Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Keuzes, keuzes, keuzes

Het ontzorgen begint al bij de adviseur. Wanneer je een afspraak hebt met de adviseur, bespreek je wat jullie wensen zijn, wat je nodig hebt en hoe je denkt dit te kunnen realiseren. De adviseur heeft veel ervaring met huizen bouwen, de nodige bouwtechnische kennis en heeft al vele opdrachtgevers voor jou gehad die wellicht soortgelijke wensen hebben geuit. Ze kunnen je heel goed helpen bij het realiseren van jouw droomhuis. Dan blijven er nog steeds keuzes over die je echt zelf zult moeten maken, maar we hopen hiermee de keuzes wel makkelijker te maken!

Welke bouwstijl past bij jullie?

Vaak is dit één van de eerste dingen waar je naar kijkt. De uitstraling van een huis spreekt je aan of niet. Wil je een moderne woning? Of heb je liever een landelijk huis? De stijl is gelijk een hele belangrijke keuze, want het karakter van de woning kan ook bepalend zijn voor vervolgkeuzes.

Tegenwoordig bouwen we ook veel eigentijdse woningen. Wat wil dat nou zeggen? Nou dat we van alle bouwstijlen hier en daar een element gebruiken, waardoor het niet meer als een Jaren 30 woning of landelijke bouwstijl getypeerd kan worden. De keuzes zijn toch heel persoonlijk en hiermee krijg je ook een woning die helemaal past bij jouw stijl en woonwensen.

Wil je meer lezen over de verschillende bouwstijl die te onderscheiden zijn? Lees het hier:

De eisen van de welstandscommissie

Let op! Bij een kavel horen altijd bouwvoorschriften. Hierin staan de eisen van de gemeente, waaraan een woning moet voldoen of juist niet mag. De bouwstijl die je kiest is dus enigszins afhankelijk van deze bouwvoorschriften. Soms zijn de regels erg ruim en mag er veel, maar dat is niet altijd het geval. Lees deze dus goed door bij aanschaf van een kavel. Zo weet je zeker dat de woning die je wilt bouwen, gebouwd mag worden op de kavel. Daarnaast is ook de omgeving van invloed op de stijl van de woning. Heb je een kavel in een landelijke omgeving met veel grond, of wordt jullie droomhuis gebouwd aan een statige laan?

Goed voorbeeld – moderne woning

Een goed voorbeeld is de moderne woning. Een moderne woning wordt vaak uitgevoerd met een plat dak. Echter komt het best vaak voor in de praktijk, dat er volgens de bouwvoorschriften geen woning gebouwd mag worden met plat dak. Hou je dus van superstrak en modern, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Een inspiratiebord

Aan het begin van je nieuwbouwplannen doe je er dus goed aan om je te verdiepen in wat je mooi vindt en past dit ook bij de bouwvoorschriften van de kavel waar je wilt gaan bouwen. Het werkt dan erg praktisch om een aantal voorbeelden te verzamelen. Deze kun je verzamelen op een inspiratiebord op bijvoorbeeld Pinterest. Onze opdrachtgevers laten ons vaak een inspiratiebord van Pinterest zien zodat de adviseur een goede indruk krijgt van de stijl. Heb je ook nog eens omgevingsfoto’s? Neem ook deze dan mee op je inspiratiebord.

Pinterest

Ook SelektHuis heeft Pinterest en we inspireren je graag! We hebben borden op het gebied van bouwstijlen, ontwerpen, opgeleverde woningen, interieur inspiratie. We zullen daar de komende tijd steeds meer mee aan de slag gaan om jou zo goed mogelijk op weg te helpen naar jouw droomhuis!

-Team SelektHuis –

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven