Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Tropisch recept voor de BBQ

Heb jij al eens een pakketje geprobeerd? Je maakt dan complete gerechten klaar, waarbij vlees of vis wordt aangevuld met groenten, kruiden en eventueel aardappels. Alles gaat in 1 aluminiumfolie pakketje, zo op de BBQ! Er zijn veel verschillende recepten van deze pakketjes online te vinden en zo kun je lekker blijven variëren met de BBQ en raken die smaakpapillen nooit verzadigd.

Op pinterest zijn wij dit heerlijke recept tegen gekomen en met deze tropische temperaturen, vonden we het de moeite waard om met jullie te delen.

Pakketje KipHawai

Je hebt ongeveer 10 minuten voor de voorbereiding nodig en 15 minuten om het te koken. Een redelijk snel & makkelijk recept dus mocht je niet zo’n keukenprins of prinses zijn. Dit recept is voor 4 pakketjes.

Wat heb je nodig:

  • 4 kipfilets
  • kopje zoete BBQ saus
  • 400 gram ananasschijven op sap
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 in plakjes gesneden courgettes
  • bosui om te garneren

Neem 4 stukken aluminium folie, groot genoeg om de kip en de groentes in te doen. Leg de kip in het midden en verdeel de groentes over de kipfilets, daarna leg je er 2-3 ananasschijven op. Meng in een kom de BBQ saus, het sap van de ananas, de sojasaus en de knoflook. Per pakketje verspreid je ongeveer 2 eetlepels van deze saus over het geheel. Je wil van de saus ongeveer ¼ deel bewaren. Dit heb je straks nog nodig.

Leg de pakketjes KipHawai op het rooster en laat het in ongeveer 15 minuten gaar worden. Na 7 minuten keer je het pakketje een keer. Het garen kan variëren, dus controleer een pakketje om er zeker van te zijn dat jouw kip gaar is! Open de pakketjes voorzichtig op een bord en serveer het met nog wat druppels van de saus en de bosui.

Maak het helemaal af door het geheel op een houten plank te serveren! Wil je er nog een lekkere salade bij? Lees dan ook eens dit recept.

Bron: The recipe critic, http://therecipecritic.com/

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven