Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Gasloos bouwen per 1 juli 2018

Het in april afgekondigde gasverbod voor nieuwbouw per 1 juli 2018 is definitief. Gasloos bouwen is dus dichterbij dan je dacht!

Hiermee is bovendien sprake van een vervroegde invoering van het gasverbod, dat aanvankelijk per 2019 in zou gaan. Dit besluit is inmiddels door het kabinet kenbaar gemaakt en gepubliceerd in het Staatsblad. Bouwaanvragen voor nieuwbouwwoningen die op of na die datum worden ingediend vallen onder de nieuwe wetgeving. Deze woningen krijgen dan ook geen gasaansluiting meer en zullen op andere wijze moeten worden voorzien van een energiebron voor het verwarmen van de woning, zoals bijvoorbeeld een warmtepompsysteem of, wanneer dat beschikbaar is, aansluiting op een gemeentelijk stadsverwarming.

Wat betekent dat voor jou?

Op dit moment zijn we druk bezig om onze woningen en prijzen aan te laten sluiten bij het nieuwe bouwbesluit. Een bouwaanvraag met een gasaansluiting kunnen we dan ook niet meer aanvragen. Wij willen onze woningen voorzien van een luchtwarmtepomp. In aanschaf is deze installatie duurder, maar het scheelt enorm op de vaste lasten én is beter voor het milieu. Wel moet je hiermee rekening houden in je budget.

Alleen bij hoge uitzondering en zwaarwegende argumenten is het mogelijk om een vergunning in te dienen met een CV. Welke deze zijn, kun je navragen bij jouw gemeente.

Casco bouwen

Bij casco woningen worden installaties niet door SelektHuis uitgevoerd, maar regel je dit zelf. Hou dus rekening met het nieuwe bouwbesluit!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven