Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Ben jij op zoek naar een nieuwbouw woning? Dan komt er veel op je pad. Je maakt samen met de adviseur van SelektHuis een bouwplan en een ontwerp van je droomhuis. Maar dan moet dit plan gerealiseerd gaan worden. Hiervoor zoek je een bouwbedrijf dat de woning kan gaan bouwen. Maar ook dan komt er nog veel op je af. Op deze momenten is het fijn als je weet wat je tijdens de bouwperiode te wachten staat.

In dit blog nemen we je daarom mee langs alle bouwfases die je tegenkomt tijdens de bouw van jouw droomhuis.

De bouw in vier fases

Nadat de ontwerpfase is afgesloten en de vergunning is verleend, kan er gestart worden met de bouw. De bouw start al ruim voor de eerste schop de grond in gaat en bestaat grofweg uit vier fases: de planning, ruwbouw, afbouw en oplevering van de woning. We nemen ze één voor één met je door!

Planning

Geen bouw zonder planning en voorbereiding. Deze fase begint al tijdens de ontwerpfase van de woning. Terwijl de aanvraag bij de gemeente op goedkeuring ligt te wachten, zitten de werkvoorbereiders en inkopers van SelektHuis niet stil. De werkvoorbereider start de voorbereidingsfase en gaat aan de slag. Hij bestelt de ruwe materialen. Ook zorgt hij dat de vloerenproducent een tekening ontvangt zodat zij de vloer op maat kunnen maken. Verder worden in deze bouwfase ook alle andere zaken in gang gezet die een lange voorbereiding vergen. En natuurlijk wordt een bouwplanning gemaakt.

SelektTip: In de vloeren worden sparingen en sleuven gemaakt voor bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Daarom is het slim om ruim op tijd deze materialen uit te zoeken.

 

Ruwbouw

Als de planning rond is en de materialen besteld zijn, kan de ruwbouw beginnen. Dit begint natuurlijk met de fundering. Vervolgens worden de begane grond vloeren gestort en worden de muren gemetseld. Ook het isoleren van de woning is een belangrijk onderdeel tijdens deze ruwe bouwfase. De verdiepingsvloeren worden daarna geplaatst en ook hier worden de muren gemetseld. Daarna wordt de prefab kap in één dag geplaatst. Hiermee is het hoogste punt bereikt en wordt de ruwbouw afgesloten.

Afbouw

Na de ruwbouw kan de afbouwploeg van start. Als het geraamte van de woning staat, kan er gestart worden met de binnen afwerking. Een leuke fase, want de woning begint dan z’n karakter te krijgen en langzamerhand ontstaat een thuis. Tijdens deze fase van de bouw worden de binnenwanden gelijmd, alle installatietechniek geplaatst en de elektriciteit aangelegd. Vervolgens wordt de woning afgetimmerd. Tenslotte wordt de aankleding van de woning compleet gemaakt met het tegelwerk, sanitair, schilderwerk en stukadoorswerk.

Oplevering

Als alle bouwfases succesvol doorlopen zijn, staat de woning klaar om bewoond te worden. De oplevering kan plaatsvinden. Een belangrijk moment, want je krijgt de sleutel van je droomhuis! Je kunt vanaf dat moment zelf aan de slag. In sommige gevallen betekent dit dat alleen de inboedel nog verhuisd hoeft te worden. Maar afhankelijk van het gekozen afwerkingsniveau kan je ook nog zelf aan de slag moeten met de laatste afwerking.

Vaak ga je zelf nog aan de slag met de wandafwerking, de vloerafwerking en de keuken. Maar die keuze is aan jou!

nazorg

De bouw wordt afgesloten op het moment van oplevering. Het genieten kan beginnen! Heerlijk! Toch kan het zijn dat er in de begin periode of later iets gebeurd waardoor je niet meer met plezier en comfort in je huis zit. Dan is het goed om te weten dat SelektHuis een eigen service afdeling heeft die je verder helpt bij onderhoud en garantiepunten voor je oplost.

Slim bouwen

Dit hele bouwproces werken wij volgens het Slim Bouwen principe. Door traditionele bouw te combineren met prefab onderdelen kunnen wij snel bouwen en gunstige prijzen bieden. In één dag wordt bijvoorbeeld het dak geplaatst dankzij de prefab scharnierkap. Dat maakt de de bouwfase een stuk overzichtelijker!

Ook slim bouwen?

Wil je meer weten over het bouwsysteem van SelektHuis en wat we voor jouw kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs! Of bel ons Team advies & verkoop voor al jouw vragen op telefoonnummer 0548 – 537 555.

 

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven