Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een huis bouwen met SelektHuis

Elk bouwtraject is een nieuwe uitdaging! Spannend voor onze opdrachtgevers, maar ook voor onze specialisten en vakmensen. Quentin is als adviseur nauw betrokken bij het hele proces van eerste oriënterende gesprek tot oplevering van een woning. Onze adviseurs denken mee bij het vertalen van de woonwensen naar een ontwerp en begeleiden de ontwikkeling van dit ontwerp naar een werkelijk huis.

In deze reeks blogs vragen we elke maand één van onze vakmensen en specialisten naar het verhaal achter hun favoriete woning. Deze week is het de beurt aan Quentin Wilgehof. Quentin volgt hiermee in de voetsporen van ontwerper Henk Evers die een hele kubistische woning koos.

Voor Quentin was de keuze voor zijn favoriete woning niet moeilijk. Hij koos een woning dat nog vol in ontwikkeling is. Maar waarbij niet alleen het ontwerp en resultaat prachtig beloven te worden, ook het proces verloopt volgens het boekje.

WOONWENSEN

De favoriete woning van Quentin is deze Breithorn met jaren 30 karakter. Hoewel de Breithorn door de vele aanpassingen haast niet meer te herkennen is, is de architect wel vanuit dit basismodel gestart. Een logische keuze, want de Breithorn is door zijn grootte, indeling en hoogte al jaren één van onze populairste modellen. Maar ook de eindeloze aanpassingsmogelijkheden geeft de vrije hand aan de architect.

De woning is allereerst vergroot en de indeling is aangepast op de leefstijl van de bewoners en de situatie op de kavel. Verder zijn er bijzondere elementen toegepast zoals een praktische aanbouw, strakke risaliet, bijzonder metselwerk en een opvallende kozijnindeling.

HET RESULTAAT

Het echte gevoel van thuiskomen laat nog even op zich wachten. Op dit moment wordt namelijk de laatste hand aan de afwerking van de woning gelegd door de mannen van SelektHuis. En daarna gaat ook de opdrachtgever zelf nog aan de slag om zijn woning helemaal eigen te maken. Maar het grondige denkwerk dat architect, adviseur, toekomstige bewoners en de welstandcommissie van de gemeente hebben gedaan, belooft zich te gaan uitbetalen in een prachtige villa.

WAAROM IS DIT JOUW FAVORIET Quentin?

Als adviseur in Amersfoort komt Quentin van alles tegen. Van kleine landelijke woningen tot meest exclusieve villa’s. Toch is het uiterlijk van de woning voor Quentin niet het belangrijkste kenmerk om tot favoriet gekozen te worden. Het verhaal achter het ontwerp en de klik die je voelt met opdrachtgevers is minstens zo belangrijk.

“In deze woning komt simpelweg alles samen. Allereerst is het een prachtig ontwerp op een beschermd stadgezicht van een prominente locatie in de wijk. Daarnaast springt ook het leuke traject dat ik heb gehad met de klant er uit. Tijdens dit traject is er een goede samenwerking tussen gemeente, welstandscommissie en de architect geweest. Het is dan geweldig om te ervaren hoe alle voorbereiding samenkomt in de totstandkoming van de droom van de klant. Het voelt daarom als een voorrecht om zo nauw bij dit project betrokken te zijn.”

MEER INSPIRATIE?

Wil je meer weten over bouwen met SelektHuis, de prijzen van SelektHuis of mogelijkheden bekijken? Vraag dan onze SelektLiving Magazine aan. Hier staan alle basismodellen in, ook laten we je verschillende opgeleverde woningen zien ter inspiratie en geven je tips die je helpen het bouwproces goed voorbereid in te gaan. woning

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven