Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

In een serie blogs namen we je mee langs alle stappen voor de bouw van een nieuwbouwwoning. Onderweg kwamen alle fases van de bouw langs om goed van start te kunnen gaan aan het bouwproces. Inmiddels hebben we onze eindbestemming al bereikt maar natuurlijk kun je alles nog even teruglezen.

Alsnog op reis!

Wil jij alle stappen voor het bouwen van een huis nou nog eens nalezen? Of heb je de InspiratieReis gemist en wil je alsnog starten? Hieronder hebben we alle blogs nog even voor je op een rijtje gezet.

  1. Inspiratie
  2. Kavel
  3. Advies
  4. Ontwerp
  5. Bouw
  6. Oplevering

Pinterest

Naast de blogs, kon je de InspiratieReis ook volgen via Pinterest. Op ons eigen Pinterest bord gaven we elke week een nieuwe sectie vrij met alle inspiratie die je nodig hebt om de volgende stap naar jouw droomhuis te kunnen maken. Ondertussen kon je hierop herpinnen en de leukste pins bewaren in je eigen pinterest bord. En dat werd massaal gedaan. We zagen de leukste borden voorbij komen. Waar de één ons vooral plattegronden en technische informatie liet zien, showde een ander ons afbeeldingen van de meest prachtige ontwerpen. Ontwerpen die ons ook weer inspireren om nieuwe woningen te maken.

De winnaar

Aan het eind van de reis beloonden we de drie mooiste Pinterest borden met een persoonlijke schets van onze architect Eric! Eén van de winnaars was Anita. Zij deelde haar Pinterestbord op in overzichtelijke secties per onderdeel van de woning. Toch werd in alle secties één ding duidelijk. De woning moest een strak klassieke bouwstijl hebben. Daar weet onze architect wel raar mee!

En dus belden we met een dolenthousiaste Anita over haar winnende bord en een afspraak volgde niet veel later. Maar voor architect Eric aan de afspraak en het ontwerp begon, deed hij een vooronderzoek en vormstudie. Hierbij kijkt de architect globaal naar de ideeën (die in het geval van Anita al overzichtelijk geordend waren op het Pinterest bord) en bereidt zich voor door wat eerste schetsen op papier te zetten. Dit is de voorstudie die hij meeneemt naar de eerste afspraak met de klant.

Doornemen van de ideeën

Tijdens de bespreking met Anita dienden de eerste schetsen als een soort schietschijf. Het is het vertrekpunt van waaruit ideeën ontstaan en heen en weer gesparrt wordt over het ontwerp van de woning. Eric bewaakt hierbij dat het ontwerp ook technisch mogelijk is en dat de ‘regels’ van de gekozen bouwstijl op de juiste manier worden toegepast.

Bij een klassieke bouwstijl is symmetrie erg belangrijk. Daarom heeft het ontwerp de voordeur in het midden en aan beide zijden bevinden zich twee raampartijen: precies uitgelijnd in het midden. Dit heeft effect op de indeling van de plattegrond. Het schetsproces is daarom continue schakelen tussen het plaatje aan de buitenzijde en een praktische plattegrond. Als hiertussen een optimaal resultaat is bereikt, loopt de afspraak ten einde.

Het schetsontwerp op papier

Na het gesprek heeft Eric de schetsen uitgewerkt in Sketch up en gebundeld in een boekwerk. Hierin staan een kaveloverzicht, aanzichten en plattegronden van de woning. Kortom: het persoonlijke ontwerp van het droomhuis van Anita. En hoe leuk zou het zijn als deze droom in de toekomst ook nog wordt verwezenlijkt?

Hiervoor zijn Anita en haar man in gesprek met onze adviseur Marcel Holkema.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven