Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een roomdivider bied de oplossing!

Wie klein woont, klaagt wel eens over een gebrek aan ruimte. Terecht, maar wie groot woont en bijvoorbeeld beschikt over een grote woonkamer, kan ook tegen uitdagingen aanlopen. Bij het inrichten van een grote kamer kun je daarom tegen veel struikelblokken aanlopen. Een grote kamer biedt je veel mogelijkheden, maar het kan lastig zijn om deze gezellig te houden. Zeker wanneer je meerdere hoeken creëert. Want hoe zorg je bijvoorbeeld voor een zitgedeelte en een eetgedeelte die mooi van elkaar gescheiden zijn, maar toch een eenheid vormen? Een divider is hiervoor een prachtige oplossing. Je kunt woongedeeltes van elkaar scheiden binnen één ruimte en zo meerdere hoeken creëren, zonder het grote geheel uit het oog te verliezen.

Grote woonkamer inrichten

Het voordeel van een grote ruimte is dat je de mogelijkheid hebt om meerdere hoeken te creëren. Lofts vormen hiervan een perfect voorbeeld. In een loft worden vaak het woongedeelte en het eetgedeelte binnen een ruimte van elkaar gescheiden. Dit kun je het beste doen met visuele hulpmiddelen, zoals een divider. Gebruik je deze niet, dan kan het gek genoeg zo zijn dat de verbinding tussen de twee gedeelten mist. De open ruimte creëert namelijk onbedoeld een breuk. Ondanks dat je meerdere gedeelten in je kamer wilt creëren, wil je wel een bepaalde mate van eenheid behouden.

Zorg voor extra sfeer en privacy

Met een divider zorg je ervoor dat je verschillende hoeken of gedeelten van elkaar scheidt. Hierdoor zorg je voor extra sfeer en privacy in elke hoek. Je zit meer afgesloten en de sfeer van de ruimte blijft daardoor beter in stand. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat de ruimtes niet van elkaar af worden gesloten. Dividers zorgen namelijk voor een doorkijk en daarmee voor een optische verbinding. Het is hiermee dus mogelijk om het ruimtelijke gevoel van een kamer in stand te houden, terwijl je knusse of relatief afgesloten hoeken kunt creëren.

Een extra mogelijkheid om te decoreren

Een divider is natuurlijk niet alleen functioneel. Ze zijn in allerlei soorten, vormen en maten verkrijgbaar: van inzetwanden van glas tot (boeken)kasten en afscheidingswanden met natuurlijke materialen zoals touw of zelfs klimop. Daarom bieden zij je een uitstekende kans om de ruimte extra te decoreren. Plaats je favoriete boeken, bloemen, foto’s, vazen, kandelaars, kaarsen, lampen, beelden en sculpturen of andere accessoires in de vakken voor extra sfeer en uitstraling, alsmede een persoonlijke touch.

Creëer extra opbergruimte

Een divider zorgt op innovatieve wijze voor extra opbergruimte. Je beschikt doorgaans alleen over opbergruimte in kasten die tegen de wand aan geplaatst zijn. Een divider kun je overal in de ruimte neerzetten. Wanneer je kiest voor een divider met kastjes of lades, beschik je over extra opbergruimte die je spullen uit het zicht houdt, en dat op een plek waar het normaal gesproken niet mogelijk is.

Kijk maar eens naar de mogelijkheden van deze roomdivider van Zitmaxx. Hiermee kun je sfeervol gedeelten van elkaar scheiden, beschik je over extra opbergruimte en kun je zelf de mate van doorkijk bepalen door de hoeveelheid spullen die je in de compartimenten plaatse.

 

Hoe richt jij de grote woonkamer in?

GASTBLOGGERS VAN SELEKTLIVING
Rob Brinks is één van onze gastbloggers en werkzaam bij Zitmaxx Wonen (in Ter Aar). Hij bezoekt regelmatig woonbeurzen. Hierdoor weet hij alles over interieur, meubels, interieurproducten en woonaccessoires. Als expert in de interieurwereld is hij op de hoogte van alle innovaties en bijzondere interieurproducten waar je je uren kunt vergapen. Elke maand deelt hij één van zijn favoriete onderwerpen met ons!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven