Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Geen catalogusbouw dus! We bouwen juist helemaal naar wens van de klant. Dit kan zelf onder architectuur zijn. In dit blog leggen we uit waarom we juist sterk zijn in nieuwbouw onder architectuur!

Geen catalogusbouw, wel architectuur volgens een bouwsysteem

Bij SelektHuis werken we met basismodellen. Elk basismodel van SelektHuis kan voorzien worden van een andere uitstraling. Hoewel we uitgaan van diverse basismodellen is geen enkele plattegrond, en dus woning, hetzelfde. Iedere opdrachtgever is uniek en heeft een specifiek wensenpakket. Daardoor ontstaat er steeds weer een op maat gesneden woning lengte, breedte, hoogte, vorm en stijl. Door deze flexibele manier van bouwen kunnen wij veel. Zo veel dat we zelfs onder architectuur kunnen bouwen en een eigen architect in huis hebben.

Van catalogusbouw is dus zeker geen sprake meer.

Architect in eigen huis

Naast onze ontwerper hebben we ook een eigen architect in huis. Samen houden zij een oog in het zeil met betrekking tot esthetica en wetgeving. Onze architect, Eric draagt de zogenaamde architect titel. De titel ‘architect’ is wettelijk beschermd. Dit houdt in dat iemand aan verschillende eisen moet voldoen voor hij of zij zich architect mag noemen. Daarom kunnen wij zeggen dat wij ook woningen onder architectuur kunnen bouwen. Een stelling die niet veel systeembouwers of catalogusbouwers kunnen waarmaken.

Ontwerptraject

Als een plan bij Eric op zijn bureau komt, dan analyseert hij allereerst het kavel en bekijkt het bestemmingsplan en randvoorwaarden. Daarnaast verdiept hij zich in de ligging van de kavel en kijkt hij naar bezonning, inrit en parkeermogelijkheden. Ook wordt een programma van eisen opgesteld. Hierin staan de gewenste ruimte, hun onderlinge samenhang en de gewenste architectonische stijl. Vervolgens wordt een massa- of gevelstudie gemaakt op basis van de wensen van de klant. Dit is de eerste aanzet voor het ontwerp en wordt daarna steeds verder bijgeschaafd en uitgewerkt tot er uiteindelijk een technisch tekenaar mee aan de slag gaat om het ontwerp te vertalen naar alle bouwtechnische tekening voor de bouwaanvraag en natuurlijk de bouw van de woning.

Bij het bouwen van een huis komt veel kijken. Vooral tijdens het ontwerpproces moeten er veel keuzes gemaakt worden die verregaande gevolgen hebben. Een architect drukt niet alleen zijn stempel op het ontwerp van de woning, hij of zij weet ook nog eens precies wat in de praktijk wel of niet werkt. 

Toch blijft de stijl van de woning het belangrijkste punt waar architecten zich mee bezig houden. Zij zorgen dat alles visueel klopt. En dat resulteert in de prachtigste ontwerpen, bouwstijlen en persoonlijke woningen!

Ook met een architect aan tafel?

Ben je na het lezen van dit blog, benieuwd hoe we jouw droomhuis kunnen ontwerpen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij kunnen direct en concreet advies geven over jouw bouwplannen en bekijken of het interessant is om een architect te laten meedenken over je plannen!

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven