Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

We zijn nu al een tijdje onderweg op onze InspiratieReis. Tijdens deze reis nemen we je mee langs alle stappen voor de bouw van jouw unieke droomhuis. Onderweg komen we langs allerlei ideeën, tips en tricks.

stap 3: advies

In de eerste stap van de InspiratieReis zijn we op zoek gegaan naar inspiratie en woonwensen voor jouw droomhuis. Vorige week zijn we op kaveljacht geweest. We hebben gezocht naar een geschikte kavel voor jouw woonwensen en hebben de aandachtspunten voor een goede kavel met je doorgenomen. Misschien heb je deze kavel zelfs al gevonden! Daarom is het deze week tijd om vorige twee stappen aan elkaar te koppelen in een bouwplan.

Deze week maken we een reisje naar de showroom van SelektHuis voor een oriënterend gesprek. Nu we in quarantaine zitten is een fysieke afspraak soms wat lastiger. Daarom vertellen we je alvast wat je kunt verwachten voor het moment dat je de deur weer veilig uit kunt. Meer hierover vind je op onze pagina met het laatste nieuws rondom Corona. Ook lees je hier hoe wij de bouw en bouwplannen zoveel mogelijk door laten gaan.

Alle stappen komen samen

Tijdens de adviesfase komen de woonwensen en de kavel samen en kijken we voorzichtig vooruit naar de volgende stap: het ontwerp. Daarom een belangrijke stap, zo niet dé belangrijkste stap, op weg naar je droomhuis. Spannend, omdat het haalbaarheid van de plannen getoetst worden. Maar ook leuk, want je gaat een grote beslissing maken. Je gaat je eigen huis bouwen!

De oriëntatiefase

Voor we werkelijk van start gaan met een persoonlijk advies, is het goed om eerst even achterom te kijken. Welke conclusies heb je de afgelopen weken getrokken? Waar sta je nu? En ben je niks vergeten? Hiervoor hebben we een korte checklist opgesteld:

  1. Woonwensen: je weet wat je in een woonhuis zoekt
  2. Bouwstijl: je weet wat je mooi vindt en hebt een beeld van het exterieur van de woning
  3. Kavel: je hebt een kavel op het oog en weet de voorschriften van de bebouwing
  4. Budget: je weet wat je budget is voor de bouwsom

Aan tafel!

Een bouwplan maken is waarschijnlijk voor jou geen dagelijkse bezigheid. Het vereist kennis en ervaring en je zult toch tijd en energie moeten investeren in het uitzoekwerk. Dit kan soms overkomen als een grote puzzel met duizenden rondzwervende puzzelstukjes. Toch is het geen rocketscience. Onze enthousiaste adviseurs helpen je graag om de puzzelstukjes op hun plek te leggen. Zij kunnen je ontzorgen en adviseren bij het maken van je bouwplan.

Dit doen we tijdens een adviesgesprek. Tijdens een persoonlijk gesprek informeren we je volledig over de mogelijkheden van het bouwen van een vrijstaande woning binnen het bestemmingsplan. Al tijdens de eerste gesprekken komen zaken als ontwerp, prijzen, materiaal en bouwtijd aan bod. Kortom: alles wat met bouwen te maken heeft.

In deze tijden is het natuurlijk ook mogelijk om een adviesgesprek op afstand te doen zoals een telefonische afspraak of een afspraak middels video bellen.

de kosten

Je bent natuurlijk vooral nieuwsgierig naar de kosten van een huis bouwen. Daarom ga je altijd naar huis met een prijsindicatie. Zijn jouw bouwplannen al glashelder? Bij SelektHuis ontvang je al na de eerste afspraak een duidelijke offerte van de complete aanneemsom, inclusief alle kosten van het voortraject. Denk hierbij aan de kosten voor de architect, constructieberekeningen en de bouwkundige tekening.

Om deze bouwsom compleet te maken, zullen we een aantal onderdelen bespreken.

van woonwens naar ruwe schets

Allereerst bespreken we tijdens een gesprek wat je woonwensen zijn. Hierbij mag je je eigen samengestelde Pinterest bord van de inspiratiereis meenemen.  We vragen je het hemd van het lijf over bijvoorbeeld jouw manier van leven, je gezinssituatie, de dingen die je handig vindt in huis of juist absoluut niet wilt. Aan de hand hiervan bepalen we o.a. het aantal slaapkamers, de grootte van de woonkamer, de indeling van de keuken, wordt het hoog- of laagbouw woning, de locatie van de slaap- en badkamer. Dit komt samen in een basismodel dat we vervolgens helemaal gaan aanpassen aan jouw woonwensen. Kortom: we gaan beginnen met het vormgeven van de plannen.

situering op de kavel

Ook kijken we naar de kavel, de bestemmingseisen. We situeren de eerste ruwe schets op de kavel zodat alles goed samenvalt. Hierbij weten we precies wat in de praktijk werkt.

Materiaalkeuze

De kosten van de woning worden voor een deel bepaald door de materiaalkeuze. Een rieten kap is duurder dan dakpannen. Maar denk ook eens aan de energiezuinige installatietechniek en onderhoudsarme materialen zoals kunststof kozijnen. Deze nemen we stap voor stap door en in de showroom kunnen we verschillende materialen laten zien. Omdat we bij het doornemen van de woonwensen al hebben ontdekt wat jij belangrijk vindt in je woning, kunnen we heel gericht advies geven over de materialen en toepassingen die geschikt zijn voor jou!

bouwtijd

SelektHuis gaat uit van een aantal basismodellen waarbij goed is nagedacht over logistiek, efficiënt gebruik van materiaal en effectieve inzet van bouwpersoneel. Slim Bouwen noemen we dit! Wij geloven namelijk dat deze bouwmethode jou het beste biedt van alle mogelijkheden die er in de markt zijn. We hebben de snelheid van een prefabbouwer, maar de kwaliteit en degelijke afwerking van een traditionele bouwer. We hebben de charme van een plaatselijke aannemer en toch kunnen we door ons grote productiecapaciteit schaalvoordelen behalen.

Daarnaast staan jouw wensen staan voorop! Wij zijn geen standaard catalogus bouwer waarbij niets mogelijk is. Binnen ons bouwsysteem van basismodellen is er heel veel mogelijk. Zo is de binnenindeling vrij indeelbaar. Ook de buitenzijde kun je aankleden volgens jouw idee over wat mooi is. Ieder woning is zo uniek.

Vraag daarom een afspraak aan met één van onze adviseurs!

Pin it!

Wil je nog meer weten over jouw bouwplannen en een adviesgesprek? Kijk dan eens op ons Pinterest bord de InspiratieReis van SelektHuis en kijk bij de sectie van deze week. Herpin alle interessante artikelen op jou bord! Volgende week gaan we een stap verder in onze reis. We pakken pen en papier en beginnen met schetsen en ontwerpen!

Succes op Pinterest en tot volgende week!

ook meedoen?

Het allerbelangrijkste om deel nemen aan de InspiratieReis is om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je aan door het formulier in te vullen.

Elke zaterdag ontvang je een speciale InspiratieReis nieuwsbrief. Hierin vertellen we elke week over een ander onderwerp. Daarnaast gaan we op Pinterest aan de slag. Gedurende de reis zullen we een bord maken dat langzaam gevuld wordt met alle informatie en inspiratie voor jouw droomhuis. Dit wordt jouw inspiratiebord waarin je alles verzameld. Hiermee kunnen we aan de slag om jouw droomhuis te gaan ontwikkelen. Het werkt heel simpel:

  1. Ga naar www.pinterest.nl en log in of maak een nieuw account aan: je ontdekkingsreis kan beginnen!
  2. Maak een nieuw bord met de titel ‘InspiratieReis met SelektHuis’. 
  3. Ga vervolgens naar de pinterest pagina van SelektHuis
  4. Herpin nu alle afbeeldingen die jou aanspreken. Klik op ‘bewaar’ en selecteer jouw “InspiratieReis met SelektHuis’-bord.
  5. Aan het eind van de reis belonen we namelijk de 3 mooiste Pinterest borden met een persoonlijke schets van onze architect! Gebruik altijd InspiratieReis met SelektHuis op Pinterest zodat wij je terug kunnen vinden.
  6. extra tip: je kunt natuurlijk ook leuke afbeeldingen op Pinterest zoeken en herpinnen op je InspiratieReis bord.

Pinterest Tip: Gebruik de Pinterestknop links op deze pagina om de pagina en één van de afbeeldingen op je eigen Pinterest bord te pinnen. Handig!

VRAGEN?

Heb je verder nog vragen over de InspiratieReis? Stel ze door een mailtje te sturen naar onze reisleidster Chantal.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven