Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Nieuwbouw met SelektHuis

De vorige keer heeft werkvoorbereider Rick zijn favoriete woning laten zien. Hij heeft het stokje overgedragen aan Aart Scheppink, medewerker van het Team advies & verkoop. Aart ziet in zijn functie veel woningen voorbij komen. Woningontwerpen die we nog gaan bouwen, voorbeeldwoningen van concullega’s, maar vooral woningen die we gebouwd hebben voor onze klanten. Dat maakt de keuze voor één woning niet makkelijker. Toch vertelt Aart over zijn favoriet woning.

De favoriete woning van Aart is een Eigentijds Landelijke woning die wij bouwden voor een opdrachtgever in Apeldoorn. Deze woning bouwden wij al in 2015, maar nog steeds is de woning prachtig door zijn tijdloze karakter.

Woonwensen

Elke bouwtraject is nieuw en spannend! Voor onze opdrachtgevers, maar ook voor ons. Allereerst inventariseren we de woonwensen van de toekomstige bewoners van de woning. Hierop selecteren we het meest geschikte basismodel. Voor deze woning is er gekozen om het basismodel Monte Viso als uitgangspunt te nemen voor dit droomhuis. Dit basismodel is onze grootste laagbouw woning, heerlijk ruim en praktisch. Door de breedte van de woning is er genoeg ruimte voor een heerlijk ruime leefkeuken met openslaande terrasdeuren. Op de verdieping is plaats voor drie slaapkamers. Daarnaast heb je de flexibiliteit om zelf aanpassingen te doen, waardoor ook vier slaapkamers gerealiseerd kunnen worden.

Vervolgens wordt het basismodel in een eigen jasje gegoten. De bewoners van deze woning kozen voor een Eigentijdse uitstraling met landelijke elementen. Om tot dit resultaat te komen hebben de opdrachtgevers in samenspraak met de adviseur o.a. de volgende aanpassingen gedaan:

  • Woning verlengd met 1.80
  • Muurplaatverhoging
  • Diverse hardstenen details
  • Aangebouwde garage, berging en serre
  • Schoorsteen met rookkanaal
  • Rieten kap
  • Extra dakramen
  • Schuin dakoverstek
  • Zwarte risaliet
  • Diverse kozijnaanpassingen eigentijdse stijl

Het resultaat

Alle aanpassingen samen hebben niet alleen tot resultaat gehad dat de bewoners nu in hun eigen unieke droomhuis wonen. De woning is ook voor alle voorbijgangers een lust voor het oog. Op een prachtig stukje grond in de bosrijke omgeving van de Veluwe misstaat deze prachtige Eigentijds Landelijke woning zeker niet.

Waarom is dit jouw favoriet Aart?

“In mijn functie zie ik woningen in alle soorten en maten voorbij komen: groot en klein, betaalbaar en zeer exclusief, hoog en laag en alles wat daar tussen zit. Dat maakt het kiezen best lastig. Maar toen ik deze woning voor het eerst voorbij zag komen, was mijn interesse direct gewekt.

Het ontwerp van deze woning is zo mooi uitgevoerd, dat dit mijn favoriet is. De witte gevels van de woning komen prachtig tot hun recht in de frisse groene omgeving. Het ontwerp zit goed in elkaar, zowel qua model als qua kleurstelling en materiaalgebruik. Hierdoor heeft de woning een warme en natuurlijke uitstraling gekregen. Toch geven de zwarte details voldoende contrast met de witte gevels om mooi in balans te blijven. De zwarte risaliet en de hardstenen omkadering van de kozijnen geven de woning een geheel eigen karakter. Het zijn details die ik niet vaak zie en juist deze details maken de woning tot een prachtige woning waar ik zelf ook best zou willen wonen!”

Het stokje wordt doorgegeven aan…

We hebben Aart gevraagd aan wie hij het stokje wil doorgeven voor de volgende blog: dan laten we de favoriet van Henk Evers, ontwerper van de Tekenkamer op de hoofdvestiging doorgeven. We zijn benieuwd wat de favoriet van Henk is!

MEER INSPIRATIE?

Wil je meer weten over bouwen met SelektHuis, de prijzen van SelektHuis of mogelijkheden bekijken? Vraag dan onze SelektLiving Magazine aan.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven