Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De Eiger, een heerlijk praktische woning

Praktisch in opzet en in indeling, dat is basismodel Eiger. Het uitgangspunt is dus al in de basis heel erg goed, maar mocht je toch wat dingen willen aanpassen, dan is ook dat bij basismodel Eiger geen probleem! Het basismodel biedt standaard al ruimte aan maar liefst 3 slaapkamers. Op de begane grond is er een grote open woonkeuken mogelijk, waarbij het eet- en zitgedeelte in elkaar overlopen. Wil je dit liever gescheiden hebben? Ook dat is mogelijk door bijvoorbeeld een extra wand te laten plaatsen of ensuite deuren.

Eerst even de basiskenmerken van de Eiger:

 • Afmetingen 7.65 x 10.75 m1
 • Inhoud 476 m3
 • Basis goothoogte 2650 mm
 • Basis nokhoogte 7817 mm
 • Basis dakhelling 50°
 • Bouwtijd Sleutelklaar 13-15 weken
 • Bouwtijd Casco 6 weken

Hoe bouw ik een huis?

Voor we verder kijken naar de verschillende mogelijkheden, is het misschien wel zo prettig om nog even kort toe te lichten wat onze werkwijze is. SelektHuis bouwt niet standaard en hoewel we werken vanuit een basismodel, is geen enkele woning hetzelfde. Welk basismodel we als uitgangspunt gaan nemen voor jouw droomhuis, hangt dan ook van een aantal factoren af;

 1. Budget
 2. Grootte kavel
 3. Bouwvoorschriften
 4. Woonwensen

Wil je bijvoorbeeld veel en grote slaapkamers? Dan is een hoogbouw basismodel zoals de Breithorn of Mont Blanc erg geschikt. Ben je op zoek naar een toekomstgerichte woning met een slaap- en badkamer op de begane grond? Dan zijn de Monte Rosa, Bergamo of Granada hele goede uitgangspunten. Heb je al deze informatie? Dan ga je met één van onze adviseurs om tafel en bespreekt hij met je welke mogelijkheden er zijn en welk basismodel het beste past bij jouw specifieke situatie.

Hetzelfde uitgangspunt, maar een ander resultaat!

Een basismodel van SelektHuis kun je een beetje zien als een plattegrond, die we samen met jou vanaf de grond helemaal opbouwen en aankleden. Natuurlijk heeft een woning in de basis een standaard gevelsteen, een standaard deur, een standaard afwerking, etc. Hier is een basisprijs voor, zoals te zien is in onze prijslijst. Een basismodel heeft ook al alles in zich om comfortabel te kunnen wonen met een badkamer (Villeroy en Boch), vloerverwarming, zonnepanelen. Echter komt het nagenoeg niet voor, dat een opdrachtgever ons vraagt het basismodel ook echt basis op te leveren.

“Praktisch in eenvoud”

Er zijn altijd persoonlijke woonwensen, of dit nu betrekking heeft op ruimte, bouwstijl, afwerking of functionele indeling. En dat is ook juist de kracht en flexibiliteit van SelektHuis! Snel & makkelijk kunnen bouwen vanuit onze basismodellen, maar voldoende flexibel om de woning geheel uniek en eigen te maken.

Het uiteindelijke droomhuis dat we opleveren is echt een weerspiegeling van de keuzes die gemaakt worden door onze opdrachtgevers. En er zijn zo ontzettend veel keuzes te maken!

Denk aan alle verschillende soorten baksteen en het voegwerk, die erg bepalend zijn voor de uitstraling van jouw woning. De keuze voor kozijnstijl, bakgoot, dakpan en zo kunnen we nog wel even verder. De keuzes worden al wat makkelijker als je weet, welke bouwstijl jou aanspreekt. Ben je meer van de moderne bouwstijl, de klassieke bouwstijl of wil je juist een landelijke uitstraling. Ook Jaren ’30 woningen zijn erg in trek en kunnen tegenwoordig erg goed nieuw gebouwd worden!

Eigen huis bouwen – Meer informatie?

Ben je benieuwd naar onze Eiger of wil je graag meer inspiratie & informatie? Download de plattegrond van de Eiger en vraag bijvoorbeeld onze SelektLiving met prijslijst aan.

Ben je al zover dat je alle genoemde factoren weet en wil je eigenlijk wel de volgende stap wilt nemen? Maak dan eens kennis met de adviseur uit jouw regio en vraag een afspraak aan!

Droom Bouw Leef!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven