Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Bouwen met SelektHuis

Aart heeft de vorige keer het stokje doorgegeven aan Henk Evers, onze ontwerper van de tekenkamer van onze hoofdvestiging in Rijssen. Als ontwerper ziet Henk veel verschillende woningen voorbij komen. Het was voor hem dan ook erg lastig om een favoriet te kiezen. Kijk je naar het ontwerp, de omgeving van het huis of toch naar de samenwerking met de opdrachtgever? Henk heeft voor een huis gekozen waarbij al deze aspecten goed samenkomen, maar waar vooral de samenwerking erg positief verliep. Met een mooi huis als resultaat!

De favoriete woning van Henk is gebaseerd op een Gran Paradiso. Alhoewel we bij SelektHuis bij elk nieuw huis beginnen met een basismodel, is het resultaat toch altijd verrassend verschillend. Op deze manier wordt een droomhuis voor een ieder mogelijk!

 

Een hoogbouw woning met een plat dak, ruim en met oog voor detail. Dat is hoe wij de Gran Paradiso omschrijven. Hét basismodel wanneer je op zoek bent naar een moderne woning met veel ruimte!

 

Woonwensen

Elk bouwtraject is nieuw en spannend! Zowel voor de opdrachtgever als voor ons. We beginnen met een gesprek waarin de woonwensen van de klant besproken worden. Hier wordt onder andere een basismodel voor de woning gekozen. Vanuit dit basismodel wordt de rest van de woning afgestemd op de wensen van de klant.

Voor de favoriet van Henk is het basismodel Gran Paradiso uitgewerkt tot een droomhuis van de klant. Het huis is een hoogbouwwoning, hierdoor bevat het huis erg veel ruimte. Een plat dak op de bovenkant van het huis zorgt ervoor dat er geen ruimte verloren gaat in het huis door schuine wanden. Het geeft ook meteen een hele eigentijdse en moderne uitstraling!

 

De opdrachtgevers hebben bij deze woning als extra’s de volgende onderdelen gekozen:

 • Aangebouwde garage
 • Woning verbreed met 60 cm, ingekort met 30 cm
 • Hardstenen raamdorpels
 • Metselwerk met luxe gevelsteen
 • Triple beglazing
 • Moderne kozijn en deuraanpassingen
 • Plafondverhoging
 • Loggia (inpandig balkon)
 • Open inloopkast
 • Aangebouwde veranda
 • 18 extra zonnepanelen

 

Het resultaat

Alle extra opties en toevoegingen hebben geleid tot deze prachtige moderne woning. Het is echt de droomwoning van de bewoners geworden. De woning past goed in de omgeving en het resultaat is een moderne, energiezuinige en royale woning. Door het balkon en de veranda hebben de bewoners veel ruimte om overdag en ’s avonds buiten te zitten, met een prachtig uitzicht.

 

Waarom is dit jouw favoriet Henk?

Voor de ruime – in het groen gelegen –  kavel waren enkel simpele randvoorwaarden opgesteld. De wens van het bouwen van een moderne kubistische woning was dus realiseerbaar. De wensen van de opdrachtgever (Programma van Eisen) zijn afgewogen tegen de mogelijkheden van de ligging en de afmeting van het perceel. Vanuit dat kader zijn de posities en afmetingen van de vertrekken bepaald.

Door de donkere gevelsteen wordt de massa versterkt. Je krijgt hiermee de indruk dat de aanbouw min of meer in of onder de hoofdbouw is geschoven. Ook voor de invulling, materiaalgebruik en kleurstelling van de gevels zijn meerdere voorstellen besproken. De Welstandscommissie zette de puntjes op de ï met betrekking tot de materiaalkeuze voor de kolom ter plaatse van de entree. Tijdens het proces hebben we de initiatiefnemer kunnen overtuigen om het ontwerp te voorzien van diepere neggen. De kozijnen zijn hiermee verder ten opzichte van de gevel terug gezet, hetgeen het ontwerp echt ten goede komt. Met de oplevering in zicht, zijn de reacties van de opdrachtgever zeer positief. Binnenkort dus maar eens op de koffie.

~Henk

 

MEER INSPIRATIE?

Wil je meer weten over bouwen met SelektHuis, de prijzen van SelektHuis of mogelijkheden bekijken? Vraag dan onze SelektLiving Magazine aan. Hier staan alle basismodellen in, ook laten we je verschillende opgeleverde woningen zien ter inspiratie en geven je tips die je helpen het bouwproces goed voorbereid in te gaan.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven