Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hoe ziet jouw ideale woning eruit? Het is één van de eerste vragen die je jezelf afvraagt als je een huis gaat bouwen. Bij het maken van bouwplannen heb je ongetwijfeld een plaatje in je hoofd van je droomhuis. Misschien zie je jezelf al rondlopen in een knus en gezellig huis aan de rand van het bos en uitzicht over de weilanden. Of zie jij in je droom juist een groot en statig huis voor je aan het einde van een lange oprijlaan?

Zie je het al voor je? In die droom denk je niet aan praktische zaken als het herbergen van voldoende slaapkamers, de plek van de badkamer op de begane grond of het kostenplaatje dat er aan de woning zit. En je denkt er ook niet aan of dat droomhuis ook op de kavel past. Al deze punten samen bepalen namelijk of je gaat voor een hoogbouw of laagbouw woning.

belangrijke afweging

De keuze tussen hoog- of laagbouw is een belangrijke afweging die je gaat maken op weg naar de realisatie van je ideale woning. Naast dat je kijkt naar welk type huis je aanspreekt en in welke stijl deze gebouwd moet worden, is het ook van belang dat jouw droomhuis alle ruimte biedt voor jouw leven.

Bij SelektHuis wordt er onderscheid gemaakt tussen hoogbouw en laagbouw. Kies je voor laagbouw dan heb je automatisch meer leefruimte op de begane grond. Heb jij juist een smalle kavel? Dan zul je wel de hoogte in moeten en zal de keuze op een hoogbouw woning vallen. We leggen het verschil even beter uit:

hoogbouw

Ben je op zoek naar een huis met alle ruimte voor een groot gezin, ruimte voor hobby’s of werk je aan huis, dan is een hoogbouw idéaal. Helemaal als de kavel niet zo groot is. De Lugano bijvoorbeeld, is namelijk perfect voor een smalle kavel en heeft toch voldoende inhoud voor drie slaapkamers.

Naast de inhoud die je in de basis al hebt, kun je natuurlijk ook nog bijvoorbeeld een garage of erker plaatsen om nog verder uit te breiden, mocht je die ruimte op de kavel wel hebben.

Wat een hoogbouw woning precies is en welke basismodellen hier allemaal nog meer onder vallen, lees je in de veelgestelde vraag over hoogbouw.

laagbouw

Natuurlijk kun je ook veel ruimte creëren met de laagbouw basistypes! Helemaal als de kavel er naar is. Je kunt dan keuzes maken in aanbouw/ uitbouw of de woning verbreden of verlengen bijvoorbeeld. Maar is zeker niet altijd nodig. Het is een misverstand dat er niet veel ruimte op de verdieping zit van een laagbouw woning. Helemaal als je kiest voor een muurplaatverhoging is er nog opvallend veel ruimte op de verdieping. Bijna alle laagbouw basismodellen hebben namelijk voldoende ruimte om drie slaapkamers te situeren.

Deze basistypes zijn ook uitermate geschikt als notariswoning, cottage, schuurwoning of boerderij. Het verrassende van de SelektHuis woningen is natuurlijk wel dat je met één basistype, ontzettend veel verschillende woningen kan bouwen. Door het aanpassen van de steen, het dak of juist de dakbedekking, is de stijl compleet anders. Bijkomend voordeel van laagbouw is dat het relatief goedkoper is dan een hoogbouw woning.

Meer hierover lees je in de veelgestelde vraag over laagbouw.

SelektStraat

Wil je zelf ervaren hoeveel ruimte er in onze verschillende laagbouw en hoogbouw basismodellen zit? Wandel dan eens vanuit je luie stoel door de SelektStraat en ontdek zelf het verschil tussen hoogbouw en laagbouw!

wat is het verschil tussen hoogbouw en laagbouw?

Hoogbouw, laagbouw, huis bouwen, kavel, bouwbedrijf, droomhuis

Laagbouw is een woning met 1 bouwlaag en kap. Een laagbouw heeft zeker een bovenverdieping, maar deze heeft alleen schuine kanten. Terwijl een hoogbouw een woning is met 2 bouwlagen en kap. De kamers op de verdieping hebben allemaal rechte wanden waardoor er veel ruimte ontstaat.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven