Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Als grootste vrijstaande woningbouwer van Nederland zijn we niet alleen bezig met het bouwen van woningen op de korte termijn. We kijken ook naar de toekomst om ook over een aantal jaar nog aan de vraag in de markt te kunnen voldoen. In het interview met Luuk Nijman, commercieel directeur van SelektHuis dat wij hielden naar aanleiding van ons 40 jarig jubileum vertelde hij waarom we dit doen.

“Het is altijd onze kracht geweest om te luisteren naar de vraag in de markt en hier onze eigen filosofie op toe te passen. Dat zullen we blijven doen; zo groeien we mee met de woonwensen van de klant.”

Op deze manier bewegen we met de markt mee en blijven we de droomhuizen bouwen waar behoefte aan is. Daarom volgen we de cijfers in de markt. En af en toe stuiten we dan op een artikel dat we graag met jullie willen delen. In de economie special van de Rabobank kwamen we een artikel tegen over de ouderenwoning van de toekomst. In het artikel komt de krapte in de woningmarkt aan de orde. Nederland vergrijst namelijk. En deze babyboomers moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Hierdoor stijgt in de toekomst de vraag naar ouderenwoningen of huizen met aanpassingen voor senioren. Dit kan leiden tot problematische woonsituaties.

Een citaat uit het artikel…

“Hoewel ouderen weinig verhuizen, neemt het aantal ouderen de komende jaren flink toe. En dit betekent ook een toenemende vraag naar voor ouderen geschikte woningen. Volgens ABF Research (2020) moeten er de komende twintig jaar maar liefst 400.000 huizen bijkomen die geschikt zijn voor ouderen via woningaanpassingen en via nieuwbouw.

Op dit moment is er een groot tekort aan voor ouderen geschikte huizen. En dat betekent ook dat ouderenhuishoudens die wél willen verhuizen, mogelijk geen geschikt huis kunnen vinden in de gewenste buurt of gemeente. Dit vergroot de kans op problematische woonsituaties. Het is dan ook essentieel dat er voor deze groep ouderen meer huizen worden gebouwd, waaronder woonvormen die het gat tussen ‘thuis’ en het ‘verpleeghuis’ opvullen.”

 

Levensloopbestendig bouwen

Gelukkig biedt SelektHuis op dit moment al een oplossing voor dit probleem. Onze huizen zijn namelijk stuk voor stuk uit te voeren in een levensloopbestendige toepassing. Hierbij zorgen we dat jullie in de woning kunnen blijven wonen in iedere levensfase. Met slechts kleine aanpassingen maken wij jouw woning toekomstgericht:

  • een slaap- en badkamer op de begane grond
  • alle aansluitingen en voorbereidingen voor een slaap- en badkamer op de begane grond op termijn
  • geen kozijndorpels
  • brede gang en hal
  • woonhuislift
  • onderhoudsvriendelijke materialen zoals kunststof kozijnen.

Wil je meer weten over levensloopbestendig bouwen? In de SelektSpecial Seniorenwoning bouwen geven we nog meer tips voor het bouwen van jouw toekomstbestendige woning. Vraag ‘m snel aan!

Dubbele bewoning

Ook merken wij steeds meer vraag naar zogenaamde kangeroewoningen. Dit zijn woningen die geschikt zijn voor dubbele bewoning. Bij dubbele bewoning is er sprake van een woning die is opgedeeld in twee aparte gedeeltes waarbij ieder gedeelte een eigen woonkamer, keuken en badkamer heeft. Vaak is er een hoofdwoning en een kleinere wooneenheid die geschikt is voor een zorgafhankelijk familielid. Jouw ouders kunnen zo langer zelfstandig wonen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor dubbele bewoning? Vraag dan eens onze SelektSpecial Mantelzorgwoning bouwen aan. Hierin vertellen we er alles over en geven we een handige calculatie als voorbeeld van de bouwkosten.

Preventief oplossen

Ook het artikel noemt nieuwbouw als één van de oplossingen voor het dreigende probleem waarmee veel Nederlanders de komende jaren zullen worstelen. Wees daarom goed voorbereid op de toekomst en kies voor nieuwbouw. Bijkomend voordeel van nieuwbouw is dat ook de jongere gezinnen hierdoor worden geholpen. Door zelf te verhuizen naar een nieuwbouw woning komt er woonruimte vrij voor de jonge generatie waar de nood soms nu al hoog is.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven