Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Veel bouwbedrijven bieden de mogelijkheid om een woning casco op te leveren. Maar wat is eigenlijk cascobouw en waarin verschilt het van een sleutelklaar woning?

Wat is casco?

Wanneer je kiest voor een casco woning, verzorgt SelektHuis (en elke ander bouwbedrijf) alleen de ruwbouw. Jouw huis wordt dan wind- en waterdicht opgeleverd. Dit is inclusief ramen, buitendeuren, glas en dakpannen. Maar verder zal je alles zelf moeten doen. Denk hierbij aan de volgende zaken:

 • Aftimmeren
 • Schilderwerk
 • Installaties
 • Tegelwerk
 • Sanitair
 • Afwerkvloeren
 • Stucwerk
 • Binnenwanden
 • Binnendeurkozijnen
 • Trap

Belangrijk is natuurlijk dat je al deze werkzaamheden zelf kunt uitvoeren of mensen om je heen hebt, die dit voor je kunnen doen. Afhankelijk van deze kennis en ervaring kunnen wij de woning tot het gewenste afwerkingsniveau bouwen. Zelf ‘een steentje’ bijdragen aan de bouw van jouw droomhuis, kan dus zeker. Spreekwoordelijk gezien.

Bij casco bouwen wordt ook het metselwerk aan de buitenkant van de woning door SelektHuis uitgevoerd. Houd er rekening mee dat alle onderdelen in de afbouwfase veel tijd en specialistische kennis vergen. Besteed je het alsnog uit, let er dan op dat je met verschillende toeleveranciers en papierwerk te maken krijgt. Het is belangrijk om goed te plannen en duidelijk te communiceren. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de in eigen beheer uitgevoerde werkzaamheden

Wij zorgen ervoor dat de bouwaanvraag & constructieberekeningen worden uitgevoerd. Met de service en zekerheid van SelektHuis, bouw je met een stevige basis!

Casco: de verschillen in de afwerking

Bij SelektHuis is er nog van alles mogelijk tussen Casco en Sleutelklaar. We gaan uit van 3 basis oplevertypes (afwerkingsniveau):

 • Casco

Ben je een klusser of heb je vrienden of familie die heel handig zijn? Dan is het Casco pakket een goede optie. Hierbij plaatsen wij het geraamte van een gekozen basismodel en kun je deze zelf afmaken.

 • Casco+

Deze is meer aangekleed. Een leuke uitdaging voor de hobby-klusser, waarbij schilderwerk, tegelwerk en sanitair geen probleem is!

 • Sleutelklaar

Sleutelklaar staat voor comfort. Op het interieur na, hoef je niets meer zelf te doen. Je wordt volledig ontzorgt gedurende de hele bouw.

Wil je precies weten wat in welk pakket zit? Kijk dan even op Casco Bouw, hier staat alles voor je op een rijtje! Wij leveren een perfect droomhuis voor jou als zelfbouwer. Je bepaalt dus zelf tot in hoever wij voor jou de basis leggen van jouw vrijstaande woning. Andere voordelen kunnen zijn dat je mogelijk een lagere hypotheek nodig hebt en voor een groot gedeelte jouw eigen bouwtempo bepaalt.

De do’s & don’ts bij casco bouwen

Hoewel een cascowoning een mooi en betaalbaar alternatief kan zijn, zijn er wel zaken waar je rekening mee moet houden. Die zetten we nog even voor je op een rijtje.

Do’s

Goede voorbereiding
Casco bouwen geeft een kersverse huiseigenaar veel flexibiliteit en vrijheid in de afbouw. De indeling van de woning, de keuken en badkamer. Alles kan aansluiten op jullie levensstijl en smaak. Goed nadenken over de indeling van het huis en vooraf de keuken en badkamer al uitzoeken, creëert overzicht en versnelt het bouwproces. Blijkt tijdens de bouw dat je het nog anders wilt hebben, dan is er nog ruime om wijzigingen aan te brengen. Bij cascobouw legt een aannemer namelijk niet alles van tevoren vast.

Snel & efficiënt bouwen
Casco bouwen levert niet alleen een kostenbesparing op, de bouwtijd is ook aanmerkelijk korter. Duurt de bouw van een woning gemiddeld 8 maanden. Bij casco kan deze tijd beperkt worden tot 8 weken. De snelle afronding van de ruwbouwfase komt tot stand dankzij een goede voorbereiding en een nauwe samenwerking. Het voordeel hiervan is dat er nauwelijks vocht in de woning aanwezig is. Zo kan de afbouwfase snel en probleemloos starten.

Zorg voor een veilige en verantwoorde afbouw
De afbouwfase zelf oppakken met eigen vakkennis of die van relaties, scheelt flink in de kosten. Zorg er wel voor dat er altijd veilig en verantwoord wordt afgebouwd. Als er op de bepaalde onderdelen vakkennis ontbreekt, is het verstandig om een professional in te schakelen. Met een erkend bedrijf worden risico’s uitgesloten en is het huis gegarandeerd veilig en vertrouwd.

Don’ts

Afbouwproces starten zonder planning
Na de vliegensvlugge ruwbouwfase, is het tijd voor de afbouwfase. Op dat moment is het bouwproces ongeveer op de helft. Dit betekent dat er een aantal uitdagingen klaar liggen. Om de vaart in het bouwproces te houden, is het verstandig om een planning te maken. Zo blijft er overzicht en krijgen alle onderdelen van het huis de aandacht die nodig is. Daarnaast kan een planning stimuleren als het afbouwproces wat langer duurt.

Bezuinigen op de ruwbouw
Casco bouwen is effeciënt en kostenbesparend vanwege de combinatie van uitbesteden en zelfbouw. Deze effectiviteit valt weg als er ook in de kosten van de ruwbouw wordt gesneden. Bij het bouwen van een huis is het uurloon de grootste kostenpost. In de ruwbouwfase is hier nog niets op te verdienen. De uren zitten vooral in de afwerking van het huis. Daarnaast garandeert SelektHuis kwaliteit. Ook bij cascobouw! Met een kwalitatieve basis, profiteer jij als opdrachtgever van de voordelen van een casco woning bouwen. Door zelf de afbouwfase op te pakken, krijg je meer huis voor minder geld.

Wil je nou meer weten over onze basismodellen? Bekijk dan eens het complete overzicht. Alle woningen van SelektHuis zijn op te leveren in casco, casco+ en sleutelklaar.

Om meer inspiratie op te doen en een indicatie te krijgen van de prijzen van SelektHuis, kun je onze SelektLiving Magazine aanvragen. Dit magazine staat boordevol informatie, handige tips en veel van onze basismodellen, ieder opgeleverd met een eigen, unieke uitstraling.

Kun je niet wachten op het magazine en wil je graag nu meer informatie? Dan kun je ook bellen met ons Team advies & verkoop via telefoonnummer 0548-537 555.

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven