Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Er zijn veel verschillende benamingen voor één en hetzelfde: één woning die is opgedeeld in twee aparte gedeeltes waarbij ieder gedeelte een eigen woonkamer, keuken en badkamer heeft. Dubbele bewoning in een kangoeroewoning is dus een combinatie van twee zelfstandige, aan elkaar gekoppelde woningen met een hoofdverblijf en een buidelwoning. De beide woningen zijn met elkaar verbonden door een tussendeur of trap. Hierdoor behouden beide families toch hun eigen privacy.

Is dubbele bewoning iets voor jou? Dan zit je hier goed! We geven in dit blog vijf tips om de mantelzorgwoning van jouw dromen te bouwen.

IDÉALE OPLOSSING

Vaak is er één hoofdwoning waarin een gezin woont. De tweede wooneenheid is dan kleiner en alleen op de begane grond gesitueerd. Hierdoor is deze ruimte geschikt voor een zorg-afhankelijk familielid. Zo wordt het mogelijk voor (schoon)ouder(s) of een gehandicapt kind om langer zelfstandig te wonen.

VOORDELEN VAN DUBBELE BEWONING ZIJN:

Dubbele bewoning is een ideale oplossing voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar nu of in de toekomst wel een helpende hand kunnen gebruiken. Of andersom, een jong gezin met opa of oma inwonend. Dit wordt ook wel eens een ‘meergeneratiewoning’ genoemd.

  • Kostenbesparing (lagere zorg-, grond- en energiekosten)
  • Zorg voor hulpbehoevenden (mantelzorg en kinderopvang)
  • Veiligheid (er is bijna altijd iemand thuis)
  • Sociaal vangnet (ziekte, vereenzaming, wederzijdse hulp)
  • Behoud van landschappelijk schoon (1 i.p.v. 2 vrijstaande woningen)
  • Langer zelfstandig wonen

Zelfstandig en toch dichtbij

Om tot jouw ideale mantelzorgwoning te komen, beginnen we met de keuze voor het basismodel. Onze basismodellen Bernina, Jungfrau en Monte Viso bieden al veel ruimte waardoor inwoning eenvoudig te realiseren is. Maar er is veel meer mogelijk. Lees daarom snel onderstaande tips…

Tip 1:  Zoek in de woningzoeker

In de woningzoeker onder het kopje woningen, staan tientallen woningen. Stuk voor stuk droomhuizen van onze opdrachtgevers. Ze zijn namelijk gebouwd naar hun woonwensen. Zo is iedere woning uniek! Met de filters bovenaan ontdek je snel welke woningen er bij jouw woonwensen passen. Selecteer bijvoorbeeld je favoriete bouwstijl en je ziet veel verschillende woningen.

Je kunt ook filteren op het woningtype: mantelzorgwoning. Zo ontdek je snel welke woningen geschikt zijn voor dubbele bewoning. Klik verder op je favoriet en lees meer over de woning. We vertellen je zelfs wat de woning kost!

Tip 2: Lees meer op de website

Met ons aanbod aan basismodellen zijn er oneindig veel mogelijkheden om een huis te bouwen. Elk basismodel is aan te passen aan jouw woonwensen. Ook kennen we een aantal woningtypen. Hier lees je ook alles over het woningtype ‘mantelzorgwoning‘.

Tip 3: Vraag de SelektSpecial aan

Vraag ook de SelektSpecial aan van dit woningtype! In de SelektSpecials lichten we vijf van onze belangrijke thema’s verder uit. Hier vind je bovendien nog meer inspiratie, belangrijke informatie over het bouwproces en staan er prijzen vermeld. De SelektSpecial Mantelzorgwoning laat de mooiste woningen zien en je kunt alles nog even rustig op je gemak doornemen met jouw toekomstige medebewoners.

Tip 4: Vraag de brochure en prijslijst aan

Wil je meer weten over bouwen met SelektHuis, de prijzen van SelektHuis of mogelijkheden bekijken? Vraag dan onze SelektLiving Magazine aan. Hier staan alle basismodellen in, ook laten we je verschillende opgeleverde woningen zien ter inspiratie en geven je tips die je helpen het bouwproces goed voorbereid in te gaan.

Tip 5: Maak een afspraak met één van onze adviseurs

Ben je ook zo enthousiast over dubbele bewoning? En heb je al wat informatie opgedaan door lekker rond te struinen op de website, onze handige blogs te lezen vol tips & tricks. Vraag dan een afspraak aan bij één van onze adviseurs. Zij kunnen alles vertellen over de mogelijkheden en geven een gerichte prijsindicatie al na de eerste afspraak!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven