Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

In het ontwerp en materiaalkeuze rekening houden met het toekomstige onderhoud van de woning; dat is het idee van onderhoudsarm bouwen. Maar wat komt er allemaal kijken bij onderhoudsarm bouwen? En welke mogelijkheden zijn er om in de bouw al rekening te houden met het onderhoud? In dit blog lees je er alles over!

Keuzes maken

Je gaat een huis bouwen en er zijn veel keuzes te maken. Van keuzes op architectonisch niveau, tot aan de keuze hoeveel en op welke hoogte wellicht de stopcontacten geplaatst zouden moeten worden. Bij nieuwbouw krijg je namelijk de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen. Denk dus goed na over je woonwensen. Tijdens het bouwproces helpen we natuurlijk bij je keuzes. Daarom leggen we in dit blog uit waarom je voor onderhoudsarm zou moeten gaan!

Nieuwbouw is onderhoudsvriendelijk

Elke woning heeft onderhoud nodig. Maar een nieuwbouwwoning voldoet al aan de huidige bouweisen en maakt gebruikt van nieuwe materialen. Daarom is nieuwbouw per definitie al onderhoudsvriendelijker dan een bestaande woning. Maar hierin kun je nog verder gaan.

Kort door de bocht betekent onderhoudsarm bouwen dat je kunststof gaat toepassen. Als je kiest voor kunststof kozijnen, goten, boeidelen en overstekken kun je op onderhoud in de toekomst besparen (lees: tijd en geld!). Tegenwoordig zijn deze materialen van hoge kwaliteit: kleurecht, bestand tegen allerlei weersinvloeden en hebben een hoge slagvastheid. Ook is kunststof in iedere stijl toe te passen: van een klassieke tot moderne uitvoering.

Maar er zijn meer mogelijkheden. Materialen als keramische dakpannen, keralit en aluminium raamdorpels ontzorgen je bij de onderhoud van je woning. Daarnaast kun je ook bij het ontwerp rekening houden met het onderhoud. Bij de materiaalkeuze kies je voor een onderhoudsarm alternatief van een bepaald onderdeel. Bij een onderhousvrij ontwerp pak je het anders aan. Onderhoudsvrije ontwerpen zorgen ervoor dat onderdelen die normaal veel onderhoud vereisen, nu niet meer of beperkt aanwezig zijn. Een woning met een doorgemetselde topgevel heeft geen overstekken en heeft dus ook geen schilderwerk. Een woning met een zinken goot heeft geen bakgoten en een woning met een platdak is eenvoudiger in het onderhoud dan een woning met kap.

Onderhoudsarm bouwen is besparen

Kunststof kan ontzettend veel op onderhoud besparen in de toekomst. En kosten besparen wil toch iedereen?! Tegenwoordig maken ze kunststof elementen van hoge kwaliteit. Het materiaal is kleurecht, bestand tegen allerlei weersinvloeden en hebben een hoge slagvastheid. Eigenlijk een heel goed alternatief voor bijvoorbeeld een hardhouten kozijn is dus een kunststof kozijn die aan deze voorwaarden voldoet.

RECYCLE

Daarnaast kun je kiezen voor duurzaam kunststof, waarbij restmaterialen die bij productie vrijkomen, opgevangen worden en opnieuw gebruikt worden. Hiermee maak je een milieubewuste keuze!

Net echt hout

Nu denk je misschien: kunststof nee! Maar als je tegenwoordig kijkt naar de kunststof kozijnen, zijn deze haast niet meer van echt hout te onderscheiden! Ze worden voorzien van een houtnerfstructuur en krijgen hierdoor een authentieke uitstraling. Ze worden bovendien uitgevoerd in iedere stijl, van klassiek tot strak. De toepassing kan dus in praktisch elke stijl die je voor ogen mocht hebben, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling. Onze kunststof kozijnen zijn standaard voorzien van een houtnerfstructuur, waardoor ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn!

WELKE ELEMENTEN ONDERHOUDSARM?

Niet alleen kozijnen kunnen vervangen worden door een onderhoudsarme exemplaren. Kijk ook naar goten, boeidelen en overstekken. In de toekomst kun je, zoals eerder aangegeven, veel op onderhoud besparen. Meer onderhoudsarme elementen, betekent meer besparing.

ONZE TIP

Onze tip is dus eigenlijk concreet: Maak weloverwogen keuzes met betrekking tot materialen & kosten, uitstraling en beschikbaarheid van de onderhoudsarme onderdelen. Zo ben je goed voorbereid op jouw toekomst en de toekomstbestendigheid van jouw droomhuis.

Wil je de mogelijkheden eens bespreken? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs!

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven