Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Vorige week bereikten we de eindbestemming van onze InspiratieReis: we ontvingen de sleutel van ons eigen unieke droomhuis tijdens de oplevering. Ter afsluiting van de InspiratieReis blikken we terug op de afgelopen weken en nemen we alle stappen van het bouwproces nog even kort door. Daarnaast vertellen we je over de belevenissen van de afgelopen weken op alle kanalen waarop de InspiratieReis te volgen was. Scroll voor de video van onze reisleidster even naar beneden ūüėČ

een huis bouwen in zes stappen

Op dit moment zijn we veelal aan huis gebonden. Dat kan het ori√ęnteren op het bouwen van een huis lastig maken. Ondertussen heb je wel alle tijd om eens goed voor je bouwplannen te gaan zitten. Daarom zijn we de¬†InspiratieReis¬†gestart. Tijdens deze reis nemen we je mee langs alle bestemmingen voor het ontwikkelen en bouwen van een nieuwbouw woning. Tijdens de InspiratieReis geven we stap voor stap antwoord op de vraag: hoe bouw ik een huis? Om te beginnen hebben we elke week in een informatieve blog de stappen van het bouwproces doorgenomen. We gingen onder andere op zoek naar een geschikte bouwkavel en spraken Gerben Pieffers en Eric Tijink van de tekenkamer.

Wil jij alle stappen voor het bouwen van een huis nou nog eens nalezen? Of heb je de InspiratieReis gemist en wil je alsnog starten? Hieronder hebben we alle blogs nog even voor je op een rijtje gezet.

  1. Inspiratie
  2. Kavel
  3. Advies
  4. Ontwerp
  5. Bouw
  6. Oplevering

1. INSPIRATIE

In de eerste stap gaan we op zoek naar jouw¬†persoonlijke wensenlijst door inspiratie op te doen. Je start met je eigen idee√ęn en je gaat op zoek naar alles wat je wel of juist niet zou willen in je nieuwe woning. Wat je wel of niet mooi vindt, is heel persoonlijk. Daar kunnen we je niet bij helpen. Daarom vertelden we in het blog waar je de inspiratie voor jouw droomhuis kunt vinden. Vraag bijvoorbeeld eens onze woningbrochure aan. Hier vind je heel veel woningen, woningstijlen, woninggroottes en bouwinformatie.

2. KAVEL

Na voldoende idee√ęn te hebben opgedaan, kan de zoektocht naar een kavel beginnen. Tijdens stap 2, de kaveljacht, is het belangrijk dat je op een aantal punten let. De prijs, locatie, afmeting en de oppervlakte van de bouwkavel zijn belangrijk. Maar stel ook eens een paar praktische vragen aan de makelaar. Hoe is de zonligging? Is er een schoongrondverklaring? Moet er geheid worden? Wat zijn de eisen van de welstand en gemeente? Om je op weg te helpen, gaven we aantal praktische tips.

3. ADVIES

Tijdens de adviesfase komen de woonwensen en de kavel samen en kijken we voorzichtig vooruit naar de volgende stap: het ontwerp. Tijdens een ori√ęnterend gesprek met √©√©n van de adviseurs nemen we alles door en vertalen wij dit in een programma van wensen en eisen. We geven dan een prijsindicatie met eventueel een eerste schetsvoorstel. Daarom is dit een belangrijke stap, zo niet d√© belangrijkste stap, op weg naar je droomhuis. Spannend, omdat het haalbaarheid van de plannen getoetst worden. Maar ook leuk, want je gaat een grote beslissing maken. Je gaat je eigen huis bouwen!

4. ONTWERP

De kogel is door de kerk: je gaat bouwen! Hoera! Allereerst moet er dan een ontwerp van je woning worden gemaakt. Hoe de ontwerpfase in elkaar zit vertellen Eric Tijink, architect, en Gerben Pieffers, bouwtechnisch tekenaar, in een interview dat we hielden met deze twee toppers van de tekenkamer. In het blog van stap 4 lees je het hele interview terug.

Het geeft me voldoening als ik klanten blij maak met de idee√ęn waar ze zelf niet aan gedacht hadden. Ook d√°t is Slim Bouwen.

-Eric-

5. HUIS BOUWEN

Vanaf het moment dat de bouwaanvraag rond is, starten we met de bouw! SelektHuis bouwt traditioneel, steen voor steen! Dit doen wij met ons eigen bouwpersoneel en specialisten. Stuk voor stuk mensen met liefde voor de bouw en aandacht voor elk detail! Een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt ook het zware werk uit handen! Hoe dit werkt, lees je in het blog!

6. OPLEVERING VAN JOUW DROOMHUIS

De woning is nu gereed voor oplevering. Daarom plant de uitvoerder een afspraak met jullie in voor de sleuteloverdracht. Hierin levert SelektHuis de woning op aan jou als toekomstige bewoners. Dan volgt het offici√ęle gedeelte en wordt er wat papierwerk afgehandeld. Tenslotte ontvang je nog een leuk aandenken aan de bouwtijd en kan het grote genieten beginnen.

Wij wensen je veel woonplezier!

Deelnemen via Pinterest

Naast de blogs, kon je de InspiratieReis ook volgen via Pinterest. In ons eigen Pinterest bord gaven we elke week een nieuwe sectie vrij met alle inspiratie die je nodig hebt om de volgende stap naar jouw droomhuis te kunnen maken. Ondertussen kon je hierop herpinnen en de leukste pins bewaren in je eigen pinterest bord. En dat werd massaal gedaan. Onze reisleidster neemt je mee…

Winnaar schetsontwerp

De drie mooiste inspiratieborden op Pinterest belonen we met een gratis schetsontwerp van onze architect. We nodigen de winnaars uit voor gesprek via een afspraak op afstand. Samen nemen we de wensen door en maken een gratis eerste schets van de woning.

Tussen de vele deelnemers was het moeilijk kiezen, dus hebben we gekozen voor drie borden waarbij een compleet beeld van de woning kregen. We hebben plattegronden, interieur, sfeerbeelden en indelingen voorbij zien. Maar vooral heel veel prachtige woningen die wij graag voor jullie bouwen. Hieruit zijn de volgende winnaars geselecteerd:

Gefeliciteerd Yvette, Anita en Geene! Is één van deze borden van jou? Neem dan contact met ons op door te mailen met reisleidster Chantal.

* lees ook de voorwaarden voor deelname.

Jouw volgende stap

Wil jij ook je droomhuis laten bouwen? Maak dan een afspraak! Aan tafel nemen we dan alle stappen met je door en maken een persoonlijk bouwplan met concreet kostenplaatje.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven