Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Risicoloos bouwen

Het bouwen van een woning is vaak de grootste financiële stap in je leven. Hiermee wil je geen risico’s lopen. Maar kun je de technische en financiële risico’s helemaal uitsluiten door garantie?  In dit blog lees je alles over de haken en ogen die er zitten aan nieuw bouwen én hoe een garantie certificaat je hierbij kan helpen.

De belangrijkste tip die we je mee willen geven is dat we bij SelektHuis de keuze helemaal aan jou laten. We bieden de mogelijkheid om onder de uitstekende garantievoorwaarden van SelektHuis te bouwen. Maar wil je meer zekerheid, dan kun je er altijd voor kiezen om garantie certificaat aan te schaffen.

Woningborg

Er zitten natuurlijk veel haken en ogen aan nieuw bouwen, maar met een garantie certificaat speel je op safe tijdens én na de bouw van jouw droomhuis. Er zijn meerdere organisaties die garantie geven op alle gevaren die kunnen ontstaan tijdens en na de bouw. Eén daarvan is de Woningborg-garantie.

Woningborg heeft meer dan 35 jaar ervaring met het verstrekken van waarborgen op nieuwbouw woningen. Jaarlijks certificeren zij zo’n 25.000 nieuwe woningen. Daarom werken wij samen met Woningborg. De Woningborg garantie is een zekerheid die jouw als consument beschermt, zodat je aanzienlijk minder risico loopt.  Dit doen zij door het Woningborg-certificaat af te geven. Het Woningborg-certificaat biedt jou altijd twee vaste vormen van zekerheid:

 • de afbouwwaarborg: De woning wordt afgebouwd als de aannemer failliet zou gaan.
 • de herstelwaarborg: Er zit 6 jaar en 3 maanden garantie op de bouwkundige kwaliteit van de woning.

Dus als je zekerheid over je nieuw te bouwen woning wilt, kun je kiezen voor SelektHuis omdat wij zijn aangesloten bij Woningborg. Bij SelektHuis laten we de keuze aan jou: wel of niet bouwen onder woningborg garantie. Er zitten namelijk wel kosten verbonden aan de zekerheid. Soms kan het zijn dat een hypotheekverstrekker zo’n garantie verplicht stelt.

Hoe werkt de woningborg garantie?

Als je een koopovereenkomst afsluit met SelektHuis onder Woningborg-garantie dan ontvang je een Woningborg overeenkomst van ons. Dit is een koopovereenkomst met Woningborg-garantie. Deze overeenkomst wordt door de medewerkers van Woningborg beoordeeld op kwaliteit, consumentenrecht en juridische geldigheid. Daarna wordt het bouwplan technisch beoordeeld door Woningborg. Hierbij kijken zij of aan alle eisen wordt voldaan. Vervolgens wordt op de bouw steekproefsgewijs gecontroleerd of er ook gewerkt wordt volgens de bouwvoorschriften en eisen.

DE GARANTIE

Zo bouw je met de zekerheid dat:

 • Je huis wordt afgebouwd bij faillissement
 • De opleveringspunten worden opgelost bij faillissement
 • Klachten en gebreken tijdens de onderhoudsperiode worden opgelost bij faillissement
 • De aannemer juridisch, technisch en financieel betrouwbaar is
 • Je huis technisch beoordeeld wordt
 • Een onafhankelijke partij klaar staat bij geschillen

DE UITZONDERINGEN

Niet alle risico’s voor een zorgeloze bouw zijn met een garantie regeling gedekt. Zo moet je nog letten op:

 • Werkzaamheden in eigen beheer
 • Infrastructurele of gemeenschappelijke voorzieningen
 • Bestrating
 • Groenvoorzieningen
 • Tuinmuren, schuttingen en hekwerken

WE HELPEN JE GRAAG VERDER OP WEG!

Wil je meer informatie over het bouwen van jouw droomhuis en inspiratie? Vraag dan onze woningbrochure SelektLiving aan. Wil je liever iemand spreken, die meteen antwoord kan geven op jouw vragen? Bel dan ons Team Advies & Verkoop, zij kunnen antwoord geven op de meest voorkomende vragen. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer 0548 – 537 555.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven