Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Wil jij een huis laten bouwen? Dan ben je natuurlijk op zoek naar veel inspiratie voor je nieuwe woning. In dit blog vertellen we over het bouwen van een nieuwbouwwoning en geven we tips hoe dit betaalbaar kan.

Goedkoop bouwen: een optelsom van jouw woonwensen

Tijdens de zoektocht om goedkoop een huis te bouwen, komt er veel op je af. Je gaat op zoek om het complete plaatje in beeld te krijgen. Je zoektocht start vaak met het ideale plaatje van de woning; het ontwerp. Maar natuurlijk hou je ook het kostenplaatje in de gaten. Bij SelektHuis houden we het simpel. Al na de eerste afspraak geven we een hele gerichte prijsopgave van jouw woonwensen.

Dit werkt volgens een simpele optelsom:

Basismodel + persoonlijke wensen + afwerkingsniveau = aanneemsom

Vervolgens zijn er nog een aantal kosten waar je rekening mee moet houden. In de veelgestelde vragen leggen we precies uit welke kosten dit zijn.

Besparen op de bouwkosten: je nieuwbouwwoning betaalbaar bouwen

Door onze werkwijze kunnen we goedkoop bouwen en voor elk budget een passende woning  bieden. Dit komt omdat wij snel en gedeeltelijk prefab bouwen met ons Slim Bouwen bouwconcept. Heb je bijvoorbeeld een kleiner budget en kun je veel zelf? Dan is casco bouwen een oplossing. Heb je niet zoveel ruimte nodig? Dan kunnen we jouw favoriete bouwstijl ook toepassen op een kleiner basismodel. En wist je dat veel van de woningen die we laten zien ook in een eenvoudigere uitvoering te verkrijgen zijn. In onderstaande tips leggen we je uit hoe jij goedkoop kunt bouwen!

Goedkoop bouwen: Tip 1: Casco bouwen

Casco wil zeggen dat SelektHuis de ruwbouw doet. De afwerking van de woning verzorg jezelf. Wij ontwerpen, coördineren én bouwen het ‘skelet’ van de woning. Daarnaast zorgen we dat de vergunningsaanvraag en berekeningen worden uitgevoerd. Met de zekerheid van SelektHuis leg je een snelle en solide basis. Jij doet zelf de afbouw, zoals het aftimmer-, schilder- en installatiewerk. Door deze dingen zelf uit te voeren of te regelen kun je enorm besparen op de kosten.

Het werkt simpel. Alle basismodellen zijn in drie afwerkingsniveau’s te verkrijgen: de casco, casco plus en een sleutelklare afwerking. In de prijslijst vind je deze prijzen en een handig overzicht van de onderdelen die per afwerkingsniveau zijn inbegrepen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen afwerkingsniveau samen te stellen. Kies simpelweg wat SelektHuis voor je kan doen en de rest regel je zelf. Zo pas je de bouwkosten op een slimme manier aan op jouw budget en vaardigheden. Veel klanten kiezen er bijvoorbeeld voor om het schilderwerk en sanitair zelf te regelen. Dit zijn onderdelen die je eenvoudig zelf kunt doen zonder bouwtechnische kennis. Ook dat is Slim Bouwen!

Kosten besparen: Tip 2: Kleiner bouwen

Is casco bouwen geen oplossing voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om het huis van jouw dromen in een kleiner en voordeliger basismodel uit te voeren. Stel: je hebt in de SelektLiving een prachtige eigentijdse Monte Viso gezien. De bouwstijl van de woning en het materiaalgebruik van de woning spreken je erg aan. Deze woning is ook te realiseren in een maatje kleiner. Je gaat dan alle aanpassingen en opties toepassen op een ander basismodel. Bijvoorbeeld de Eiger. Naast dat het basismodel zelf voordeliger is, zijn ook de opties vaak goedkoper. Bedenk je bijvoorbeeld dat het toepassen van platte keramische dakpannen op een kleiner dak natuurlijk ook goedkoper gaat zijn.

Nieuwbouwwoning betaalbaar: Tip 3: Minder details en aanbouwen

Als casco bouwen en kleiner wonen geen optie voor je zijn, kun je ervoor kiezen om de woning basis te houden. Alle basismodellen van SelektHuis zijn namelijk helemaal compleet. Je vindt er alles om comfortabel te kunnen wonen, van volledige badkamer tot 6 PV zonnepanelen en van sondering tot vloerverwarming. Zelfs de ontwerpkosten en constructieberekeningen zijn inbegrepen. De uitvoering heeft in de basis ook nog eens een degelijke, kwalitatief goede afwerking. We werken namelijk samen met betrouwbare merken zoals Nefit en Villeroy en Boch. Een meer-dan-prima woning dus!

Als je een wat kleiner budget hebt, kun je ervoor kiezen om de woning zo basis mogelijk te laten. Binnen de basis zijn er zelfs nog vele keuzemogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld al tien verschillende soorten gevelstenen waaruit je kunt kiezen. Ook voor het verplaatsen van een stopcontact of zelfs een complete wand, rekenen wij geen meerkosten!

Meer over de prijzen

We begonnen met de simpele optelsom: Basismodel + persoonlijke wensen  + afwerkingsniveau = aanneemsom. Bovenstaand heb je kunnen lezen hoe je op elk van deze onderdelen kunt besparen. Neem deze tips mee tijdens het doorlezen van de prijslijst. Heb je nog geen prijslijst? Vraag de brochure aan

en ontvang de SelektLiving samen met prijslijst direct in je mail!

Persoonlijke prijsindicatie

Ben je na het lezen van dit blog, benieuwd wat het zou kosten om jouw droomhuis te bouwen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij kunnen snel een geheel vrijblijvende offerte op basis van jouw woonwensen maken!

-Team SelektHuis –

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven