Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Er bestaan heel wat feiten, maar ook heel wat fabels over een rieten dak. Voor we je de mooiste woningen met een rieten dak laten zien, nemen we je eerst mee op reis langs de meest gestelde vragen over riet.

WAAR KOMT HET RIET VANDAAN?

Het riet dat SelektHuis gebruikt voor het dak, komt veelal uit Nederland zelf. In enkele gevallen kan het ook uit Roemenië of Turkije komen. Afhankelijk van de woning en van het riet wordt de beste selectie gemaakt. Het eindresultaat is niet alleen afhankelijk van de rietkwaliteit, maar ook van de deskundigheid van de rietdekker. SelektHuis heeft dan ook een vaste partner, voor het bedekken van alle woningen. Deze partner is een erkende rietdekker met een officieel keuringsrapport.

HOE LANG GAAT RIET MEE?

Een rieten dak van SelektHuis heeft een levensduur van minimaal 25 jaar! Sterker nog: meer dan 40 jaar genieten van een kwalitatief goed dak is geen uitzondering. De locatie van een woning heeft invloed op het riet. Een bosrijke omgeving heeft een heel ander effect op de levensduur, dan wanneer je aan de rand van een woonwijk woont. De factoren die hierbij mee spelen zijn:

  • Onderhoud
  • Ligging van de woning
  • Hoek van de wind t.o.v. het huis
  • Stand van de zon t.o.v. het huis
  • Onderconstructie
  • Materiaal
  • Vakmanschap

IS RIET VEILIG?

Riet wordt tegenwoordig gemaakt van brandwerend materiaal. Nieuwe technieken, ontwikkelde vakkennis en het gebruik van de juiste materialen zorgen voor de essentiële brandveiligheid. Wist je trouwens dat een rieten dak wordt gemaakt van eenjarig riet? Meerjarig riet is hiervoor niet geschikt.

KAN ELKE WONING MET RIET WORDEN GEDEKT?

Een huis bouwen met SelektHuis is heel simpel! Jouw droomhuis begint met één van onze basismodellen. Dit basismodel wordt als geraamte genomen. Verlengen, verbreden of verhogen? Dat kan! Net als de dakhelling aanpassen of kiezen voor een andere kap. Extra elementen zoals een dakkapel of erker toevoegen? Geen probleem! Daarnaast ben je vrij om zelf over de indeling te beslissen. Elk basismodel van SelektHuis is daarom ook uit te voeren met een rieten dak, waardoor de woning helemaal eigen kan worden. Dus of je nu het budget hebt voor een grote landelijke boerderij of een leuke cottage. Een rieten dak is altijd binnen handbereik!

BOUWEN MET RIET

Genoeg gepraat over riet. Het blijft het leukst om de woningen te bekijken. SelektHuis heeft al talloze prachtige woningen gebouwd met een rieten dak. Wij hebben de vijf mooiste woningen voor je uitgezocht!

Statig landhuis

Deze Bernina uitgevoerd met een rieten kap heeft een landelijke uitstraling. Onze ontwerpers hebben de visie, woonwensen en stijl van de bewoners vertaald naar een praktisch en ruimtelijk ontwerp. Bekijk snel deze Bernina in landelijke stijl.

Landelijke boerderij

Op de tweede plek staat een landelijke boerderij 2.0. Een landelijke boerderij met rietenkap en alle gemakken voorzien: tijdloos! Bekijk snel deze traditionele boerderij met prachtige landelijke details. 

Moderne schuurwoning

Wie denkt dat een rieten kap alleen op landelijke woningen past, heeft het mis. Deze woning bewijst het tegendeel: Een prachtige schuurwoning voor onze opdrachtgevers uit Wergea! Met een prachtige rieten kap en details van zink is een moderne schuurwoning het resultaat.

Eigentijds landhuis

De vierde plek in deze ranglijst is voor een eigentijds landhuis. Deze witte rietgedekte woning is niet zomaar in een hokje te plaatsen. De woning heeft landelijke kenmerken, moderne elementen en maakt gebruik van natuurlijke, warme materialen. Maar één ding is zeker: het resultaat is schitterend!

Casco boerderij

Is het een traditionele boerderij? Is het een moderne villa? De waarheid ligt ergens in het midden. Wat wel zeker is, is dat deze woning perfect past in de rustige en landelijke omgeving. De rieten kap mag daarom niet ontbreken. Op de vijfde plek staat een prachtige combinatie van een landelijke boerderij met een moderne charme.

Meer inspiratie op Pinterest

Raak je niet uitgekeken op woningen met een rieten kap en wil je meer zien? Op onze Pinterest pagina hebben we een bord samengesteld met nog veel meer woningen met riet. Bekijk snel het bord Rieten kap op Pinterest en ontdek hoe elke woning uniek wordt!

 

Volop inspiratie op Pinterest!

Laat je inspireren

Wil je meer informatie over het bouwen van een woning en inspiratie voor jouw droomwoning op doen? Vraag dan onze woningbrochure SelektLiving aan.

Wil je liever iemand spreken, die meteen antwoord kan geven op jouw vragen? Bel dan ons Team Advies & Verkoop, zij kunnen antwoord geven op de meest voorkomende vragen. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer 0548 – 537 555.

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven