bouwtijd sleutelklaar
13-15 Weken
bouwtijd casco
6 Weken
basis goothoogte
2650 mm
basis nokhoogte
8235 mm
basis dakhelling
50°

Basismodel Eiger Casco Plus

De aanpassingen die o.a. op deze woning zijn gedaan betreffen een aangepaste dakhelling van de standaard 50˚ naar 60˚. Dit is een andere manier (in plaats van de muurplaatverhoging) om ruimte op de verdieping en de zolder te creëren. Deze opdrachtgevers laten de aangebouwde garage door SelektHuis realiseren, bovendien hebben ze net als hun buren gekozen voor een hoekraamconstructie. De woning is verlengd en heeft draaikiepramen en hemelwaterafvoeren in zink.

Vanuit het Casco Plus worden de niet dragende binnenwanden inclusief de dekkend voorbehandelde hardhouten binnendeurkozijnen geleverd en geplaatst. Ook de dekkend voorbehandelde hardhouten verdiepingstrap en zoldertrap, incl. hekwerk en leuning worden geleverd. Montage doen ze zelf!

In de basis:

Basismodel Eiger is een heerlijke, praktische woning. Net als de Matterhorn is deze woning goed naar wens aan te passen. Zowel in lengte, breedte, dakhelling, goothoogte en zelfs nokhoogte zijn mogelijk.

Basisgegevens Basismodel Eiger

inhoud
476 m3
bouwtijd sleutelklaar
13-15 Weken
bouwtijd casco
6 Weken
basis goothoogte
2650 mm
basis nokhoogte
7817 mm
basis dakhelling
50°

Afwerking Casco, Casco Plus en Sleutelklaar

Bij SelektHuis is er veel mogelijk in het afwerkingsniveau, afhankelijk van waar jullie eigen kennis & vaardigheden liggen. Casco wil zeggen dat SelektHuis alleen de ruwbouw doet. De gehele afwerking  moet je dan zelf gaan uitvoeren. Nog concreter: Bij casco bouwen we de woning zover dat deze wind- en waterdicht is. De dakpannen zijn gelegd en de buitenkozijnen, ramen, deuren en het glaswerk zijn aangebracht.

Als we dan verder kijken naar Casco Plus is het verschil dat we hier ook de binnenmuren plaatsen, de hardhouten binnenkozijnen en de hardhouten trap leveren. Je zult dan nog steeds zelf zorg moeten dragen voor bijvoorbeeld het loodgieterswerk, elektriciteit, verwarmingsinstallatie, het aftimmerwerk, binnendeuren, stucwerk, sanitair, etc.

Kies je voor Sleutelklaar, dan leveren we jouw woning behangklaar op. Het behangen, verven, leggen van vloeren en inrichten kan dan gaan beginnen op het moment dat we de sleutel aan je hebben overgedragen. Wat bij Sleutelklaar een voordeel kan zijn, is dat we samenwerken met verschillende partners om bijvoorbeeld het plaatsen van jouw keuken (keuken is niet inbegrepen in de prijs) een stuk makkelijker te laten verlopen. Denk hierbij aan het plaatsen van de contacten en aansluitingen op de juiste plekken in de woning en het aanleveren van de technische tekening.

Meer informatie

Wil je meer weten over Casco Bouwen met SelektHuis? Vraag dan onze SelektSpecial aan. Je ontvangt deze direct digitaal in je emailbox!

Heb je nog andere vragen over een huis bouwen met SelektHuis? Dan kun je altijd contact opnemen met het Team advies & verkoop via telefoonnummer 0548 – 537 555.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven