Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Bij het bouwen van een woning komt veel kijken. Ook op financieel gebied. Voor veel mensen zijn de kosten van de nieuwbouwwoning een belangrijke factor in de afweging. Bij de bouw van een eigen woning komen vele kostenposten kijken. Maar als je vooraf inzichtelijk hebt welke dit zijn, kom je geen verrassingen meer tegen! Houd daarom de bijkomende kosten uit dit blog in de gaten, en je zit altijd goed.

Wat kost een huis bouwen?

Waarschijnlijk is dit één van de eerste vragen die je jezelf, het internet of een aannemer stelt: Wat kost een huis bouwen? Kosten zijn nu eenmaal een doorslaggevende factor! Daarom is het handig dat je vooraf weet waar je aan toe bent. Het antwoord is echter niet zo eenvoudig.

De bouwkosten van je nieuwbouw woning zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte, het materiaalgebruik, de toegepaste (installatie) technieken en de detaillering in het ontwerp. In deze veelgestelde vraag geven we uitgebreid antwoord op deze vraag en dragen we verschillende manieren aan om tot een beraming van de aanneemkosten te komen.

OVERIGE BOUWKOSTEN

Daarnaast zijn er ook bouwkosten van de bouwer die niet altijd bij de aanneemsom inbegrepen zijn. Bijvoorbeeld:

 • Tegelwerk & sanitair
 • Schilderkosten
 • Reiskosten
 • Ontwerp- en constructeurskosten
 • Sonderingen/bodemonderzoek
 • Aanvraag van vergunningen

Als je kiest voor een huis van SelektHuis zijn al deze kosten bij de prijs inbegrepen. Hier hoef je dus geen aparte kostenposten voor te reserveren. Dat scheelt!

Bijkomende kosten

Bij het bouwen van een eigen woning komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. SelektHuis heeft als één van de weinige bouwbedrijven alles onder één dak. Dit scheelt vaak een heleboel gedoe. En… hierdoor zijn al veel van de kosten gedekt. Zo hebben alle SelektHuis woningen met een sleutelklaar afwerking standaard 6 zonnepanelen, vloerverwarming en een complete badkamer. Toch zijn er daarnaast nog een aantal kostenposten. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan:

 • het slopen van een oude woning.
 • legeskosten van de gemeente. De legeskosten verschillen per gemeente, maar gemiddeld gezien is dit ongeveer 2 à 3 procent van de totale aanneemsom, exclusief grondkosten. Wil je weten wat de legeskosten in jouw gemeente zijn? Kijk dan op bouwleges.nl
 • aansluitkosten van nutsbedrijven, met andere woorden: water, elektra & riolering. Ook deze kosten verschillen per regio. Benieuwd met welke aansluitkosten je rekening moet houden? Vraag dan onze brochure met prijslijst aan!
 • bij de meeste bouwbedrijven is een keuken niet inbegrepen. Ook bij SelektHuis is dit het geval Zelfs niet wanneer je kiest voor een sleutelklaar opgeleverd huis. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt!
 • extra kosten voor heiwerk. Niet overal in Nederland hoeft geheid te worden, dit ligt aan de kwaliteit van de bouwgrond. Als er wel geheid moet worden, komen er vaak extra kosten bij kijken.
 • bestrating van de kavel. De bouwer moet natuurlijk wel bij jouw stukje grond kunnen komen om het huis te bouwen. Denk dus ook aan de manier waarop de kavel wordt bestraat.
 • inrichting. De inrichting maakt van je huis een thuis. Maar als je zelf een huis bouwt, betekent dit vaak een upgrade naar een grotere woning. Gevolg: je hebt meer meubels nodig. En heb je al gedacht aan de vloeren & het behang?
 • aanleg van de tuin. Ook een kostenpost die je zo gek kunt maken als je zelf wilt. Ben je een natuurliefhebber en houd je van een mooie tuin? Dan zijn hier ook kosten aan verbonden.

Ben jij goed voorbereid?

Oké, dit lijkt een hele lijst. Maar in de praktijk vallen alle kosten reuze mee. Bij SelektHuis kunnen we je helpen realistische bedragen af te geven zodat je een goede begroting kunt maken. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

jouw persoonlijke kostenplaatje

Heb jij alle kosten op een rij en zou je willen weten wat jouw droomhuis kost? Zodra je weet waar je wilt gaan bouwen en welk budget je voor de woning hebt, kunnen we een afspraak maken. In een afspraak nemen we je persoonlijke woonwensen door en ga je naar huis met een goede prijsindicatie of offerte!

Vraag dus snel een afspraak aan!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven