Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

“Misschien goed om eerst even kort te vertellen wat ik nou eigenlijk precies doe bij SelektHuis.”

Al een aantal jaar ben ik werkzaam bij SelektHuis. Ik ben begonnen als timmerman in 2017 en ben een jaar daarop als werkvoorbereider aan de slag gegaan. Wat een werkvoorbereider doet? Als werkvoorbereider zorg ik ervoor dat aan alle voorwaarden is voldaan om met de werkzaamheden te kunnen beginnen. Ik zorg voor de ondersteuning en voorbereiding van het bouwen van jullie droomwoning. Ik werk eigenlijk continu in een soort roulerend proces dat rolt als een balletje. Van ruwbouw definitief tot aan de definitieve woning ben ik erg betrokken. Ik reken uit wat een woning nodig heeft, reserveer materiaal en geef akkoord. Kortom, en zoals de naam het eigenlijk ook al zegt: Ik bereid uw woning voor. Van ruwbouw definitief tot definitieve woning.

 

Mijn werkdag

Oké, over tot de orde van vandaag. Ik vertel jullie graag hoe mijn werkdag er als werkvoorbereider bij SelektHuis uitziet. Tegenwoordig werken we thuis in verband met het Coronavirus. Op het moment dat ik hoorde dat we thuis moesten werken, heb ik eigenlijk direct mijn kantoorspul gepakt en ben ik naar huis gegaan. Eenmaal thuis maakte mijn strijkijzer plaats voor mijn thuiswerkplek, en mijn tuintafel werd mijn bureau. Mijn kantoorspul uitgeladen en klaar. En het werkt meer dan prima zo!  En het voordeel van thuiswerken? Ik zet drie stappen en ben op mijn kantoor! Ik begin mijn dag altijd met het wegwerken van mijn mail. Dat herkennen veel mensen met een kantoorbaan denk ik wel. Beginnen met een schone lei en kijken of er nog gekke dingen binnen zijn gekomen, of er vragen zijn over lopende zaken etc. Dit doe ik onder het genot van een heerlijke kop koffie. Zo begin ik mijn dag goed!

 

Nieuwe vergunningen

Vanochtend kreeg ik een mail van een tekenaar over een woning: Er is een nieuwe vergunning aangevraagd. De uitvoerder zet deze op de planning. Vervolgens worden de leverweken bekend. Dit houdt in dat we weten wanneer deze woning daadwerkelijk gebouwd zal worden. Aan de hand hiervan reserveer ik als eerst alle onderdelen van de woning. Vloeren, gevelstenen, kozijnen. Door al deze onderdelen te reserveren weten onze collega’s en partners dat wij in deze specifieke week of weken iets van hen nodig hebben. Daarnaast controleer ik de bouwtekening en geef ik eventuele wijzigingen door aan de tekenaar.

Nadat ik dit heb gedaan leg ik dit project even aan de kant. Over een paar weken ga ik er weer mee verder, dan worden de reserveringen geoptimaliseerd en worden de reserveringen uiteindelijk orders. Ik ben hier vanochtend zo’n 2 à 3 uurtjes mee bezig geweest. Per woning verschilt het enorm hoe lang je hier mee bezig bent hoor. Elke woning heeft zo zijn eigen specificaties. En de ene woning is daarom gecompliceerder dan de andere woning waardoor er meer bij komt kijken.

“Is het al 12:30?! Dan ga ik even pauze houden. Tussen de middag wandel ik even een klein rondje in het bos hier in de buurt. Even weg bij het scherm en een frisse neus halen doet mij goed! Na deze wandeling eet ik samen met de kinderen nog even snel een boterham. Super gezellig dat dit nu kan doordat ik thuiswerk. En als de kinderen dan weer naar school gaan, vlieg ik weer naar boven om verder te werken. Lekker kopje koffie erbij en gaan met die banaan.

Waar waren we gebleven?”

 

Reserveringen vs definitieve orders

Oh ja, ik weet het weer! Nu ik de woning van vanochtend even aan de kant heb gelegd ga ik verder met een ander project. Dit is een definitieve order. Een tijd geleden ben ik al bezig geweest met de reserveringen van deze order. Inmiddels is alles akkoord. Al het materiaal is uitgezocht en dat maakt dat dit project nu definitief is. Ik ga de woning nu van begin tot eind uitwerken. Daarvoor pak ik de uitgebreide tekening erbij en kijk ik welke artikelen er in de woning verwerkt zijn. Op basis daarvan maak ik een bestelling overzicht. Als ik dit eenmaal goed op papier heb staan, kan ik opdracht geven voor de vloeren, stenen, dakpannen, etc. Ook vraag ik offertes op bij bijvoorbeeld een dakdekker en geef ik opdracht voor het leggen van de pannen. Daarnaast vraag regel ik al het hang en sluitwerk. Onze partners doen een extra controle en checken of de aangegeven hoeveelheid goederen overeenkomst met hun inschatting. Dit geven ze terug, ik controleer dit opnieuw en maak er vervolgens een bonnetje voor. De bestelling kan nu afgerond worden.

Deze twee stadia rondom de werkvoorbereiding van een woning herhaalt zich eigenlijk continu. Van reservering tot order. Ik werk dan ook met een lijst met woningen, waarvan de bovenste woningen op de lijst het meest ver zijn. Continu wordt deze lijst aangevuld en worden woningen afgrond. Dit is precies wat ik bedoel met het rollende balletje. Maar vervelen? Dat doet het niet. Want elke woning is weer anders en elke woning heeft zodoende weer zijn eigen uitdagingen. Dat maakt mijn werk dan ook zo leuk, vind ik.

 

Elke woning is anders. Dat vind ik leuk!

De bestellingen doen vind ik erg leuk aan mijn baan, elke order is weer anders. Ook het overleg met het team van SelektHuis vind ik leuk. Wij kijken vaak mee met de tekenkamer om te zien of alles haalbaar is, en sparren samen om tot de beste oplossing te komen. Een beetje een spin in het web zijn, van alles en nog wat kennis hebben, mensen aansturen, overleggen, meedenken, besluiten nemen. Er is altijd wel wat te doen! Ons doel is om de bouw zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat onze timmermannen niet voor verassingen komen te staan en dat de bouw zo spoedig mogelijk verloopt zodat onze klant zijn of haar droomwoning zo spoedig mogelijk gerealiseerd kan worden. En daar wordt ik blij van.

 

Hopelijk hebben jullie een goed beeld verkregen van mijn werkzaamheden bij SelektHuis. Ik loop nog even naar beneden voor een kop koffie, en dan zit de dag er al bijna weer op! Tot ziens!

Ronald

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven