Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Top 3 veelgestelde vragen

Tijdens het maken van je bouwplannen, komt er veel op je af! Bij SelektHuis ontzorgen we het hele traject van ontwerp tot oplevering. We werken samen met betrouwbare partners en merken en  geven persoonlijk advies afgestemd op jouw woonwensen. Toch kan het zijn dat je net iets meer wilt weten over het bouwen van een huis. Je komt bijvoorbeeld in aanraking met begrippen zoals trasraam, risaliet of laagbouw. Dan kan het handig zijn als je weet wat dat dit is.

Vaak leggen we onze klanten dezelfde begrippen uit. Deze vind je onder de veelgestelde vragen. In dit blog lichten we de meest gestelde vragen over de bouwtechnische begrippen voor je uit. Zo bouwen we je stap voor stap mee aan jouw droomhuis!

Wat is heien?

Tijdens je ontdekkingstocht stuit je vroeg of laat op heiwerk. De kans bestaat namelijk dat je moet heien.

Heien is simpelweg het aanbrengen van heipalen in de grond. De lengte van de heipaal is vooraf vastgesteld aan de hand van de sondering. De heipaal moet namelijk minstens zo lang zijn, dat het vaste (zand) grond heeft bereikt.

Waarom heiwerk soms noodzakelijk is en wat de kosten zijn, lees je in deze veelgestelde vraag.

Wat doet de constructeur?

Nadat het ontwerp van je woning klaar is, gaat de tekenkamer aan de slag met de bouwkundige tekening.

Hiermee gaat de constructeur aan de slag om een constructieberekening te maken. Deze is nodig voor het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente. In het kort zorgt de constructeur ervoor dat jouw woning voldoende stevig in elkaar zit. Zo simpel ligt het natuurlijk nooit! Om het wat ingewikkelder te maken zullen we het begrip constructeur iets verder uitleggen.

Wat is een sondering?

Voor de bouw kan starten, moet er eerst een sondering plaats vinden. Door te sonderen, kunnen wij bepalen wat de grondsoort is op bepaalde diepten. Zo weten wij hoe dik de verschillende lagen zijn en wat de draagkracht is van de grond. Op basis van de sondering wordt dan bepaald of er geheid moet worden. Meer weten over een sondering? Lees dan hier het volledige antwoord op de vraag: wat is een sondering?

MEER WETEN?

Vind je het toch fijner om iemand te spreken om alle vragen die je hebt, te kunnen stellen? Neem dan contact met ons Team advies & verkoop via telefoonnummer 0548 – 537 555.

Heb je na het lezen van de vraag en antwoorden een goed beeld gekregen en wil je eens weten wat dit voor jouw droomhuis betekent? Dan zou je ook al een afspraak kunnen maken met de adviseur. Tijdens het gesprek bespreken jullie de woonwensen, welk basismodel geschikt is en hoe jullie het nieuwbouwhuis binnen het gestelde budget zouden kunnen realiseren.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven