Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Kruidentuin

Met de komst van de moestuintjes wordt het zelf steeds makkelijker om jouw eigen kruiden & groenten te kweken en helpen zelfs de kinderen graag mee om te zaaien en te wateren.  Wil jij ook allemaal lekkere verse kruiden in jouw keuken? Zo heb je de kruiden die je veel gebruikt altijd op voorraad en klaar voor gebruik natuurlijk! Wij geven je een aantal tips om vandaag nog te beginnen met jouw eigen indoor kruidentuin.

Hoe begin je?

Welke kruiden gebruik jij veel in je keuken? Je zou even kunnen bekijken welke top 3 je het meest gebruikt en hiermee beginnen. Zo hou je als beginnende ‘moestuinhouder’ alles overzichtelijk en haalbaar.

Basilicum groeit erg snel, je ziet gelijk wanneer hij water nodig heeft , dit maakt basilicum een perfect kruid voor iemand die nog niet zoveel ervaring heeft met tuinieren. Citroengras wordt het gemakkelijkste binnenkruid genoemd. Deze kun je overal kweken. Ook munt, peterselie, bieslook, dille, salie, tijm en tuinkers zijn leuke snelgroeiende kruiden om mee te starten. Een kruidentuin ziet er niet alleen gezellig uit. Het voordeel is ook dat je minder vaak naar de winkel hoeft! De intense aroma van de kruiden komt vrij door het te hakken, stampen en knippen. Heerlijk!

Tips voor de houdbaarheid van je kruidentuin:

  • Zet de kruiden niet boven de verwarming, ze moeten het niet te warm krijgen
  • Geef dagelijks wat water, overdrijf zeker niet met teveel water (een waterreservoir maken is nog beter, dan kunnen de wortels zelf water opnemen)
  • Gebruik de kruiden regelmatig zodat ze zichzelf blijven verversen
  • Geef de kruiden voldoende daglicht
  • Zet de kruiden niet op de tocht

 

DIY Kruidentuin

Mocht je jouw Indoor Kruidentuin een eigen karakter mee willen geven door met blikken of weckpotten te gebruiken, houd er dan rekening mee dat er in een blik of glazen pot geen gaatjes zitten. Het overtollige water kan nu niet afgevoerd worden. Dit kun je oplossen door bijvoorbeeld kiezels of steentjes als laagje onderin te leggen. Hierdoor kun je goed in de gaten houden of je wel of geen water moet geven. Met voedzame potgrond specifiek voor moestuinen geef je je kruidentuin een goede start!

Wil je meer inspiratie om jouw eigen kruidentuin voor binnen te maken, bekijk dan het Pinterest bord, dat we speciaal voor jou hebben samengesteld!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven