Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een huis bouwen in 6 stappen

“Ik wil graag nieuw bouwen, maar waar moet ik beginnen?” Deze vraag horen we bij SelektHuis vaak. En dat begrijpen we goed. Er is zo veel informatie en er zijn zo veel aanbieders. Het internet staat boordevol met informatie over het bouwen van woningen. Bij SelektHuis weten we alles over bouwen, omdat we er elke dag met passie aan werken. Voor ons dus dagelijkse kost, maar we begrijpen ook heel goed dat dat niet voor iedereen zo is. Daarom hebben wij een uitgedacht bouwsysteem ontwikkeld dat samen met jou je droomhuis realiseert: Slim Bouwen noemen we dit!

Met Slim Bouwen kunnen we niet alleen kostenefficiënt en snel bouwen, we geven je alle vrijheid in het ontwerptraject en delen onze kennis met een goed advies afgestemd op jouw woonwensen. Omdat we bij SelektHuis bouwen met eigen bouwpersoneel en ook nog eens het hele traject verzorgen, hou je één aanspreekpunt en is er weinig kans op miscommunicatie. Zo wordt een huis bouwen simpel én leuk! In de volgende zes stappen vertellen we hoe we dit doen!

1. Inspiratie

Wat je wel of niet mooi vindt, is heel persoonlijk. Daar kunnen we je niet bij helpen. Maar in onze inspiratiegids vind je heel veel woningen, woningstijlen, woninggroottes en bouwinformatie. Hiermee krijg je een goed beeld van de mogelijkheden & kosten. Vraag de SelektHuis brochure dus snel aan! 

2. Kavel

Na voldoende ideeën te hebben opgedaan, kan de zoektocht naar een kavel beginnen. De kavel waarop je wilt gaan bouwen is op vele manieren bepalend voor het verdere proces. Dit is daarom een belangrijke stap. De prijs, locatie, afmeting en de oppervlakte van de kavel zijn natuurlijk belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de situering van de toekomstige woning op de kavel. Hoe is de zonligging? Is er een schoongrondverklaring? Moet er geheid worden? Wat zijn de eisen van de welstand en gemeente?

3. Advies

Tijdens een oriënterend gesprek met één van de adviseurs van SelektHuis nemen we alle wensen door en vertalen wij dit in een programma van wensen en eisen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de kavelmogelijkheden en checken we het bestemmingsplan. We geven dan een prijsindicatie met eventueel een eerste schetsvoorstel.

4. Ontwerp

De aftrap naar het ontwerp van de woning is tijdens de adviesfase al besproken, maar wordt in de ontwerpfase verder uitgediept. We gaan nog eens om de tafel zitten en nemen jouw ideeën door en komen dan met een schetsontwerp. Deze dienen wij voor je in bij de gemeente voor het vooroverleg (ook wel welstandstoetsing genoemd). Deze wordt definitief gemaakt en opnieuw ingediend voor de omgevingsvergunning.

5. Huis bouwen

Vanaf het moment dat de bouwaanvraag rond is, starten we met de bouw!

6. Oplevering van jouw droomhuis

Het moment van genieten is aangebroken….
Wij wensen je veel woonplezier!

 

Meer informatie?

Wil jij de volgende stap maken naar jouw droomhuis? Vraag de woningbrochure van SelektHuis aan!

 

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven