Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Tijdens de InspiratieReis geven we stap voor stap antwoord op de vraag: hoe bouw ik een huis? We zijn nu al een tijdje onderweg en zijn al allerlei ideeën, tips en tricks en informatie blogs tegengekomen. Zo hebben we de afgelopen weken kunnen genieten van drie inspiratiewoningen in de nieuwsbrief. Heb je dit gemist? Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief!

In de sneltrein

Het eerste deel van de reis zit er inmiddels op. We nemen het in sneltreinvaart nog even met je door. In de eerste stap van de InspiratieReis zijn we op zoek gegaan naar inspiratie en woonwensen voor jouw droomhuis. Daarna zijn we op kaveljacht geweest. We hebben gezocht naar een geschikte kavel voor jouw woonwensen en hebben de aandachtspunten voor een goede kavel met je doorgenomen. Vorige week hebben we de eerste twee stappen concreet gemaakt tijdens een afspraak met de adviseur en hebben we een bouwplan gemaakt. Daarom is het deze week tijd om te gaan schetsen.

stap 4: ontwerp

De aftrap naar het ontwerp van de woning is tijdens de adviesfase al besproken, maar wordt in de ontwerpfase verder uitgediept. Voor dit blog spraken we met Eric Tijink (architect) en Gerben Pieffers (teamcoördinator van de tekenkamer).

Gerben werkt al ruim twintig jaar met trots op de tekenkamer waar hij bouwkundig tekenaar en teamcoördinator is. Eric is architect op de ontwerpafdeling en houdt een oog in het zeil met betrekking tot esthetica en wetgeving. Samen kunnen ze alles vertellen over het ontwerpproces van jouw droomwoning.

de tekenkamer

“Ik zie het ontwerpproces als de belangrijkste stap tijdens het bouwproces. Bij ons op de afdeling, het kloppend hart, werken wij de woningen uit; van een schetsontwerp, definitief ontwerp tot het aanvragen van de omgevingsvergunning. Het gebeurt op de tekenkamer. Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat alles compleet is voor mijn collega’s van de werkvoorbereiding en uitvoering. In dit traject ontzorgen we jou als klant en hebben regelmatig contact om er zeker van te zijn dat alle wensen in de tekening verwerkt zijn.” vertelt Gerben.

voorbereiding

Eric vult het verhaal aan en legt uit hoe het proces voor jou als klant verloopt. “Wanneer je een vrijblijvende afspraak maakt bij SelektHuis, zul je in eerste instantie worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de adviseur. In dit gesprek worden het beoogde kavel bekeken en je wensen geïnventariseerd. De adviseur zal met behulp van deze informatie een basismodel selecteren. Dan kan een inschatting gemaakt worden van de verwachtte bouwkosten. Op het moment dat de kavel of jouw wensen vragen om meer maatwerk, dan kom ik om de hoek kijken.

Je plannen belanden bij op mijn bureau en ik ga, na het analyseren van het bestemmingsplan, aan de slag met een massa of gevelstudie. Hierin schets ik in grove lijnen hoe de woning er van de buitenkant uit kan komen te zien. Dit neem ik ter voorbereiding mee naar een tweede gesprek. Hier schuif ik ook aan.”

schets

“Aan tafel bespreken we samen de bevindingen van onze vormstudie en nemen we verschillende opties door. Ook komt de architectuurstijl aan bod. We hebben een zeer uitgebreide beeldbank die als onuitputtelijke inspiratiebron dient. Hieruit komt een verfijning van jouw Programma van Eisen. In dit eisenpakket staan de gewenste ruimten en hun onderlinge samenhang.

En dan kan ik écht aan de slag! Ik ga jullie droomhuis modeleren in 3D en deze verwerkt in een schetsboek waarin al jouw wensen vertaald zijn naar 2D en 3D afbeeldingen van het woningontwerp. Dit vormt de basis, die we eventueel nog gaan finetunen, voor het schetsontwerp waar je je zowel architectonisch als budgettair in kunt vinden.”

Het geeft me voldoening als ik klanten blij maak met de ideeën waar ze zelf niet aan gedacht hadden. Ook dát is Slim Bouwen.

-Eric-

 

definitief ontwerp

Het werk van Eric zit er dan op. Hij draagt het stokje over aan Gerben. Die enthousiast begint te praten. “Als je akkoord gaat met het schetsontwerp, maak ik het plan compleet om het op te sturen voor het vooroverleg, hier hoef je zelf niets voor te doen. Het behandelen van dit vooroverleg varieert tussen de twee en zes weken, afhankelijk van de gemeente waar gebouwd wordt. Zodra ik een akkoord heb van de gemeente, kan je samen met de adviseur de materialen uitzoeken. Mocht een plan afgekeurd worden, dan gaat het ontwerp terug naar Eric om de nodige aanpassingen te verrichten. Vanaf dit punt pakken ik, als bouwkundig tekenaar, alle vervolg teken- en rekenwerk op. Ik verwerk aanpassingen, maak het defintief ontwerp, voer alle berekeningen en constructiewerk uit en vraag de omgevingsvergunning aan.”

 

“Ik ben me nog steeds bewust dat ik bijdraag aan een droomhuis van de klant, of het nu een woning is van 500 m3 of 1000 m3.”

-Gerben-

Je eigen ontwerp

Wil jij ook een ontwerp laten maken? Maak dan een afspraak zodat Eric en Gerben ook voor jouw plan aan de tekentafel kunnen! Volgende week gaan we een stap verder in onze reis. We nemen je mee naar de bouwplaats!

Inspiratie op pinterest

Wil je nog meer weten over jouw bouwplannen en een adviesgesprek? Kijk dan eens op ons Pinterest bord de InspiratieReis van SelektHuis en kijk bij de sectie van deze week. Herpin alle interessante artikelen op jou bord! Volgende week gaan we een stap verder in onze reis. We pakken pen en papier en beginnen met schetsen en ontwerpen!

Pinterest Tip: Gebruik de Pinterestknop links op deze pagina om de pagina en één van de afbeeldingen op je eigen Pinterest bord te pinnen. Handig!

zelf aan de slag

Het allerbelangrijkste om deel nemen aan de InspiratieReis is om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je aan door het formulier in te vullen.

Elke zaterdag ontvang je een speciale InspiratieReis nieuwsbrief. Hierin vertellen we elke week over een ander onderwerp. Daarnaast gaan we op Pinterest aan de slag. Gedurende de reis zullen we een bord maken dat langzaam gevuld wordt met alle informatie en inspiratie voor jouw droomhuis. Dit wordt jouw inspiratiebord waarin je alles verzameld. Hiermee kunnen we aan de slag om jouw droomhuis te gaan ontwikkelen. Het werkt heel simpel:

  1. Ga naar www.pinterest.nl en log in of maak een nieuw account aan: je ontdekkingsreis kan beginnen!
  2. Maak een nieuw bord met de titel ‘InspiratieReis met SelektHuis’. 
  3. Ga vervolgens naar de pinterest pagina van SelektHuis
  4. Herpin nu alle afbeeldingen die jou aanspreken. Klik op ‘bewaar’ en selecteer jouw “InspiratieReis met SelektHuis’-bord.
  5. Aan het eind van de reis belonen we namelijk de 3 mooiste Pinterest borden met een persoonlijke schets van onze architect! Gebruik altijd InspiratieReis met SelektHuis op Pinterest zodat wij je terug kunnen vinden.
  6. extra tip: je kunt natuurlijk ook leuke afbeeldingen op Pinterest zoeken en herpinnen op je InspiratieReis bord.

Succes op Pinterest en tot volgende week!

VRAGEN?

Heb je verder nog vragen over de InspiratieReis? Stel ze door een mailtje te sturen naar onze reisleidster Chantal.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven