Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Heb jij al eens nagedacht over een erker of uitbouw in een andere vorm? In dit blog lees en zie je volop inspiratie voor jouw erker!

Uitbouw

Wie op zoek is naar een inspiratie voor een nieuwe woning ontdekt al snel dat er honderden mogelijkheden zijn om de woning meer sfeer te geven. Een erker is één van deze opties. Het idee van een erker is simpel: het is een soort aanbouw aan de woning die meer ruimte geeft aan een vertrek. De toepassingen, bouwstijlen en uitwerkingen van een erker zijn echter eindeloos. Zo is er altijd een erker die bij jouw woonstijl past!

Meer dan een aanbouw

Met een uitbouw in de vorm van een erker kun je veel bereiken. Door een erker krijgt het ontwerp van de woning meer dynamiek. Ook aan de binnenzijde heeft een erker veel voordelen. Het geeft natuurlijk meer ruimte. Ook ontstaan er knusse hoekjes in één van de vertrekken. Én met een erker zorg je voor meer lichtinval in de woning.

Door de juiste toepassing maakt een erker je woning van een huis een thuis!

Denk bijvoorbeeld eens aan een erker aan de voorzijde van het huis, zodat je een heerlijk plekje kunt creëren om vanuit de behaaglijke woonkamer naar het buitenleven op straat te staren. Of aan de zijkant, waardoor jouw eettafel beter tot z’n recht komt.

Wat is een erker?

Wat wordt er nou precies onder verstaan als je het hebt over een erker en wat voegt het toe aan jouw woning? Een erker is een ruimte als uitbreiding van een vertrek in een gebouw, die buiten de gevel van de woning uitsteekt maar wel in open verbinding staat met de rest van de ruimte. Deze kan zich bovendien over meerdere verdiepingen uitstrekken, maar bij nieuwbouw is dit toch minder gebruikelijk.

Een erker leent zich natuurlijk perfect om de voorzijde van de woning een andere uitstraling te geven met bijkomend voordeel: extra lichtinval. Ook creëer je zo meer woonruimte, wat natuurlijk handig is, zeker bij een gezin. Plaats je bijvoorbeeld een uitbouw aan de zijkant van de woning, dan kun je er ook een relaxhoek van maken, door in plaats van een vensterbank, ingebouwde bankjes te plaatsen met opbergruimte.

Andere vormen van een uitbouw

Vaak als je het hebt over uitbreidingen of een aanbouw, dan wordt een serre of veranda genoemd.  Misschien vraag je je af wat het verschil is ten opzichte van een erker, zodat je zeker weet dat je over hetzelfde als je je bouwplannen bespreekt met één van onze adviseurs: Een serre is eigenlijk ook een ruimte als uitbreiding op de woning, echter deze wordt afgesloten van de ruimte waar het op aansluit. Een veranda is een overdekte ruimte, die gescheiden wordt door een wand of deuren. Waarbij de veranda aan de buitenzijde geheel of gedeeltelijk open is.

Basismodel + erker = jouw ideale woning

Bij SelektHuis werken we met ruim 20 verschillende basismodellen. Het basismodel is enkel een geraamte om de woning van je dromen helemaal zelf te kunnen aankleden. Door het basismodel op te leuken met de opties en materialen van jouw keuze, komt jouw droomhuis tot leven! Een erker is één van deze opties. Bekijk daarom snel hoe andere opdrachtgevers een uitbouw toepasten om hun basismodel aan te passen naar hun stijl en smaak!

PINTEREST

Raak je niet uitgekeken en wil je meer zien? Op onze Pinterest pagina hebben we een bord samengesteld met onze mooiste woningen met een erker! Bekijk snel het bord op Pinterest en ontdek hoe elke woning uniek wordt!

Bekijk meer erkers op pinterest 

 

LAAT JE INSPIREREN

Wil je meer informatie over het bouwen van een woning en inspiratie voor jouw droomwoning op doen? Vraag dan onze woningbrochure SelektLiving aan.

Ben je na het lezen van dit blog, benieuwd wat het zou kosten om jouw droomhuis te bouwen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij kunnen snel een geheel vrijblijvende offerte op basis van jouw woonwensen maken!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven