Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Levensloopbestendige woning

Met een slaap- en badkamer op de begane grond klaar voor de toekomst! Dat is het korte lijnen waar een levensloopbestendige woning om draait. Als je wilt verhuizen, kun je natuurlijk op zoek gaan naar die speld in de spreekwoordelijke hooiberg: een woning op de juiste locatie, in de bouwstijl van je dromen en dan ook nog eens helemaal op jouw woonsituatie. Dat zal niet eenvoudig zijn.

Daarom is nieuwbouw een goed idee. Hierbij kun je de woning helemaal laten aanpassen naar jouw manier van leven, jouw favoriete bouwstijl en kun je je voorbereiden op de toekomst. Je gaat dus een woning laten bouwen die helemaal bij jouw past. Zo kun je met een aantal levensloopbestendige aanpassingen of voorbereidingen nog decennia genieten van je nieuwbouw woning.

Deze en meer redenen lees je in dit blog!

reden 1: geen onderhoud

Elke woning heeft onderhoud nodig. Maar een nieuwbouwwoning voldoet al aan de huidige bouweisen en maakt gebruikt van nieuwe materialen. Daarom is nieuwbouw per definitie al onderhoudsvriendelijker dan een bestaande woning. Maar hierin gaat een levensloopbestendige woning verder. Vaak worden kunststofkozijnen, boeidelen, overstekken en eventueel goten toegepast zodat hier geen schilderwerk meer nodig is.

reden 2: langer thuis blijven wonen

Met een slaap- en badkamer op de begane grond is traplopen simpelweg verleden tijd. Hierdoor kun je in de toekomst nog lang in je eigen huis blijven wonen. Verhuizen naar een aanleunwoning is hierdoor niet meer nodig. Je kunt zo nog erg lang genieten in je eigen huis. Ook met andere aanpassingen zoals geen kozijndorpels in de deurposten, een extra brede hal of een woonhuislift, kun je nog jaren in je woning blijven wonen. Ook als je hulpbehoevender wordt.

reden 3: ruimte op de juiste plek

In een levensloopbestendige woning is er veel ruimte op de begane grond. De verdieping is juist relatief klein. Op de verdieping worden vaak één of twee logeerkamers gerealiseerd. Hierdoor is het onderhoud en schoonmaakwerk behapbaar en wordt de ruimte geen onnodige ballast. De Monte Rosa of de Bergamo zijn beide uitermate geschikt omdat ze door de schildkap al een compacte ruimte ontstaat.

Op de begane grond is juist veel ruimte om hier ook een slaap- en badkamer te realiseren. Je hebt geen ruimte gebrek meer want de ruimte zit op de juiste plekken. De Granada is hier een goed voorbeeld van. Deze heeft door zijn platte dak en ruime afmeting alleen een begane grond waar voldoende ruimte is om comfortabel te kunnen wonen.

reden 4: lage vaste lasten

Bij een nieuwbouwwoning wordt veel aandacht besteed aan energiezuinige installatietechniek en goede isolatie. Hierdoor is er geen gasaansluiting meer nodig en dus heb je ook geen gasrekening meer! Dat is de eerste winst. Maar ook de elektra kosten zullen afnemen omdat de woning voorzien is als van de nieuwste energiezuinige technieken. Wel zo fijn dat je inkomsten in de toekomst minder gaan worden. Daarbij draag je bij aan een duurzame toekomst en laat je ook voor de toekomstige generaties een milieuvriendelijke woning achter.

reden 5: zorgeloos genieten

Toch blijft de belangrijkste reden om voor een nieuwbouw levensloopbestendige woning te kiezen dat je nog jaren zorgeloos kunt genieten!

Overtuigd van een levensloopbestendige woning?

Wil je meer weten over bouwen met SelektHuis, de prijzen van SelektHuis of mogelijkheden van een levensloopbestendige woning bekijken? Vraag ook de SelektSpecial aan! In de SelektSpecials lichten we vijf van onze belangrijke thema’s verder uit. De SelektSpecial Seniorenwoning bouwen laat de mooiste woningen zien en je kunt alles nog even rustig op je gemak doornemen.

Ben je ook zo enthousiast over toekomst gericht wonen? En heb je al wat informatie opgedaan door lekker rond te struinen op de website en de SelektSpecial te lezen. Vraag dan een afspraak aan bij één van onze adviseurs. Zij kunnen alles vertellen over de mogelijkheden en geven een gerichte prijsindicatie al na de eerste afspraak!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven