Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Op dit moment zijn we veelal aan huis gebonden. Dat kan het oriënteren op het bouwen van een huis lastig maken. Ondertussen heb je wel alle tijd om eens goed voor je bouwplannen te gaan zitten. Daarom zijn we de InspiratieReis gestart. Tijdens deze reis nemen we je mee langs alle bestemmingen voor het ontwikkelen en bouwen van een nieuwbouw woning. We nemen je mee langs mooie woningen, vertellen over belangrijke onderwerpen, geven je allerlei tips en tricks én we verloten een schetsontwerp. Ga dus goed van start met je bouwplannen en ga met ons mee op reis!

Inmiddels zijn we al 5 weken onderweg. Zo hebben we de afgelopen weken kunnen genieten van vier inspiratiewoningen in de nieuwsbrief. Heb je dit gemist? Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief! Voor we van start gaan, nemen we nog even kort de eerste vier stappen met je door:

  1. jouw persoonlijke wensenlijst
  2. kaveljacht
  3. bezoek aan de showroom
  4. ontwerp van je woning

Voor we volgende week bij de eindbestemming (jouw droomhuis) aankomen, gaan we deze week beginnen met het echte werk: de bouw.

Stap 5: bouwen

SelektHuis bouwt traditioneel, steen voor steen! Dit doen wij met ons eigen bouwpersoneel en specialisten. Stuk voor stuk mensen met liefde voor de bouw en aandacht voor elk detail! Naast onze adviseurs en alle andere kantoortoppers, hebben wij ook tekenaars en ontwerpers in dienst. Ook in de Prefab en op de bouw lopen onze eigen vakmensen rond. Met passie bouwen zij elke dag aan een droomhuis.

Daarom zouden we hier uren kunnen over uitweiden om je tot in het kleinste detail te vertellen wat er gebeurt tijdens de bouw van de woning. Maar we snappen dat niet iedereen onze passie voor de bouw deelt. Daarom nemen we het bouwproces in korte stappen door.

bouwproces

Wij bouwen volgens ons eigen ontwikkelde Slim Bouwen bouwsysteem. Dit houdt in dat wij de snelheid hebben van een prefab- of catalogusbouwer. Toch doen wij geen concessies aan de kwaliteit van de bouw en zijn wij erg flexibel in de mogelijkheden. Hierdoor bouwen we de woning binnen 6 weken wind- en waterdicht.

Het begint allemaal met een lege kavel. Aan de hand van twee sonderingen bepalen we het funderingstype. De uitslag hiervan nemen we mee tijdens de vergunningsaanvraag. Dit zit standaard in ons bouwproces en is daarom in de prijs inbegrepen. Vervolgens zetten we de woning uit en beginnen we met uitgraven voor de fundering en de kruipruimte. Wanneer de fundering vervolgens is aangebracht, monteren we de rioolbuizen. Daarna leggen we de geïsoleerde begane grondvloer. Dit is één van de prefabelementen die we op maat laten maken. Deze worden compleet met de uitsparingen voor de aansluitingen en doorvoeren voor bijvoorbeeld de waterleiding en afvoer van de keuken op de bouw geleverd en geplaatst.

ruwbouw

In de ruwbouwfase brengen we de dragende buitenmuren aan op traditionele wijze. De binnenzijde van deze muren bestaat uit kalkzandsteen lijmelementen en wordt voorzien van sparingen voor de elektra. Ook monteren we in deze fase de buitenkozijnen met glas en al.

Vervolgens gaan we een etage omhoog en leggen de betonnen verdiepingsvloer inclusief de geïsoleerde topgevels en de scharnierkap. Ook dit zijn prefabelementen waardoor de bouwtijd kort blijft. Nadat de kap bedekt is (met dakpannen of riet) is het hoogste punt bereikt. Dan pas starten we met buitenkant van de woning: We gaan de woning isoleren en metselen de gevel. Hiermee komt de ruwbouw tot zijn einde en kan de afwerking beginnen.

afbouw

Als buitenzijde af is, kan de afbouwfase beginnen. We beginnen met het aftimmerwerk van de gipsplatenplafonds en de bevloeringen. Ook plaatsen we de houten kozijnen in de binnenmuren en starten met het installatiewerk. Vervolgens gaan de stucadoors en de tegelzetters aan de slag. Tenslotte volgt de laatste afwerking zoals het plaatsen van de trap, de montage van het elektra en de plaatsing van het sanitair. Daarna zullen onze eigen timmerlieden de laatste puntjes op de spreekwoordelijk ‘i’ zetten en is de woning klaar voor z’n toekomstige bewoners.

De eindbestemming

Volgende week nemen we de laatste stap in het InspiratieReis en komen we op onze eindbestemming: de oplevering van je droomhuis!

Je eigen huis bouwen?

Een eigen huis bouwen is vaak een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt ook het zware werk uit handen!

Wil jij ook je droomhuis laten bouwen? Maak dan een afspraak! Aan tafel nemen we dan alle stappen met je door en maken een persoonlijk bouwplan met concreet kostenplaatje.

Inspiratie op pinterest

Wil je nog meer weten over jouw bouwplannen en een adviesgesprek? Kijk dan eens op ons Pinterest bord de InspiratieReis van SelektHuis en kijk bij de sectie van deze week. Herpin alle interessante artikelen op jou bord!

Pinterest Tip: Gebruik de Pinterestknop links op deze pagina om de pagina en één van de afbeeldingen op je eigen Pinterest bord te pinnen. Handig!

zelf aan de slag

Het allerbelangrijkste om deel nemen aan de InspiratieReis is om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je aan door het formulier in te vullen.

Elke zaterdag ontvang je een speciale InspiratieReis nieuwsbrief. Hierin vertellen we elke week over een ander onderwerp. Daarnaast gaan we op Pinterest aan de slag. Gedurende de reis zullen we een bord maken dat langzaam gevuld wordt met alle informatie en inspiratie voor jouw droomhuis. Dit wordt jouw inspiratiebord waarin je alles verzameld. Hiermee kunnen we aan de slag om jouw droomhuis te gaan ontwikkelen. Het werkt heel simpel:

  1. Ga naar www.pinterest.nl en log in of maak een nieuw account aan: je ontdekkingsreis kan beginnen!
  2. Maak een nieuw bord met de titel ‘InspiratieReis met SelektHuis’. 
  3. Ga vervolgens naar de pinterest pagina van SelektHuis
  4. Herpin nu alle afbeeldingen die jou aanspreken. Klik op ‘bewaar’ en selecteer jouw ‘InspiratieReis met SelektHuis’-bord.
  5. Aan het eind van de reis belonen we namelijk de 3 mooiste Pinterest borden met een persoonlijke schets van onze architect! Gebruik altijd InspiratieReis met SelektHuis op Pinterest zodat wij je terug kunnen vinden.
  6. extra tip: je kunt natuurlijk ook leuke afbeeldingen op Pinterest zoeken en herpinnen op je InspiratieReis bord.

Succes op Pinterest en tot volgende week!

VRAGEN?

Heb je verder nog vragen over de InspiratieReis? Stel ze door een mailtje te sturen naar onze reisleidster Chantal.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven