Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Licht

Wanneer je foto’s gaat maken, dan is de plaats waar je dit gaat doen van belang. Waarom? Voornamelijk voor het licht! Het makkelijkste, en ook vaak mooiste, is om gebruik te maken van natuurlijk licht. Zoek bij voorkeur een plaats uit waar het zo licht mogelijk is, maar waar je geen volle zon hebt. Wanneer je in de volle zon gaat fotograferen krijg je namelijk duidelijke scherpe schaduwen, en dat is niet altijd even mooi. Probeer dus een plek uit te zoeken, waarbij je de zon in de rug hebt.

Compositie

Net zo belangrijk als het licht; de compositie. Varieer met de positie van waaruit je de foto neemt.
Tip: als je foto’s maakt van bijvoorbeeld een detail zoals bijvoorbeeld een kamerplant, probeer dan eens een foto te maken op ooghoogte. Op die manier zie je het onderwerp van je foto beter dan wanneer je een foto van (schuin) boven neemt. Stel dat je een voorwerp op de grond zet, dan zet je je fototoestel dus ook (bijna) op de grond om de foto te maken.

Creativiteit

Doe eens iets anders dan normaal! Ga op een andere plaats fotograferen. Probeer eens wat dingen uit. Je komt misschien terug met heel veel mislukkingen, maar waarschijnlijk zitten er ook wel een paar perfecte plaatjes tussen! Dat is dan ook de volgende tip: maak liever te veel foto’s dan te weinig! Je kunt ze later toch weer verwijderen. Maak je te weinig foto’s & zitten er geen bruikbare tussen, dan kun je weer opnieuw beginnen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Tips & Tricks

  • Je huis straalt het meest wanneer je de zon in de rug hebt tijdens fotograferen
  • De mooiste belichting creëer je zo’n 2 uur voor zonsondergang of twee uur na zonsopkomst
  • Een aantal wolken voor de zon doet de foto goed. Een strak blauwe lucht is namelijk vaak scherp en hard
  • Zorg voor meer diepte en sfeer in de foto door ook (een gedeelte) van de omgeving te laten zien
  • Voorkom weerkaatsing/weerspiegeling door ramen of deuren van de zijkant te fotograferen
  • Maak een foto altijd horizontaal en houd de camera zo recht mogelijk
  • Denk ook aan de details, zoals bloemen op tafel of neem net nog wat bloemen uit de tuin in beeld of die prachtig bloeiende appelbloesem.

Met deze tips & tricks moet het vast helemaal goed komen met het perfecte plaatje van jouw droomhuis!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven