Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

In juni en juli besteden we extra aandacht aan levensloopbestendig bouwen. De afgelopen weken hebben we al op verschillende manieren informatie, tips en inspiratie met je gedeeld over toekomstgericht wonen. Vandaag laten we je zien hoe het ook anders kan.

De Eiger als uitgangspunt

Onze basismodellen Monte Rosa, Bergamo en Granada hebben in de basis al een levensloopbestendige indeling. Dit wil zeggen dat er zich al standaard een slaap- en badkamer op de begane grond bevindt. Ook de Matterhorn en Monte Viso kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot een (jonge) seniorenwoning. Veelal wordt daarom gekozen voor één van deze basismodellen als er een wens is om nu of in de toekomst alle woongemakken gelijkvloers te hebben. Maar wist je dat het ook mogelijk is om één van onze andere basismodellen als uitgangspunt te nemen. Met wat creativiteit en een goed advies is bijvoorbeeld ook de Eiger zeer geschikt te maken voor jonge senioren.

In dit blog nemen we je mee naar drie senioren woningen met een levensloopbestendige indeling en laten we zien hoe de Eiger als basis diende voor het verwezenlijken van de dromen van de huidige bewoners!

Cape Cod landhuis

Je zou het waarschijnlijk niet zeggen, maar dit huis heeft als uitgangspunt de Eiger. De woning is dwars op de woning geplaatst en verbreed. In de hoofdbouw bevinden zich de douche en slaapkamer en een woonkamer. Vanuit de slaapkamer zijn er openslaande terrasdeuren richting de veranda en tuin gesitueerd. Verder heeft de woning een prachtige aanbouw aan de achterzijde met de keuken, bijkeuken en een aangebouwde garage. Op de verdieping is een tweede badkamer, twee slaapkamers en een hobbyruimte gerealiseerd.

Ook het uiterlijk van de woning heeft een eigen karakter gekregen. De bewoners kozen voor een rieten kap, donkere luiken en Cape Cod topgevel. Door al deze aanpassingen op het basismodel Eiger is deze woning het levensloopbestendige droomhuis van de bewoners geworden.

Deze woning bewijst hiermee dat het basismodel Eiger zich helemaal aanpast aan de woonwensen van de bewoners! Wil jij meer weten over deze woning? Bekijk dan alles over dit droomhuis!

Eiger in z’n eenvoud

Het is natuurlijk mogelijk om de woning helemaal aan te kleden in elke willekeurige bouwstijl. Maar als je iets minder te besteden hebt of kiest voor praktische oplossingen, is het ook helemaal prima om dicht bij de basis te blijven. Het basismodel Eiger is namelijk in z’n sleutelklaar uitvoering helemaal uitgerust met alles om comfortabel te kunnen wonen. De bewoners van deze woning voegden daar enkel nog een aanbouw van 3,30 bij 5,50 m en enkele andere aanpassingen aan toe en hun droomhuis was een feit!

Moderne seniorenwoning

Dat een seniorenwoning niet oubollig hoeft te zijn, bewijst deze moderne variant van de Eiger. Ook in deze Eiger is op de begane grond meer ruimte gerealiseerd door een aanbouw. In tegenstelling tot de vorige woning, is het slaapgedeelte in de aanbouw gerealiseerd. Hoewel het mogelijk is om het hoofdgebouw helemaal vrij in te delen, hebben de bewoners de oorspronkelijk indeling van de Eiger grotendeels behouden om zo een open en ruimtelijke sfeer in het woongedeelte te behouden. Deze indeling is aangekleed met moderne hoekraamconstructies, lichte materialen en strakke ontwerpelementen zodat de woning een stoer jasje heeft gekregen! Ben je nieuwsgierig geworden welke elementen dit zijn geweest? Bekijk de woning in de woningzoeker!

MEER INFORMATIE?

Wil je meer weten over een seniorenwoning? Vraag dan onze SelektSpecial aan.

Wil je gewoon meer weten over SelektHuis, onze basismodellen en de prijslijst? Dan hebben we een prachtige woningbrochure, boordevol praktische informatie en fijne inspiratie. Vraag deze hier aan.

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven