Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Wat kenmerkt de notariswoning?

Een klassieke bouwstijl met luxe en karakteristieke elementen uit de 19de eeuw. Een statig karakter is het resultaat, één van onze ontwerpers noemt het dan ook wel de eenlaagse variant van een herenhuis. De rijke uitstraling is in elke notariswoning terug te vinden en is populair onder andere bij onze jonge senioren.

Een notariswoning heeft meestal één of meerdere van deze kenmerken:

  • Symmetrie
  • Lange zijde naar de weg
  • Lange smalle luiken
  • Sierlijsten om de deurkozijnen
  • Strakke basislijnen
  • Rijk versierde details
  • Stolpkap
  • Opvallende & gecentreerde entree

 

Jouw woonwensen

Er zijn een aantal richtlijnen die onze ontwerpers in acht houden, wanneer ze een notariswoning voor een opdrachtgever uitwerken. Maar er is nog veel ruimte voor eigen interpretatie, materiaalkeuze en indeling. Hoewel de notariswoning vaak uitgevoerd wordt met een stolpkap, is het ook mogelijk om een zadelkap te plaatsen. Je kunt details aanbrengen in metselwerk, spelen met de kleur van gevelsteen en dakpannen. Kiezen voor een koperen hemelwaterafvoer of zinken elementen.

Onze adviseur brengt jouw woonwensen op het gebied van exterieur en de functionele indeling in kaart en denkt met je mee. Zo ontstaat jouw droomhuis. Wanneer de tekenkamer deze wensen omzet naar een tekening, denkt hij ook met je mee en geeft, daar waar mogelijk, nog tips hoe de woning nog meer een thuis kan zijn voor jou en jouw gezin! Bekijk ook eens de notariswoningen op de woningen pagina ter inspiratie.

Toekomstbestendig bouwen

Bekend met deze term? We gebruiken ook wel de term levensloopbestendig bouwen, seniorenwoning, gelijkvloerse woning of 50+ woning. Het komt zo ongeveer op hetzelfde neer en dat is wel dat er een compleet woonprogramma op de begane grond wordt ingericht. De begane grond wordt functioneel zo ingedeeld, dat er een slaapkamer en badkamer gerealiseerd kan worden. Hierdoor is alles wat je nodig hebt op de begane grond en is deze woning ook geschikt, wanneer er een tijd komt dat trappen beklimmen steeds minder een optie wordt. De bovenverdieping kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Denk aan een logeerkamer en 2de badkamer, een hobbyruimte of kantoor? Er is in ieder geval voldoende ruimte!

 Bekijk eens geschikte basismodellen zoals de Bergamo of de Monte Rosa.

Meer informatie?

Wil je meer weten over een seniorenwoning? Vraag dan onze SelektSpecial aan.
Wil je gewoon meer weten over SelektHuis, onze basismodellen en de prijslijst? Dan hebben we een prachtige woningbrochure, boordevol praktische informatie en fijne inspiratie. Vraag deze hier aan.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven