Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

De nieuwste trend op woongebied zijn slimme apparaten in je huis. Dankzij domotica wordt het mogelijk om het hele huis te automatiseren. Hiervoor werkt SelektHuis al jaren samen met Niko. Met Niko Home Control doet je woning al het werk. En helemaal zoals jij het wil.

Voel je veiliger, verbruik minder en geniet meer.

Laat je woning voor je werken

Beeld je eens in: jij zit in je luie stoel met een goed boek of interessant magazine en perfect bijpassende verlichting en muziek. Klinkt goed, toch? Maar het kan nog beter. Wat als je woning eens perfect wist wat je wil, en alles ook zelf deed? De jaloezieën sluiten automatisch als de zon te fel is. Het licht gaat aan of uit waar en wanneer dat nodig is. En je huis geeft zelf de de indruk dat er iemand thuis is, ook al is dat niet zo. Niko Home Control maakt het leven voor iedereen net iets makkelijker.

Comfort zit in kleine dingen.

Communiceer met je huis

Je smartphone heb je altijd bij je. Daarom is dit de basis van het Niko systeem. Dankzij Niko Home Control ben je met je mobiele telefoon volledig ‘in control’. Je huis stuurt je namelijk berichten als er iets aan de hand is en je kan eenvoudig bijsturen met de gebruiksvriendelijke Niko Home Control app. Handig! Vooral als je je bedenkt dat dit kan vanaf elke plek ter wereld waar je verbonden bent met internet. En ga je op reis, druk op de alles-uit-knop en alle verlichting wordt tegelijk uitgeschakeld.

Sfeer als basis

Naast de standaardfuncties werkt Niko Home Control met sferen. Met de domotica van Niko werken namelijk alle elektrische apparaten samen. Speciale voorinstellingen vertellen de apparaten hoe ze dit moeten doen. Dit betekent dat jij kunt kiezen om één van de zogenaamde sferen te selecteren en alle apparaten zullen hierop reageren. Met sferen kun je de huisautomatisering vormgeven zoals jij dat wilt. Denk hierbij aan combinaties van functies zoals:

  • Verlichting aan/uitschakelen
  • Verlichting dimmen
  • Muziek aan/uitzetten
  • Verwarming hoger/lager zetten
  • Ventilatie hoger/lager zetten
  • Rolluiken, zonweringen, jaloezieën, garagepoorten, hekken enz. openen of sluiten

De meeste mensen activeren een sfeer met een druk op een knop in huis. Maar je kunt ook je touchscreen, touchswitch, smartphone of tablet gebruiken. Een sfeer kan zelfs automatisch starten wanneer je langs een bewegingsmelder loopt of wanneer de temperatuur een bepaalde waarde bereikt.

Samenwerken

Naast het samenwerken van de eigen functies, werkt Niko ook samen met partners. Het systeem is eenvoudig te koppelen met apparatuur van partnermerken van Niko Home Control. Zo kun je merken als Bose en Sonos koppelen om bijvoorbeeld je muziek automatisch te laten starten bij het activeren van een sfeer.

Spraakbediening voor nog meer comfort

Ook kun je alle functies en apparaten met een eenvoudige spraakopdracht bedienen, aanpassen en in- of uitschakelen. Niko Home Control ondersteunt namelijk de Google Assistent en Amazon Alexa.

Domotica in jouw huis?

Nu je hebt gelezen wat domotica is en hoe dit je wooncomfort kan verhogen, kunnen we ons voorstellen dat je ook wilt. Vooral bij nieuwbouw is het een uitstekend moment om te kiezen voor domotica, omdat je volgens een goed doordacht plan alles op elkaar kan laten uitsluiten. Geen sloopwerk of breekwerk is hiervoor nodig. We bouwen immers alles helemaal nieuw. In een gesprek over je bouwplan kunnen we je meer vertellen over domotica in je nieuwbouw woning.

Groet,

De adviseurs van Niko

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven