Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Wie zich verdiept in energiezuinig bouwen ontdekt al snel dat het soms best ingewikkeld kan zijn. Je hebt te maken met regelgeving; allerlei producenten die een graantje willen meepikken van de hype; steeds geavanceerdere technieken én ingewikkelde EPC berekeningen. Maar wat is wijsheid als het gaat om energiezuinig bouwen en wonen? Onze EPC-specialist, Michel de Graaf legt het stap voor stap uit!

HOE ENERGIEZUINIG MOET IK ZIJN?

Energiezuinig bouwen begint bij de basis: de materialen en de manier waarop de woning is gebouwd. Daarna kunnen energiezuinige installatietechnieken worden toegepast. De basiscomponenten zijn isolatie en ventilatie.

De installatietechniek gaat vervolgens slim om met het verbruik van energie van de woning. Natuurlijk moet de woning verwarmd en soms gekoeld worden. Ook is er warm water nodig. En tenslotte verbruikt de woning én zijn bewoners stroom. Daarom kunnen er naast toepassingen in isolatie en ventilatie ook technieken worden toegepast voor verwarming en hernieuwbare energie. Hierin is combineren en variëren eindeloos mogelijk, want er zijn steeds meer gespecialiseerde bedrijven die oplossingen aanbieden. Bij SelektHuis werken we hierin alleen samen met betrouwbare partners zoals Nefit en Ynergy.

zuinig, zuiniger, zuinigst

Ook is het mogelijk om nóg energiebewuster te zijn dan de vereiste van een EPC waarde van 0,4. We hebben het dan al snel over een NulOpdeMeter (NOM) woning, BijnaEnergieNeutraalGebouw (BENG), passief bouwen of All-Electric woning. De definities van deze begrippen die in de omloop zijn, verschillen enorm. Ook is er een grijs gebied rondom de berekening op de specifieke woning en woonstijl van de bewoners. Zo kun je extra voorzieningen treffen om bewust om te gaan met de energie die je EPC waarde nog verder dan 0,4 doet zakken.

WE DRAAIEN HET EVEN OM

De vraag, zoals hier boven gesteld, moet eigenlijk zijn: “hoe energiezuinig wil ik zijn.” Tegenwoordig is alles mogelijk. Alle technieken zijn op de markt om helemaal zelfvoorzienend te bouwen. Neemt niet weg dat dit soms een pittig prijskaartje heeft, maar je kan het zo gek maken als je zelf wil. Alleen al je eigen stroom opwekken is een enorme stap en nog erg leuk ook!

Meer weten over energiezuinig bouwen?

Wil je meer weten over energiezuinig bouwen? In onze SelektSpecial Energiezuinig Bouwen nemen we je stap voor stap mee in de regelgeving, de extra mogelijkheden en de prijzen.

Wil je meer lezen over energiezuinig bouwen, EPC en regelgeving? Onze EPC specialist kan je helpen om wegwijs te worden in de wirwar van duurzaam bouwen. SelektHuis bouwt in de basis al energiezuinig, want alle sleutelklare woningen zijn standaard voorzien van veel slimme installatietechniek en voldoen alle regelgeving. Ook een goede thermische schil met hoge isolatiewaarde en HR++ beglazing zitten in de basis al inbegrepen. Hoe dit werkt? Lees het in de SelektSpecial!

Vraag de SelektSpecial Energiezuinig bouwen aan!

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven