Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Je gaat een huis bouwen. Bouw je die voor het leven, of maar voor even? Bij de bouw van jouw huis is het slim om na te denken over toekomstgericht wonen. Toekomstgericht wonen betekent dat de woning tijdens de bouw al wordt voorbereid op iedere levensfase. Als het gaat om het ontwerpen en bouwen van een woning is aandacht voor dit onderwerp zeker geen overbodige luxe. Je bouwt immers een huis voor de toekomst!

EEN HUIS DAT REKENING HOUDT MET DE TOEKOMST

Met kleine aanpassingen maken we elke woning toekomstgericht. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos en worden geheel afgestemd op jouw woonwensen. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • Slaapkamer op de begane grond
 • Badkamer op de begane grond
 • Afgedopte leidingen in de wand van een werkkamer om later een badkamer te kunnen realiseren
 • Geen kozijndorpels zodat de woning rolstoel- en rollator vriendelijk is
 • Brede gang en hal zodat de woning rolstoel- en rollator vriendelijk is
 • Woonhuislift
 • Onderhoudsvriendelijke materialen
  • Kunststof kozijnen, goten en overstekken
  • Keramische dakpannen

Dit is misschien nog wat ongrijpbaar als je nog volop in het leven staat en opgroeiende kinderen hebt. Met onderstaande voorbeelden leggen we het uit.

Gezinswoning bouwen

Stel: je hebt op dit moment twee thuiswonende kinderen, die op termijn op zichzelf gaan wonen. Er zijn dan twee slaapkamers die niet meer als slaapkamers worden gebruikt. Wat ga je er dan mee doen? Als je ervoor kiest om in de muur tussen beide kamers geen leidingen en/of stopcontacten te plaatsen, dan is de wand makkelijk weer te verwijderen. Hiermee ontstaat één riante ruimte die je in de toekomst bijvoorbeeld als fitnessruimte, hobbykamer of werkkamer kunt gebruiken.  Moet je maar net opkomen!

Volop in het leven!

Alles gelijkvloers

Nog een voorbeeld: als je ouder wordt, kan het handig zijn om alle woonvoorzieningen op de begane grond te faciliteren. Traplopen is dan geen issue meer. Dit kan zijn vanwege gezondheid, ouderdom of gewoonweg gemak. Vaak betekent dit dat er een slaap- en badkamer op de begane grond moeten worden gerealiseerd. Je kunt hier in het ontwerp al rekening mee houden door bijvoorbeeld de afmeting en positie van kozijnen hier op af te stemmen en eventueel al (loze) leidingen voor water, wandcontactdozen en lichtpunten aan te laten brengen.

TOEKOMSTGERICHT BOUWEN = ONEINDIG WOONGEMAK

Of het nu gaat om bovenstaande voorbeelden, draaicirkels voor een rolstoelgebruiker, indeling van sanitaire ruimtes en de keuken, de hoogte van raamopeners, deurkrukken, lichtschakelaars of het plaatsen van een lift. In de ontwerpfase is het belangrijk om deze zaken in kaart te brengen, zodat je jouw woning op het moment dat dit nodig is, makkelijk kunt aanpassen op jouw behoeftes.

Denk jij aan levensloopbestendig bouwen? In de SelektSpecial Seniorenwoning bouwen geven we nog meer tips voor het bouwen van jouw toekomstbestendige woning. Vraag ‘m snel aan!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven