Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Wat doen we op de tekenkamer?

Ik werk bijvoorbeeld woningen uit van een schetsontwerp, definitief ontwerp tot het aanvragen van de omgevingsvergunning. Vervolgens zorg ik dat alles compleet is voor mijn collega’s van de Werkvoorbereiding en Uitvoering. Een traject, waarbij ik onze opdrachtgevers ontzorg. Ik heb regelmatig contact met ze om er zeker van te zijn dat het droomhuis dat wij hebben uitgewerkt, ook daadwerkelijk hun woonwensen weergeeft.

Schetsontwerp

Wanneer een klant een gesprek heeft gehad met de verkoopadviseur, krijg ik de stukken aangeleverd, zoals de offerte, kaveltekening, gegevens bestemmingsplan en vaak ook een ruwe schets van de indeling van de woning. Deze gegevens vertaal ik tot een schetsontwerp, die overigens ook gecontroleerd wordt op meerdere facetten zoals functionaliteit en stabiliteit. Zodra het schetsontwerp ook door de adviseur akkoord is bevonden, wordt het naar de opdrachtgever gestuurd.

Ik ben me steeds weer bewust dat ik bijdraag aan een droomhuis van de opdrachtgever, of het nu een woning is van 500m3 of 1000m3.
– Gerben –

Definitief ontwerp

Als de opdrachtgever akkoord gaat met het schetsontwerp, stuur ik deze voor Welstandstoetsing en toetsing bestemmingsplan, de opdrachtgever hoeft hier zelf niets voor te doen. Het behandelen van dit vooroverleg varieert tussen 2 en 6 weken, afhankelijk van de gemeente waar gebouwd wordt. Zodra ik een akkoord heb van de gemeente, neemt de adviseur contact op met de betreffende opdrachtgever om een dag in te plannen voor het uitzoeken van materialen!

Mocht een plan worden afgekeurd, dan wordt deze voorgelegd aan de ontwerpers van de tekenkamer om de benodigde aanpassingen te verrichten. Als bouwkundig tekenaar werken we ook de aanpassingen en benodigde berekeningen uit, die voldoen aan het Bouwbesluit.

Op de constructietekening wordt bijvoorbeeld de riolering, de vloeren, het kapplan en bijbehorende detaillering aangegeven. Onze eigen constructeur werkt vervolgens de statische berekeningen (constructie berekeningen) uit. Zo zijn de lijnen lekker kort en werkt het allemaal een stuk sneller.

Aanvraag omgevingsvergunning

Het is heel begrijpelijk, dat jij als toekomstig droomhuis eigenaar, niet helemaal thuis bent in de hele papierwinkel van omgevingsvergunningen. Over het algemeen niet iets, waar je dagelijks mee bezig bent. Gerben merkt dan ook vaak dat opdrachtgevers opgelucht zijn als ze horen dat wij alles voor ze regelen!

 

Ontzorgend een huis bouwen

Als opdrachtgever moet je tijdens een bouwproces heel veel keuzes maken. Welke uitstraling moet mijn woning hebben en wat is daar voor nodig? Welke materialen passen hierbij? Hoe ga ik de woning indelen, zodat het past bij onze gezinssamenstelling en onze leefstijl?

Keuzes die bepalend zijn voor je keuken, slaapkamer, badkamer, haard, etc. Om te voorkomen dat er vertraging in de bouwplanning komt, moet je deze keuzes tijdig maken. Wanneer je als klant kiest voor bijvoorbeeld een kookeiland, moeten we dit ruim van tevoren weten omdat de vloerleverancier hiervoor aanpassingen in de vloeren moet maken. Hoe beter een klant hierover nadenkt van te voren, hoe bewuster de keuze.

De rol van een bouwkundig tekenaar gaat dus echt verder dan puur het uitwerken van technische tekeningen en details. Het geeft me veel voldoening wanneer opdrachtgevers blij zijn met ideeën die ik ze aanreik, ideeën waar ze zelf niet aan gedacht hadden. Ook dát is ontzorgen!

Woonwensen komen tot leven!

De tekenkamer is een belangrijk en onderscheidend onderdeel in het bouwproces van SelektHuis. We zetten daarom ook regelmatig onze deuren open. Tijdens het SelektEvent Kijkje in de Keuken, kun je een rondleiding krijgen over onze tekenkamer en tijdens de Open Dagen zelfs een kennissessie bijwonen. Wil jij hierbij zijn? Hou dan onze SelektEvents in de gaten voor de komende evenementen en meld je aan!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven