Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Op 1 april 1980 startten de gebroeders Nieuwenhuis als zelfstandig makelaar. Het was hun droom om nieuwbouw woningen voor iedereen bereikbaar te maken. Nu, 40 jaar later, staan Fred Mol, technisch directeur en Luuk Nijman aan het roer en geven inmiddels leiding aan een SelektTeam van 260 medewerkers. “Door de jaren heen zijn we enorm gegroeid. Maar we hebben nog steeds dezelfde dromen die we als één grote familie met elkaar delen. Daar ben ik trots op!”, vertelt Luuk Nijman.

Ondernemend

Vanaf de jaren 80 groeide SelektHuis uit van een makelaarskantoor naar een bouwbedrijf. Al snel werden alle onderdelen van de ontwikkeling en realisatie van een nieuwbouw woning in eigen huis gehaald. “De kracht van SelektHuis zit erin dat we altijd blijven nadenken over een efficiënter bouwproces. Ons bouwsysteem is een geoliede machine waarin wij elke klantwens kunnen omtoveren naar hun ideale woning. Iedere klant heeft unieke ideeën, vaak passen die binnen het bouwproces van SelektHuis. Zo kunnen we elke klant helpen in zijn zoektocht naar een woning die voldoet aan zijn wensen én binnen zijn budget blijft.”

“Elke laag en afdeling van SelektHuis denkt en werkt op deze manier: van adviseur tot ontwerper en van technisch tekenaar tot uitvoerder. De manier van denken verbindt ons met elkaar waardoor we niet alleen een sterk bouwproces kunnen leveren, maar ook een sterk team zijn met elkaar. Samen laten onze medewerkers de dromen van onze klanten uitkomen. Onze medewerkers zijn daarom ons grootste goed, want zij maken wie SelektHuis is. Onze jubileumslogan ’40 jaar samen bouwen’ is hierop geïnspireerd. We doen het namelijk sámen.” zo vertelt Luuk.

Betrokken

Na 40 jaar ondernemen is de familie Nieuwenhuis nog steeds eigenaar van SelektHuis. Judith Nieuwenhuis heeft als algemeen directeur de dagelijkse leiding over de Nieuwenhuis Groep, het moederbedrijf van SelektHuis. Berend Nieuwenhuis, één van de oprichters, is op de achtergrond nog altijd aanwezig. Luuk Nijman werkt nauw met hen samen. “Berend heeft mij geleerd om goed te luisteren naar de klant en naar de markt. SelektHuis zal altijd bij de kern blijven en doen waar we goed in zijn: bouwen van betaalbare vrijstaande woningen. Ik ben blij dat hij nog zo betrokken is. Zijn kennis en ervaring helpen mij te focussen bij de bedrijfsvoering. Door deze goede samenwerking kunnen wij snel schakelen. Aan de andere kant durven zij ook de touwtjes uit handen te geven omdat ze weten dat de juiste mensen op de juiste plek zitten.”

Door die vrijheid kunnen Fred en Luuk werken aan een gezamenlijke visie op bouwen. Hoewel, die visie ligt niet ver af van waar het allemaal begon. Luuk: “Nog steeds is het ons doel om een vrijstaande woning voor meer mensen bereikbaar te maken. Maar dat vraagt wel om een andere aanpak dan we de afgelopen veertig jaar hebben gehad. Door de komst van internet en social media zijn woonwensen veranderd. Klanten komen steeds beter voorbereid aan tafel. In de toekomst denk ik dat de woonbehoefte van mensen verder gaat veranderen. Een woning gaat minder een statussymbool worden en het hoeft niet meer groot, groter grootst. Wonen wordt weer functioneel terwijl waardes als vrije tijd, reizen en uitgaan belangrijker worden. Ook het eigenaarschap van een woning en hoe we omgaan met onderhoud gaat veranderen. Een huis bouwen wordt niet meer een eenmalige dienst die je afneemt, bouwen zal steeds meer worden gezien als een product, leasecontract of abonnement dat je met elkaar maakt. Het is altijd onze kracht geweest om te luisteren naar de vraag in de markt en hier onze eigen filosofie op toe te passen. Dat zullen we blijven doen; zo groeien we mee met de woonwensen van de klant.”

Dat SelektHuis niet stil zit, blijkt uit het feit dat er continu ontwikkeld wordt. Er is dit jaar een nieuwe productlijn gelanceerd die aansluit bij de behoefte in de markt. Luuk vertelt over de nabije toekomst: “Ook de manier waarop we een huis kopen zal langzaam veranderen. Een huis laten bouwen is misschien wel de grootste uitgave die veel van onze klanten zullen doen in hun leven. Maar op het moment dat je dit koopt, heb je geen tastbaar product in handen. Daarom zijn wij continu in ontwikkeling om ons product steeds dichtbij de klant te brengen. Nieuwe technieken zoals Virtual Reality helpen ons verder om de klant een totaalbeeld te geven. Ook zijn we in ontwikkeling met een woningconfigurator waarbij je zelf een huis kan samenstellen op afstand. En misschien wordt dit in de toekomst wel zo doorontwikkeld dat een dergelijke configurator een 3D printer aan zal gaan sturen.”

Toch ziet Luuk in de toekomst ook dat goed vakmanschap en kennis bij onze medewerkers belangrijk blijft: “Het zal niet zo zijn dat we klanten niet meer zullen zien, want het adviseren blijft mensenwerk en één van onze krachten. Maar het kan klanten wel helpen bij het aankoopproces.”

Betrouwbaar

In veertig jaar bouwen zijn er al vele woningen gerealiseerd en wonen er inmiddels meer dan zesduizend gezinnen met veel plezier in hun eigen SelektHuis. Hierdoor weet SelektHuis als geen ander wat wel en wat niet werkt. Het begon allemaal met een bouwsysteem dat door de jaren heen is ontwikkeld tot het Slim Bouwen principe. Slim Bouwen is volgens Luuk een goed logistiek proces, schaalvoordelen, en een uitgekiend bouwmethode. “Maar de wensen van de klant staan altijd op de eerste plaats. We luisteren naar de klant en vertalen deze vraag naar concrete ontwerpen of elementen. Deze ontwerpen ontwikkelen wij vervolgens tot een product dat we kunnen herhalen. Hierdoor hoeven wij niet telkens opnieuw veel tijd en energie in iets te steken en reduceren wij onze faalkosten. Toch kunnen we de klant hierdoor veel keuzevrijheid geven. We zijn altijd op zoek naar de ideale verhouding tussen deze twee keuzes.”

Luuk sluit het interview af aan een groot compliment voor het hele SelektTeam. “Elke dag staan zij weer klaar voor onze klanten. Zij zijn het die de klant tijdens elke fase van de bouw een warm gevoel kunnen bezorgen omdat zij vertrouwen hebben in het vakmanschap van ons personeel. Daarom ben ik blij dat we zo’n geweldige club mensen om het bouwsysteem heen hebben verzamelt. Zonder hen is er geen SelektHuis. Op een jubileumdag als vandaag wil ik dat zeker gezegd hebben.”

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven