Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Thermische schil uitgelegd

Wat is de thermische schil? Dit is eigenlijk simpel gezegd de jas van de woning. Deze zorgt ervoor dat ongewenste luchtstromen als tocht en warmteverlies worden geminimaliseerd. Een goed geventileerde woning is belangrijk, energiezuinig en comfortabel. De thermische schil is één van de componenten, die van invloed zijn bij het bouwen van een energiezuinige woning.

Een comfortabele woning begint met een goede thermische schil met hoge isolatie waarden. Van isolatie tot HR++ glas. De goede thermische eigenschappen en de aanvullende energiezuinige voorzieningen zijn grote voordelen van een nieuwbouw woning. De componenten van de woning hebben een harmonieuze samenwerking. Onze energiespecialist is dan ook doorlopend bezig met het up-to-date houden van technieken en materialen die bijdragen aan de hoge isolatie waarde. We hebben bovendien een luchtdichtheidsspecialist die met geavanceerde meetapparatuur steekproefgewijs in de gaten houdt of de woningen voldoen aan de gestelde richtlijnen. Door jarenlange bouwervaring weten we precies waar we op moeten letten en kunnen daardoor 50% beter presteren, dan het bouwbesluit voorschrijft.

Een goede thermische schil is essentieel.
Het voorkomen van onnodige verspilling is de eerste winst!

Luchtdicht bouwen

Het andere component dat van invloed is bij Energiezuinig bouwen is luchtdicht bouwen. Nieuwbouwwoningen zijn prima geïsoleerd. De isolatiewaarden zijn hoog, voldoen aan het bouwbesluit en zijn ook richting de toekomst voldoende. Door goede luchtdichtheid is er minder energie nodig om de woning te verwarmen en ontstaan er geen ongewenste ventilatie stromen zoals tocht.

Toch blijven wij werken en streven naar betere resultaten dan van ons verwacht wordt. De resultaten van ons luchtdichtheidsprogramma zijn zo goed dat wij ruim voldoen aan de BENG eisen die in 2020 van kracht zullen zijn. We denken hiermee ons te onderscheiden en hebben een eigen energiespecialist, eigen gecertificeerde luchtdichtheidsspecialisten, geavanceerde meetapparatuur en een opleidingstraject voor onze medewerkers.

Meer informatie

Wil je meer weten over energiezuinig bouwen? Lees dan ook eens deze blogs:

Ook worden onze Veelgestelde Vragen in de categorie Energiezuinigheid wekelijks aangevuld met belangrijke termen, die gerelateerd zijn aan energiezuinig & duurzaam bouwen. Bovendien hebben wij een  23 pagina’s tellende SelektSpecial met meer informatie. Vraag ‘m hier aan!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven