Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Top 3 veelgestelde vragen

Tijdens het maken van je bouwplannen, komt er veel op af! Bij SelektHuis ontzorgen we het hele traject van ontwerp tot oplevering. Ook energiezuinig bouwen is hierbij een belangrijk thema. Of je nu wilt of niet, nieuwbouwwoningen hebben te maken met regelgeving over energiezuinigheid. Maar waar begin je? Ook daar helpen we je graag bij! Wij krijgen namelijk vaak dezelfde vragen van onze opdrachtgevers. Deze vind je onder de veelgestelde vragen. In dit blog lichten we drie van deze veel gestelde vragen over energiezuinigheid voor je uit. Zo bouwen we je stap voor stap mee aan jouw droomhuis!

De veelgestelde vragen pagina vertelt je bijvoorbeeld al veel over alle begrippen over duurzaamheid die je wellicht nog niet kende. Wat is RcWaarde bijvoorbeeld? En welke subsidie regelingen zijn er allemaal? Op de veelgestelde vragen pagina geven we de antwoorden op deze, en andere, vragen.

Hier volgen drie vragen die je alles vertellen over energiezuinig bouwen!

Hoe werkt luchtdicht bouwen?

Bij energiezuinig bouwen is een goede thermische schil essentieel. Het uitgangspunt van elk SelektHuis is een optimale thermische schil gecombineerd met een maximale luchtdichtheid. De thermische schil en luchtdicht bouwen zijn dus de 2 belangrijke componenten om energiezuinig te bouwen. Door een goede luchtdichtheid is er namelijk minder energie nodig om de woning te verwarmen en ontstaan er geen ongewenste ventilatie stromen zoals tocht.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder over luchtdicht bouwen!

Wat houdt het in als je jouw woning NOM (NulOpdeMeter) wil bouwen?

Dat betekent dat er naar wordt gestreefd onder bepaalde voorwaarden het gebouwgebonden stroomgebruik en het niet gebouwgebonden stroomgebruik zelf duurzaam op te wekken. Hierbij kunnen we kijken naar 3 verschillende onderdelen.

Lees welke onderdelen dit zijn in de veelgestelde vraag: Wat is een NulOpdeMeter woning?

Wat is een Luchtwarmtepomp?

Het geheime recept van onze woningen is de luchtwarmtepomp. Hoewel… geheim kunnen we het niet meer noemen natuurlijk. De warmtepomp is een apparaat dat energie overdraagt van het ene medium naar het andere. Warmtepompen kunnen energie uit hun omgeving opnemen en zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken.

Lees hoe een luchtwarmtepomp werkt of bekijk de video.

Andere vragen

Wil je meer weten over energiezuinig bouwen? Lees dan eens alle andere veelgestelde vragen over energiezuinig bouwen.

Ook in de SelektSpecial Energiezuinig bouwen willen we je hierover graag informeren. Wil je meer weten over het energiezuinig bouwen van een huis met SelektHuis? Vraag dan onze SelektSpecial aan. Ook de materialen, technieken en installaties worden hierin uitgebreid toegelicht net als de basiscomponenten van energiezuinig bouwen.

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven